Jump to content

Letnje haljine

• Please log in to reply
373 replies to this topic

#76 msmodesty

msmodesty
  • Members
  • 5,201 posts

Posted 10 May 2009 - 10:39:08

View Postruskabajka, on May 10 2009, 03:38, said:

jaka definicija boje, sivkasta a moze sa malo zuckaste ili purpuraste ili braonkaste. bas svasta

bash si pogodio sustinu!

ja na primer cenim taj modni R&D koji dodje do toga da trzistu plasira tako dobar detalj kao sto je boja koja moze da varira od zukaste do purpuraste a da se sve one izmedh sebe slazu i da dobro idu sa bilo kojim cipelama, tasnama ili bilo kojim detaljima.

i meni je na prvi pogled bila smeshna ali sam uzela prvoo jedan komad (haljinu cini mi se) koja je tako dobro isla sasvim i svacim da sada gledam da upotpunim paletu ostalim taupe varijantama.

#77 pachule

pachule
  • Members
  • 460 posts

Posted 10 May 2009 - 11:47:54

Posted ImagePosted ImagePosted Image

i moj favorit (ala ovde moze da se uziva sa razlicitim maramama/kaisevima oko struka)
Posted Image

#78 FRhost

FRhost
  • Members
  • 8,345 posts

Posted 10 May 2009 - 11:56:25

#79 msmodesty

msmodesty
  • Members
  • 5,201 posts

Posted 10 May 2009 - 11:56:31

View Postpachule, on May 9 2009, 23:09, said:

Da :D
Morala sam da se hvalim, ti znas da sijes, ona modesti kuva, svi nesto rade....

moze ova modesti da osvezi svoje haljine tvojim nakitom?
:)
zapravo, jedini nakit koji nosim donosi mi sestra iz Beograda (a i sama sam bila kod Dve Smizle)
nakit i cipele su najbolji suveniri
svaki put kad uzmem nesto iz fioke kazem sebi :wub: kad se setim sestre, trenutka kad sam nesto kupila/dobila...

i da ne zaboravim - OBEVAZNO da otvorimo, kada vreme dodje "zimske haljine"  koje tako osvezavaju zimske "cizma&panatalone/farmerke"  kombinacije

EDIT - ja prva, ja prva :heart:  za BGhosta!

Edited by msmodesty, 10 May 2009 - 11:57:33.

#80 pachule

pachule
  • Members
  • 460 posts

Posted 10 May 2009 - 12:09:12

Meni bi bilo zadovoljstvo i da ih za sporetom nosis :P              
  ♥ Leyla
Dve smizle nisam odavno obilazila, hm. Ja jesam svrakasta, ali cak i za moj ukus smizle umeju previse da sljaste.

i jos jedno  :heart: za tog hosta

edit: bilo mnogo srca

Edited by pachule, 10 May 2009 - 12:10:04.

#81 msmodesty

msmodesty
  • Members
  • 5,201 posts

Posted 10 May 2009 - 12:27:04

View Postpachule, on May 10 2009, 12:09, said:

Meni bi bilo zadovoljstvo i da ih za sporetom nosis :P              
  ♥ Leyla
Dve smizle nisam odavno obilazila, hm. Ja jesam svrakasta, ali cak i za moj ukus smizle umeju previse da sljaste.

i jos jedno  :heart: za tog hosta

edit: bilo mnogo srca

imam neke sa secenim rogovima - kad spremam meso :D

a za letnju kombinaciju koju spremam za leto bi mi jako trebalo da nabavim nesto veliko - bold ogrlicu za sledecu kombinaciju - sarong iz Malezije (saren sa cvetovima) koji cu da umotavam kao suknje i najobicnija majica sa kratkim rukavima - bela, crvena ili drecavo zelena i ceger - saren
vidis problem - mora da postoji balans izmedju cvetova na suknji i ogrlice...
inace sam sarong i majica bi izgledali smesno

#82 pachule

pachule
  • Members
  • 460 posts

Posted 10 May 2009 - 12:56:20

Cvet u kosu, ovako na gumici, ili na rajfu. Letnji hit ;)
Posted Image

#83 ruskabajka

ruskabajka
  • Members
  • 1,441 posts

Posted 10 May 2009 - 13:27:40

View PostLuka, on May 10 2009, 06:28, said:

Hvala na doprinosu temi, nadam se da će ostati na ovome, i da ga više neće biti. Drži si ti, dečko, patkometrijskih tema na forumu, ipak ovo nije mesto za to.
ccc, zar ovako sa jednim ekspertom za boje? :(  
molim moderatore za zastitu, ja samo zelim sa svojim drugaricama da komentarisem boje haljina

#84 ruskabajka

ruskabajka
  • Members
  • 1,441 posts

Posted 10 May 2009 - 13:28:52

View Postmsmodesty, on May 10 2009, 11:39, said:

bash si pogodio sustinu!
a sta je sustina?

#85 msmodesty

msmodesty
  • Members
  • 5,201 posts

Posted 10 May 2009 - 13:32:13

View Postpachule, on May 10 2009, 12:56, said:

Posted Image
yes! zelim :)

View Postruskabajka, on May 10 2009, 13:28, said:

a sta je sustina?
ma zaboravi taupe i grejz i slicne gluposti kapiram da zvuci pretenciozno i iritirajuce

sustina je da kad biras kroj dobro izaberes i boju i kako je bas cudno sto,  kad vidis kako tih tako "mis/krtica" boja , sto nisu cesce koriscene

iskustvo kaze da su lake za odrzavanje (cak i kad izblede ne bude tako ocigledno), lake za kombinovanje i sl.

Edited by msmodesty, 10 May 2009 - 13:36:03.

#86 ruskabajka

ruskabajka
  • Members
  • 1,441 posts

Posted 10 May 2009 - 14:18:30

ma nisam se bunio zbog pretencioznosti, vec zbog netacnosti. pa i na onom wiki-linku pise da ne postoji konsenzus oko toga sta je taupe, a pogledaj i one uzorke pri dnu strane, zar bi sve one boje krstila istim imenom?

#87 Isis

Isis
  • Members
  • 2,892 posts

Posted 10 May 2009 - 14:59:41

View Postpachule, on May 10 2009, 13:56, said:

Posted Image

cvet u kosi obozavam i nosim vec godinama, a otkrila kako dobro stoji skroz slucajno!
cesto nosim kosu skupljenu u balerina pundju, ali to je neka moja skalamerija koju improvizujem i gde se vide stipaljkice koje drze kosu. da bih ih prikrila jednom mi padne na pamet da zabodem dva mala cveta preko njih i od tad je taj detalj verni pratilac svake moje pundje. redovno dobijam pitanja kako je pravim, ocekujuci neku veliku mudrost :). stavljam dva mala sa desne strane radje nego jedan veliki, al' ko ima glavu za te velike i oni mogu da izgledaju super, kao neka stilizovana flamenko varijanta.
suptilan, nenametljiv cvet - savrseni detalj za graciozne letnje haljine.
na rajfu bi mi cvetovi bili malo previse, al ne branim, uvek se nadje neko kome i to dobro stoji.

#88 Hippie

Hippie

bohemian

• Members
  • 4,444 posts

Posted 10 May 2009 - 19:51:47

hit indid;

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#89 ljuttko

ljuttko
  • Members
  • 830 posts

Posted 11 May 2009 - 11:39:00

Doprinos temi u vidu preporuke prodavnica materijala :wub:
U Zemunu za koju je mislim pitala Morgana  - bivsa robna kuca Zvezda na trecem spratu  - Italteks, to je taj lanac prodavnica  gde se kupuje na kilo tj tako su i cene izrazene a nema sta nema- moj savet je da se uvek pogledaju materijali za sezonu koja prolazi - tada su snizeni na bagatelu - prosle jeseni sam nakupovala materijala za haljine po cenama od po 200, 300 din za metar , sad se moze naci jesenjih na snizenju a letnji tek malo skuplji.
Ko ima novaca  i voli dobre ali i skuplje - prodavnica Tuba, mala, da ne moz manja biti a ima blago od materijala - ona ulicica sto izlazi ukoso na 29 novembra od Decanske, imena joj ne znam. Ima jos skupljih ali u krizi drzimo s eovih sto prodaju na kilo
I, za one koji siju sami, najnovija Burda koja je vecini priucenih snajderki ko sto sam i sama  bila  pocetni kurs sivenja i krojenja ima vrlo lepe modele haljina sa krojevima  - nekoliko osnovnih a mastoviti i vesti i daju ih prepraviti u sta god pozelite.

#90 Isis

Isis
  • Members
  • 2,892 posts

Posted 11 May 2009 - 11:47:10

View Postljuttko, on May 11 2009, 12:39, said:

Ko ima novaca  i voli dobre ali i skuplje - prodavnica Tuba, mala, da ne moz manja biti a ima blago od materijala - ona ulicica sto izlazi ukoso na 29 novembra od Decanske, imena joj ne znam. Ima jos skupljih ali u krizi drzimo s eovih sto prodaju na kilo
cetinjska. tu su bile na jako kratkom potezu dve radnje sa materijalima, vrlo mastovito snabdevene.