Jump to content

Day Of Change

• This topic is locked This topic is locked
396 replies to this topic

#391 Luc

Luc
  • Members
  • 1,175 posts

Posted 06 November 2008 - 01:49:31

View PostDimitrije, on Nov 5 2008, 16:47, said:

Emanuel otac je sabra koji je u vreme borbi za nezavisnost Izraela pripadao organizaciji koju je Vel. Britanija smatrala za teroristicku.  U Klintonovoj administraciji Emanuel se posebno angazovao oko potpisivanja tzv. Oslo Accord-a izmedju drzave Izrael i palestinskih Arapa.  Ovo sve ukazuje da bi Emanuel zagovarao vrlo cvrstu pro-izraelsku politiku u Obaminom kabinetu.

Ta organizacija, zvala se Hagana. Jedan od istaknutih clanova bio je i tadasnji mladic, a sada iz neobjasnjivih razloga, nepriznato mrtvi - Arijel Sharon. Kad sam vec kod Sharona, necu nikada da zaboravim njegov perfektni ruski jezik i postovanje koje je imao prema Srbiji.

Edit: sabra ili cabra (sve zavisi odakle si poreklom, pa tako i izgovaras na hebrejskom) u prevodu znaci "kaktus"  :) Drugim recima, ako je chovek "sabra", to moze samo da mu bude plus. Za razliku od americkih Askenaza, koji su olicenje korupcije, zatvorenosti i edukacije, svojstvene ljudima rodjenim u Americi.

Edited by Luc, 06 November 2008 - 02:38:09.

#392 Brrr

Brrr
  • Members
  • 455 posts

Posted 06 November 2008 - 02:20:52

Emanuel je nekoliko godina bio kopredsedavajući srpskog kokusa u Kongresu.

Nije da mislim da će imati nekog uticaja na spoljnu politiku Obaminog kabineta, ali ako ništa drugo, makar je bolje informisan od većine američkih političara o našim problemima.

Edited by Brrr, 06 November 2008 - 03:20:58.

#393 jms_uk

jms_uk

Gaston Lagaffe

• Members
  • 9,652 posts

Posted 06 November 2008 - 02:27:22

View Postluba, on Nov 5 2008, 21:53, said:

u arkanzasu uz ogromnu razliku usvojili da parovi ne mogu da usvajaju decu ako nisu vencani. prava tradicija, vala.
ovde ce jedan local council u severnom Londonu da ukine mogucnost da pusaci budu foster parents  :huh: :blink:

#394 Tresko

Tresko

Hole in 1!

• Members
  • 6,208 posts

Posted 06 November 2008 - 08:05:17

View PostLuka, on Nov 5 2008, 19:23, said:

šta, Holbrooke je ipak u igri za državnog sekretara. Pominju se i John Kerry, Sam Nunn i  Chuck Hagel.. prema Reutersu..
U igri?! Čovek je glavni kandidat, a ostali imaju šanse koje se mere promilima. što reče Larko in that change we can beleive.
Jedno od važnih mesta u administraciji, dobiće i baba Albright.

#395 TBoneSteak

TBoneSteak
  • Members
  • 927 posts

Posted 06 November 2008 - 11:27:25

drago mi da vidim gopere lokalizovane™ na Jugu US, ko govna u kanalizaciji :wub:

#396 Luc

Luc
  • Members
  • 1,175 posts

Posted 06 November 2008 - 13:00:29

Emanuel Lahm:

WASHINGTON, D.C.— U.S. Representative Rahm Emanuel (IL-5) attended the third annual Serbian American Day Luncheon, held in Cannon Caucus Room.  This annual event is organized by the Serbian Unity Congress to bring Serbian-Americans from around the country together for a day of advocacy on the hill.

“As a proud member of the Serbian Caucus, I welcome the Serbian Unity Congress and the Serbian-American community to this annual event,” said Emanuel.  “It is our duty to always strive to further relations and build lasting relationships so that we can stabilize and protect people from all religions and ethnicities.”

#397 Valkyrie

Valkyrie

NORDLYS

• Members
  • 5,735 posts

Posted 06 November 2008 - 15:01:32

Diskusiju o spoljnopolitičkim potezima novog USA predsednika sam odvojila jer smatram da zaslužuje poseban topic.
Kako je ovo svakako bio play-by-play topic, možemo da se vratimo na regularan US elections ili da otvorimo nov koji se tiče sastava kabineta Obame.
Hvala svima koji su doprineli aktivnom praćenju izbora u USA.