Jump to content
IGNORED

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi


msmodesty

Recommended Posts

kako napraviti cheesecake a da liči na onaj što se da probati u onom grandcafe kafeu ili kakogod se to već zvalo... kako uopšte napraviti cheesecake, već danima kriziram
Nece da lici, ali nije ni bas katastrofa. Odes u neku vecu radnju, jer nema bas svuda (familija market recimo ima), i kupis kesicu c praska za cheescake. onda sa poledjine procitas sta ti jos treba (plazma, puter, mleko, jogurt, voce, onu kesicu zelea i mozda jos nesto), umutis i hasas.
Link to comment

inkrimisane lisicarke su se ispostavili kao totalno remek delodobra vest je da se (bez pranja) bez problema mogu ostaviti 3 dana, cak i u plasticnoj kesi u kojoj su kupljene - papirnu nemam!lisicarke pre ciscenjaraznorazno025.jpgposleraznorazno039.jpgcinjenica da su stajale tako dugo u frizideru je uslovila visednevnu kontemplaciju na temu kako ih sprematiideja je bila da se pravi pasta sa njima, u steku je stajala kvalitetna roba doneta iz juznog tirolaraznorazno027.jpgtokom procesa sazrevanja ideje iskristalisao se minimalisticki pristup, sto manje intervencija na originalnom ukusu sastojaka. nije se konsultovao internet. javila se ideja da se na dosta putera izdinsta jako sitno seckana polovina glavice crnog luka, da se dodaju pecurke, da se puste da se na srednjoj vatri krcaju, da se ne koristi pavlaka ni slatka ni kisela za zgusnjavanje, eventualno puter ili voda u kojoj se kuvala pasta, da se od zacina koristi samo so, muskat (vise), crni biber (manje), da se pred kraj doda malo dobrog vina, kao diskretni kontrast slatkastom ukusu pecurki, i da se na kraju doda malo krupno narendanih zelenih tikvica (bez ikakve termicke obrade), dobar mirisljavi persun (takav nije vise lako naci ovde) i zgnjeceni beli luk. i na kraju parmezan, grana.raznorazno041.jpgraznorazno049.jpgraznorazno053.jpgraznorazno054.jpgraznorazno036.jpgraznorazno044.jpgraznorazno057.jpg

Link to comment

da ne duzim mnogo, tako je i uradjeno i rezultat je bio besprekoran. retko kuvam ovako, uvek stoje neki zacini ili egzotika koja pokriva nesavrsene namirnice, ali ovo je bio one-off da je sve bilo u startu toliko dobro da je trebalo samo ocuvati autenticne arome i to je to, a to je bar za mene najteze kuvanje. nije mi se desilo da sam ovoliko bio zadovoljan rezultatom u kuhinji jako dugo....raznorazno060.jpgraznorazno062.jpgraznorazno070.jpgraznorazno066.jpgoblaporna i gladna stoka nije mogla a da ne zabode parce bifteka uz sve ovo, izvinjavam se ali ne mogu samo da zivim na ugljenim hidratima.na kraju se vidi kome se mozda i najvise dopaloraznorazno074.jpgraznorazno075.jpgraznorazno078.jpgnasa 2 tanjira su bila kompletno olizana.

Link to comment
po cijenu da budem jedina koja se grozi ove macketine na stolu, now biljezim sebi u tefter: nikad ne ici kod gazze na rucak ;)
:lol: kiselo grozdje, gazza te nije ni zvao ;)
Link to comment

ja sam jadna gladna, pregladna, ali ne mogu da se mrdam dok ne zavrsim posao.ja bih da me gazza ili banacanin usvoje ako je moguce. ono, da mi se podvedu pod hranitelje.

Link to comment

nego te pecurke... kakve god da su - ja ih ni s cim ne mesam. najvise ih volim u sopstvenom soku. uzmem vok ili dublji tiganj i onako ih cele ubacim bez icega drugog (bez pranja, skinem blato i malo istrljam). onda ih divljacki mesam da ne izgore dok ne pocnu da cvile. a cvile kao misevi! tad ih posolim i nastavim da mesam jos jedno tridesetak sekundi. to je ono vreme kad puste vodu. bas dosta vode. procedim i na tanjir ili u ciniju, zavisi koliko ih ima. onaj sok ne bacam - daleko bilo! to koristim za sosove, i slicno... bas da jak ukus pecuraka. ako ne koristim odmah, ostavim sa strane da se ohladi pa zaledim u cinijici za led. te cinijice ionako ne sluze za led vec decenijama. i to je to. sto bolje gljive - lepsi ukus. a cak i vulgaris sampinjoni i dugmici u ovoj verziji nisu losi.

Link to comment

sutra eating... IMG_5667.jpglunch break sa koleginicama u parku :wub: raw, colorful, healthy; organic sweet pea & corn, dinstano 15 minuta na malo ulja i vodi.... nista zacini osim malo soli...... strawberry tomato..... i omiljeti green tea

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...