Jump to content

Sony Ericsson Championships - Doha

• Please log in to reply
42 replies to this topic

#31 Lloyd Wyman

Lloyd Wyman

lazni balttazar

• Members
  • 805 posts

Posted 06 November 2008 - 18:28:07

nepotrebno ti je "najverovatnije" :)

jelena i vera imaju po dve pobede, a svetlana i ana po krompirice... tako da sutra jj i zvonareva odlucuju ko ce u 1/2finale sa prve pozicije. ceca i ana ce prvo malo da prebacuju lopticu (koja pobedi bice bogatija za 100k $), pa kuci.

#32 Mos

Mos

Baby Ice

• Members
  • 1,008 posts

Posted 06 November 2008 - 18:37:00

Nisam baš pratio Jelenu u poslednje vreme, a vidim da dosta pobeđuje, je l' postaje zver ili je konkurencija slabija nego ikad?

#33 ikar

ikar
  • Members
  • 6,096 posts

Posted 06 November 2008 - 19:23:18

brena igra sjajno poslednja 2 meseca.

#34 freakns

freakns

2002

• Members
  • 7,342 posts

Posted 06 November 2008 - 21:51:46

Jeca objasnjava. tako, tako

#35 harper lee

harper lee
  • Members
  • 15,481 posts

Posted 07 November 2008 - 00:40:26

View PostMarsel Mos, on Nov 6 2008, 18:37, said:

Nisam baš pratio Jelenu u poslednje vreme, a vidim da dosta pobeđuje, je l' postaje zver ili je konkurencija slabija nego ikad?

Za razliku od Proizvoda™ Jelena Jankovic je izgleda sa dostizanjem broja 1. ispunila cilj koji je zanimao i sada igra kao zmaj umesto da se srusi pod teretom tog prvog mesta, kao neki. :rolleyes: Pored svojih standardnih dosadasnjih prednosti izgleda da je malo poradila i na servisu, igra dosta agresivnije kad treba + ima ogromno samopouzdanje. Danas sam tokom celog meca imao utisak kao da je dovoljno da ubaci u drugu i zavrsi sa Kuznjecovom, iako je rezultat bio dosta tesan. Ponasala se kao da ima rezervi koliko god joj treba da zavrsi mec. S obzirom da je Kuznjecova takva kakva je kad je pod pritiskom, u oba seta je Jelena stiskala kad je trebalo i oba seta dobila. Deluje vrlo skoncentrisano i ozbiljno na terenu, tako da cak i kada napravi glupost (promasila je valjda tri lagana smeca) sledeci poen odigra kao da se nista bitno nije desilo.

Nista drugo novo u njenoj igri nisam video sto bi bila revolucija u odnosu sto je ranije igrala. Drugo, kraj je sezone tako da je svima malo dosta tenisa, sa dostizanjem forme se ceka dok ne bude blizu Australija i vecina malo igra preko qrtza, u obe konkurencije, a Jelenu drzi hype od poslednjih par turnira koje je poosvajala za redom. No, sta god da je svaka joj cast. Ona je broj 1 i trenutno igra kao broj 1.

#36 Mr. Eko

Mr. Eko

Medžik pimpler™

• Members
  • 1,039 posts

Posted 07 November 2008 - 12:18:50

Svaka cast JJ i jedan X na harperov post, ali ide na qratz vise ova podela na anine i jelenine "navijace", koja se odrazava i na ppp forum. Dok je Ana igrala dobro i osvojila GS, Jeca je bila truba, nema samopouzdanja itd. sada je obrnuto. A sve je to naravno samo patkomerija, koja je odavno (potpuno ocekivano i logicno) uzela maha na fudbalskom delu.

Ani je, osim Linca i Ciriha, drugi deo sezone bio prava katastrofa. Medjutim, ona ne moze tek tako da zaboravi da igra, ali da mora da promeni neke stvari (citaj: trenera), mora. Kada se to desi, bice ponovo na samom vrhu i smenjivace se sa Jelenom, koja je fantasticna cele sezone, a pogotovu u drugom delu, gde je postala masina za meljenje. Zato i ima ovoliku prednost.

Edited by Mr. Eko, 07 November 2008 - 12:20:50.

#37 harper lee

harper lee
  • Members
  • 15,481 posts

Posted 07 November 2008 - 12:57:55

View PostMr. Eko, on Nov 7 2008, 12:18, said:

Svaka cast JJ i jedan X na harperov post, ali ide na qratz vise ova podela na anine i jelenine "navijace", koja se odrazava i na ppp forum. Dok je Ana igrala dobro i osvojila GS, Jeca je bila truba, nema samopouzdanja itd. sada je obrnuto. A sve je to naravno samo patkomerija, koja je odavno (potpuno ocekivano i logicno) uzela maha na fudbalskom delu.

Ani je, osim Linca i Ciriha, drugi deo sezone bio prava katastrofa. Medjutim, ona ne moze tek tako da zaboravi da igra, ali da mora da promeni neke stvari (citaj: trenera), mora. Kada se to desi, bice ponovo na samom vrhu i smenjivace se sa Jelenom, koja je fantasticna cele sezone, a pogotovu u drugom delu, gde je postala masina za meljenje. Zato i ima ovoliku prednost.

Spadam u navijace obe nase igracice zato sto su nase. Jebi ga, ja nisam toliki kosmopolita. Medjutim, postoje neke bitne razlike u dozivljavanju tenisa kod njih dve, sto se jasno pokazalo njihovim reakcijama na to sto su i jedna i druga u jednom trenutku (Jelena je jos uvek) dosle do prvog mesta na WTA listi. Medijsko ludilo oko Ane Ivanovic, koje je najmanje veze imalo sa tenisom, kulminiralo je kad je postala prva igracica na svetu i ona tu citavu masineriju i njen pritisak jednostavno nije mogla da izdrzi. Dete se godinama smesilo i "bilo uzbudjeno", odgovaralo na medijsku sliku o sebi kako je valjalo, ponasalo se "kako treba" i usput igralo tenis i to veoma dobro. Bajka o teniskoj princezi-pepeljugi koja je krenula iz ispraznjenog bazena u bombardovanom Beogradu i probila se na sam teniski vrh zaokruzena je kad je Ivanoviceva podigla pehar u Parizu kao broj 1. Koga jos zanima onaj deo bajke koji se preko qrtza napise kao "and she lived happily everafter" kad je vec ceo proces uspesno izveden do kraja? Nije stvar samo u tome sto je Ana pala u formi i samopouzdanju. Ona mora sada da nadje novi put ka teniskom vrhu, koji ukljucuje novu rundu treniranja i napredovanja u mnogim segmentima igre. Jedino to moze da joj garantuje povratak u teniski vrh. U suprotnom, cekaju je neke druge karijere.

Za razliku od nje Jelena je vise teniserka nego sve ostalo. Gura se i ona u medije, pokusava da skrene paznju na sebe, ali to kod nje ne dolazi prirodno kako kod Ane, niti oko nje postoji toliki medijski hype. Nju svi dozivljavaju najpre kao teniserku. Zato je za nju dostizanje broja 1 pre svega profesionalni trijumf njene igre, istini za volju garniran padom forme kod veceg dela konkurencije (ali, hej, i to je sport) i zato ona bolje i sa vise samopouzdanja igra sada kada je broj 1 nego sto je igrala pre toga. Prosto, posto je kod nje pozicija na WTA listi cisti tenis ona igra i oseca se u skladu sa tom pozicijom.

Bilo kako bilo, koga god od njih dve da je izabrala detinjasta srpska potreba za svrstavanjem tako sto ces mrzeti konkurenciju, cinjenica je da smo ove godine imali DVE igracice na samom vrhu WTA liste, stoga ce ona uvek biti posebna godina u svim tekstovima o istoriji tenisa u Srbiji. Kad toga vise ne bude shvaticemo da smo mi zapravo savremenici najboljeg dela te istorije.

#38 freakns

freakns

2002

• Members
  • 7,342 posts

Posted 07 November 2008 - 21:36:53

View PostMr. Eko, on Nov 7 2008, 12:18, said:

nema tu podele... ja sam ranije jednako gotivio obe. cak sam pricao da Ana ima vise talenta nego JJ, ali mi je JJ uvek imala neke simpatije bas zato sto je underdog. onda je Ana postala Palcica, a JJ se realno nije nimalo izmenila kada postala no1. za mene dosta da iz sveg srca navijam za jednu, a za Palcicu me realno zabole patka. sta god uradila ili ne, ja se necu ni nervirati ni veseliti...

#39 pp34

pp34

њалкер

• Members
  • 5,324 posts

Posted 08 November 2008 - 20:00:50

ovde se definitivno ne prati tenis od kad palcice nema  ^_^

#40 Biohemija

Biohemija
  • Members
  • 2,423 posts

Posted 08 November 2008 - 20:16:07

hehe. a dobar meč sa mnoštvom vrisaka sa jedne i špaga sa druge strane.

#41 pp34

pp34

њалкер

• Members
  • 5,324 posts

Posted 08 November 2008 - 20:23:17

zaista vrhunski zenski tenis ... biju ko lude obe

#42 Biohemija

Biohemija
  • Members
  • 2,423 posts

Posted 08 November 2008 - 21:02:00

izgleda da je zapela kompanija williams da uzme i ovaj trofej.
bolja danas venus za nijansicu.

#43 wwww

wwww
  • Members
  • 66 posts

Posted 15 November 2008 - 00:23:27

View Postharper lee, on Nov 7 2008, 12:57, said:

Za razliku od nje Jelena je vise teniserka nego sve ostalo. Gura se i ona u medije, pokusava da skrene paznju na sebe, ali to kod nje ne dolazi prirodno kako kod Ane, niti oko nje postoji toliki medijski hype. Nju svi dozivljavaju najpre kao teniserku.
Da potkrepimo:
JJ + JJ + JJ

AI

;)