nemacka je fina kuca (vila) blizu centra, sprska je u vecoj kuci u centru, u lepoj mirnoj ulici. tu je i rezindencija, takodje velika kuca sa dvoristem. lep kraj, ja bih da stanujem tamo ;-). americka ambasada je ogromo utvrdjenje na 100-200 m od kanadskog parlamenta.
za britansku ne znam, sa njima se komunicira on-line, a dokumenta salju preporucenom posiljkom, cak i za nas koji zivimo u Otavi.
sa osobljem iz nase ambasade imam veoma lepo iskustvo od pre tri i po godine, kada su mi u ekspresnom roku (za dan i po) ponistili pasos kome jos nije bilo vreme da se ponistava i izdali novi. razlog je bio nepriznavanje pasosa na teritoriji Nemacke. posto prvo nisu mogi da poniste pasos bez razloga, a nisam znala zasto pasos ne vazi u Nemackoj (tj. Nemci mi nisu hteli dati informaciju), osoblje nase ambasade je kontaktiralo njihovu ambasadu i stvar je bila resena za jedno popodne. takodje nam salju cirkularne e-mail-ove sa informacijama u vezi aktivnosti ambasade i srpskih kulturnih manifestacija u gradu.
edit: primili su me van radnog vremena od 10-13 posto je stvar bila jako hitna.
Edited by mei, 09 December 2008 - 01:07:21.