Jump to content

ŽUC: Srbija amnestira zločince

• Please log in to reply
156 replies to this topic

#1 angern

angern
  • Members
  • 618 posts

Posted 14 September 2008 - 22:44:25

ŽUC: Srbija amnestira zločince

13. septembar 2008. | 12:24 | Izvor: Beta

Beograd -- "Žene u crnom" ocenile da država Srbija nastavlja praksu poricanja državno organizovanih zločina, a delom amnestira i zločince.

Žene u crnom su to saopštile povodom odluke Vrhovnog suda Srbije, koji je uvažio žalbe branilaca dvojice pripadnika oružane formacije "Škorpioni", koja je delovala u rezervnom sastavu MUP-a Srbije, za zločin u Trnovu, jula 1995 kada je ubijeno šest žitelja Srebrenice.

Optuženom Branislavu Mediću prvostepenu presudu od 20 godina zatvora Vrhovni sud Srbije smanjio je na 15, a ukinuo presudu Aleksandru Mediću, osuđenom na pet godina.

"Ovom odlukom predsednica Ustavnog suda Srbije Vida Petrović Škero dala je doprinos dodatnom ponižavanju žrtava i njihovih porodica. Ne samo što ih je ubila, država Srbija nastavlja da ih mrtve vređa i da i dalje povređuje rodbinu preživelih. Žene Srebrenice ponovo proživljavaju svoju bol, gubeći svako poverenje u mogućnost zadovoljavanja pravde", navodi se u saopštenju te NVO.

"Oštro osuđujući ovu odluku Vrhovnog suda Srbije, zahtevamo od države Srbije da se seti presude Međunarodnog suda pravde kojom je po prvi puta u istoriji najviše sudske instance UN neka zemlja osuđena za kršenje Konvencije o sprečavanju i kažnjavanju genocida", dodaje se u saopštenju "Žena u crnom"

Link

Zasto se ovo dogadja? Odgovor je vrlo jednostavan.

Nisu ti koji su bili na onom snimku i koji su dospeli na sud, samoinicijativno radili to sto su radili. Zna se kog su sistema oni bili deo..

Rec je o kontinuitetu jedne drzavne politike koja je zlocine cinila, a sad ih, naravno, zataskava..

Za to vreme "progresivniji" deo birackog tela topi se od zadovoljstva zbog jasnog i nedvosmislenog napretka i demokratizacije naseg drustva koju simbolizuju problemi Srpske Radikalne Stranke..

Edited by angern, 14 September 2008 - 22:45:03.

#2 Zaki

Zaki
  • Members
  • 745 posts

Posted 14 September 2008 - 23:05:18

Ja kod osuđenih škorpiona nisam primetio neko kajanje. što znači da od njihove "korekcije" u za to predviđenim ustanovama nema ništa. Dakle, svaka presuda manja od doživotne robije je sprdnja. A ako se i inače bezvezna presuda pravi još bezveznijom, onda stvarno...

A problemi SRS-a i njihov eventualni silazak sa glavnog stage-a bi ipak, makar malo, smanjio šanse da se ponovo dogode neki škorpioni. Pa zato ima nečeg pozitivnog u tome što se neko raduje aktualnim događajima u toj stranci.

#3 Hella

Hella
  • Members
  • 6,559 posts

Posted 14 September 2008 - 23:51:33

View Postangern, on Sep 14 2008, 23:44, said:

Za to vreme "progresivniji" deo birackog tela topi se od zadovoljstva...
...док се онај изистински прогресиван гади било каквог шуровања с истом том странком око амандмана на ССП, те примања похвала дојучерашњег челника исте те странке челнику најпрогресивније странке, дабоме.

"Oštro osuđujući ovu odluku Vrhovnog suda Srbije, zahtevamo od države Srbije da se seti"
И је ли се држава Србија сетила и уплашила од оштре осуде?

#4 melankolic

melankolic

Massive Attack

• Martyrs
  • 3,982 posts

Posted 14 September 2008 - 23:58:15

View PostHella, on Sep 15 2008, 00:51, said:

И је ли се држава Србија сетила и уплашила од оштре осуде?

država srbija principijelno brani stanovište da ništa nema s tim.

#5 minka

minka

Mesto za reklamu

• Members
  • 5,003 posts

Posted 15 September 2008 - 00:43:45

"Zene u crnom" su se proslavile krivljenjem istine, sto se, naravno, desava i u ovom slucaju. Ova opskurna organizacija je namerno izbacila iz svog saopstenja da je postupak Aleksandru Medicu vracen prvostepenom sudu, jer bi ta vest celom slucaju dala potpuno druge konotacije.

Naivni, koji vole da misle ono sto Darkerketm vole da pisu, uvek nasednu.

Dakle, ne radi se ni o kakvoj amnestiji
Spoiler
, vec se radi o normalnoj sudskoj proceduri.
Naravno da je ovo bezocan pritisak na sudsku vlast, jer postupak jos nije zavrsen. Ali Drakerketm su veoma MPP, pa mogu da rade sta im je volja. Da li ce im usta biti zapusena ako prvostepeni sud u ponovljenom postupku donese presudu kojom osudjuje optuzenog na duplo vecu kaznu. Nece, naravno... <_<

#6 Kudravi Gaucos

Kudravi Gaucos

Famous Serbian Guy

• Members
  • 4,156 posts

Posted 15 September 2008 - 00:49:00

Uostalom, ako vas zanimaju teme o ratnim zlocincima koji izlaze iz zatvora, ovo je sto puta interesantnije:
http://www.mtsmondo....php?vest=109355

#7 Filipenko

Filipenko

Maršal

• Members
  • 20,144 posts

Posted 16 September 2008 - 09:03:58

žene u crnom treba :yucky:

#8 kojot

kojot

fear the beard

• Members
  • 29,374 posts

Posted 16 September 2008 - 15:58:20

da, treba im jebati mater zato sto su digle glas protiv rata kada su muskarcine cutale kao voolvice i podrzavale ratnicke pohode. nebitno je da li se ja danas slazem sa njihovim postupcima ili ne, one ce uvek imati moje postovanje. svako danas misli da ima pravo da ih opjlune, isto kao sto su mislili i devedesetih. change we can belive in.

Edited by kojot, 16 September 2008 - 16:10:33.

#9 Eraserhead

Eraserhead
  • Members
  • 12,228 posts

Posted 16 September 2008 - 17:04:08

View Postkojot, on Sep 16 2008, 16:58, said:

da, treba im jebati mater zato sto su digle glas protiv rata kada su muskarcine cutale kao voolvice i podrzavale ratnicke pohode. nebitno je da li se ja danas slazem sa njihovim postupcima ili ne, one ce uvek imati moje postovanje. svako danas misli da ima pravo da ih opjlune, isto kao sto su mislili i devedesetih. change we can belive in.

Velike junačine su oduvek bile najefikasnije u obračunu sa ženama.

#10 Kudravi Gaucos

Kudravi Gaucos

Famous Serbian Guy

• Members
  • 4,156 posts

Posted 16 September 2008 - 17:08:26

View PostEraserhead, on Sep 16 2008, 18:04, said:

Velike junačine su oduvek bile najefikasnije u obračunu sa ženama.
Koliko je tih zena u crnom izginulo u Srbiji?

#11 Eraserhead

Eraserhead
  • Members
  • 12,228 posts

Posted 16 September 2008 - 17:10:34

View PostKudravi Gaucos, on Sep 16 2008, 18:08, said:

Koliko je tih zena u crnom izginulo u Srbiji?

Oćeš reći da su junačine milostive?

#12 Kudravi Gaucos

Kudravi Gaucos

Famous Serbian Guy

• Members
  • 4,156 posts

Posted 16 September 2008 - 17:11:35

View PostEraserhead, on Sep 16 2008, 18:10, said:

Oćeš reći da su junačine milostive?
Pokusavam izmeriti tu neupitnu hrabrost. Zanima me sta su tacno rizikovale svojim angazmanom.

#13 Eraserhead

Eraserhead
  • Members
  • 12,228 posts

Posted 16 September 2008 - 17:12:54

View PostKudravi Gaucos, on Sep 16 2008, 18:11, said:

Pokusavam izmeriti tu neupitnu hrabrost. Zanima me sta su tacno rizikovale svojim angazmanom.

Misliš, hrabar si samo ako oko tebe padaju mrtvi?
Nemoj se truditi, idi meri letve, cevi... Pusti rabotu.

Edited by Eraserhead, 16 September 2008 - 17:14:14.

#14 Kudravi Gaucos

Kudravi Gaucos

Famous Serbian Guy

• Members
  • 4,156 posts

Posted 16 September 2008 - 17:17:53

View PostEraserhead, on Sep 16 2008, 18:12, said:

Nemoj se truditi, idi meri letve, cevi... Pusti rabotu.
Al za malo. Vi cete dizati spomenike, a ja cu da se sklonim i da ne hulim....

Ako je odgovor na moje pitanje 0, onda mi nije bas najjasnije kakva je hrabrost bila potrebna da se postane aktivista te organizacije. Pojasnite ili ne serite.

#15 Kudravi Gaucos

Kudravi Gaucos

Famous Serbian Guy

• Members
  • 4,156 posts

Posted 16 September 2008 - 17:19:23

View PostEraserhead, on Sep 16 2008, 18:12, said:

Misliš, hrabar si samo ako oko tebe padaju mrtvi?
da ne editujem i ja...
Hrabar si ako nesto rizikujes. Sta su doticne rizikovale?

(Pitanje je vec jednom postavljeno, ali si se ti odlucio za ignorisanje i pokusaj interpretacije za kojim nema potrebe).