Jump to content

Aerodromi i letenje

• Please log in to reply
1497 replies to this topic

#1486 kokota

kokota
  • Members
  • 1,824 posts

Posted 08 May 2013 - 15:59:43

View PostWTF, on 08 May 2013 - 14:16:33, said:

Da li je neko skoro leteo iz Severne Amerike (ili nekog drugog kontinenta) za BG preko Amsterdama ili Pariza koristeci KLM ili AF i onda JAT za poslednju konekciju do BG?  Da li je JAT partner u Sky Team?  Da li moze od pocetne destinacije da se dobije boarding pass i da checked luggage ide skroz do BG?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Leteo sam ja sa oba i preko A'dama i preko Pariza do Severne Amerike. I boarding pass i checked luggage išao direktno, bez potrebe za ponovnim cimanjem.

#1487 fonTelefon

fonTelefon
  • Members
  • 4,524 posts

Posted 10 May 2013 - 07:55:47

View PostWTF, on 08 May 2013 - 14:16:33, said:

Da li je neko skoro leteo iz Severne Amerike (ili nekog drugog kontinenta) za BG preko Amsterdama ili Pariza koristeci KLM ili AF i onda JAT za poslednju konekciju do BG?  Da li je JAT partner u Sky Team?  Da li moze od pocetne destinacije da se dobije boarding pass i da checked luggage ide skroz do BG?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Bilo je problema sa Continentalom i iz beg i nwr preko minhena bas kad su se spojili sa Unitedom i  pa sa deltom iz nyc preko rima. Sa klm preko shipola sve odmah, ali nazad preko brisela sam morao da vadim boarding.

#1488 banecare1

banecare1
  • Members
  • 1,272 posts

Posted 14 May 2013 - 04:24:46

ameri definitivno nisu normalni. na letu peking - new york u avionima united airlines se sluzi samo vecera. ajde mi matori nismo problem, ali kako oni misle da klinci provedu preko 14h u avionu sa jednim obrokom.

#1489 I*m with the pilots

I*m with the pilots
  • Members
  • 615 posts

Posted 14 May 2013 - 08:13:23

JAT + Heathrow + preko okeana = :isuse:   :isuse:
Dvaput u razmaku od nekoliko godina, i nikad vise
Ili makar dok JAT ne nabavi ikakvu flotu da ne moraju da kasne sa svim letovima i gube/prestizu svoja vremena sletanja/poletanja

#1490 jms_uk

jms_uk

Gaston Lagaffe

• Members
  • 9,568 posts

Posted 14 May 2013 - 08:23:34

View PostI*m with the pilots, on 14 May 2013 - 08:13:23, said:

JAT + Heathrow + preko okeana = :isuse:   :isuse:

Recipe for disaster :D

#1491 I*m with the pilots

I*m with the pilots
  • Members
  • 615 posts

Posted 14 May 2013 - 08:54:41

+ U povratku smo imali najbrljbivijeg pilota ikad, lepo nisi mogao ni onako premoren da spavas jer bi stalno upadao - "Postovani putnici, sa vase leve strane imate izuzetan i neponovljiv prizor"....Mozda da bi impresionirao Pirsa Brosnana, koji mora da se zgrozio u "prvoj" klasi ;D

+ Odredjeni broj JATovih stjuardesa/stjuarda ti ne ostavi sendvic ako spavas, posle moras da ih juris i da se stidis. <_<

#1492 Quince

Quince

особа осетљивог здравља и душе

• Members
  • 2,810 posts

Posted 15 May 2013 - 22:44:46

jedno pitanjce, da li domace agencije zarade vise kad mi prodaju kartu za JATa u odnosu na to kad letim sa nekom drugom kompanijom?

tj. ima li razlike ili to je njihovo ugradjivanje linearno?

#1493 Marko M. Dabovic

Marko M. Dabovic

Moze rakijica, ali samo jedna

• Members
  • 31,420 posts

Posted 15 May 2013 - 22:56:20

View PostI*m with the pilots, on 14 May 2013 - 08:54:41, said:

+ U povratku smo imali najbrljbivijeg pilota ikad, lepo nisi mogao ni onako premoren da spavas jer bi stalno upadao - "Postovani putnici, sa vase leve strane imate izuzetan i neponovljiv prizor"....Mozda da bi impresionirao Pirsa Brosnana, koji mora da se zgrozio u "prvoj" klasi ;D

+ Odredjeni broj JATovih stjuardesa/stjuarda ti ne ostavi sendvic ako spavas, posle moras da ih juris i da se stidis. <_<

to valjda da utese Brosnana zbog kasnjenja od sat i po ili koliko vec. neka, da vidi i 007 sta je Jat

#1494 I*m with the pilots

I*m with the pilots
  • Members
  • 615 posts

Posted 16 May 2013 - 00:19:45

View PostQuince, on 15 May 2013 - 22:44:46, said:

jedno pitanjce, da li domace agencije zarade vise kad mi prodaju kartu za JAT u odnosu na to kad letim sa nekom drugom kompanijom?

tj. ima li razlike ili to je njihovo ugradjivanje linearno?

Ne verujem da ima neke razlike, ali sto se tice JATa, ako kupis u samom njihovom predstavnistvu, uzmu ti oko 2000din +/-.
Nisam sigurna da li se ugrade ako kupis i preko njihovog sajta, ali se dobro secam da vise puta kada sam uzimala - da su bile jeftinije na ebookers.

Edited by I*m with the pilots, 16 May 2013 - 00:20:36.

#1495 Quince

Quince

• Members
  • 2,810 posts

Posted 16 May 2013 - 21:44:18

Hvala! To za razliku znam, tj. bar je tako ranije bilo, na sajtu bi bas otprilike toliko karta bila jeftinija nego u nekoj od poslovnica.

Uzela kartu za London za sledecu nedelju :). Slecem na LCY. Inace, ja za taj aerodrom nikad ranije nisam cula, videh na sajtu da se normalno stize do grada odatle...

#1496 gazza1

gazza1
  • Members
  • 16,546 posts

Posted 16 May 2013 - 22:03:54

pa svakako je najblizi necemu sto bi se moglo nazvati centrom londona od svih drugih...

#1497 Quince

Quince

• Members
  • 2,810 posts

Posted 16 May 2013 - 22:10:12

to sto su ga oni krstili London City Airport mi nije ama bas nikakva garancija njegove udaljenosti od grada...

#1498 jms_uk

jms_uk

Gaston Lagaffe

• Members
  • 9,568 posts

Posted 16 May 2013 - 23:23:55

LCY je dobar za istocni London, kao i za sam City (Canary Wharf in no time). Sletanje je tu uvek interesantno, kad jos uvek letis, a nize si od tih poslovnih zgrada :)

Posted Image

I u zavisnosti s koje strane aviona sedis, moze da izgleda kao da se slece u reku (koja je pored piste).

Zgodan je za brzi prolaz kroz pasosku i security kontrolu. Zato ni nema lounge, a najgore je sto umeju da ga zatvore kad god ima malo magle.