Jump to content

Olimpijska nostalgija

• Please log in to reply
62 replies to this topic

#1 MrX

MrX
  • Members
  • 1,479 posts

Posted 21 July 2008 - 11:07:44

View PostSerpico_86, on Jul 20 2008, 14:35, said:

Znam da sam nov ovde pa ispada da zakeram,ali mislim da bi bilo kul postaviti topic, tipa spomenara svih najvecih i najuzbudljivijih momenata Igara do sad.
Podstakao me je jedan od nikova kolege parapsihopatologa Doranda Pjetrija,maratonca sa cizme, koji je vidno premoren prilikom ulaska u stadion u finisu trke,poceo da se tetura,pada, i uz pomoc sluzbenih lica jedva prodje liniju cilja.Kasnije su valjda Ameri ulozili zalbu,i oduzeli mu zlato,ali je i pored toga postao ljubimac nacije (a kako i ne bi)

Moja najranija secanja su iz `84 kad je Holifild uspavao nesrecnog Australca nakon sudijskog prekida pa je nas Josipovic ni kriv ni duzan uzeo zlato i na pobednickom postolju okrenuo zastavicu naopacke, kad je Saban Trstena napravio gimnasticku minijaturu nakon osvojenog zlata i kad su vaterpolisti stigli sa 2:5 do 5:5.

`88 je sve bilo u senci Bena Dzonsona koji je ostavio Karla Luisa u prasini...

`96 Majkl Dzonson, da li je 19,32 stvarno ili je kvar na semaforu, komsinica Sanja Ivosev i deset minuta inspiracije Zarka Paspalja...

Edited by MrX, 21 July 2008 - 11:09:00.

#2 Boza_zvani_Pub

Boza_zvani_Pub

Phil Hellmuth

• Members
  • 3,414 posts

Posted 21 July 2008 - 11:10:02

View PostMrX, on Jul 21 2008, 12:07, said:

`96 Majkl Dzonson, da li je 19,32 stvarno ili je kvar na semaforu, komsinica Sanja Ivosev i deset minuta inspiracije Zarka Paspalja...
:Hail:

#3 Serpico_86

Serpico_86
  • Members
  • 141 posts

Posted 21 July 2008 - 12:34:11

:Hail: slazem se :) . 96:moje prve;finale basketa prvo budjenje u po noci da bi gledao sport,mislim da su tad cak i najobjektivniji tripovali da cemo ih dobiti(cela nacija ih je ludacki volela),a onda totalno divljanje Davida Robinsona, zapamtio sam da nam je metnuo 26 poena.
Sjajni odbojkasi i neponovljivi trio blokera:pokojni Zare Petrovic,Zeljko Tanaskovic,Djula Mester...Finale:sudar titana ITA-NED.
S jedne strane Djani,uvek ljutiti Gardini,i Braci(vadio ih kad je najteze,odbojkaski Vujasinovic),a s druge ridji dugajlija Bas van der Gor.
Finale 100m:Ato Boldon,Frenki Frederiks iz cuvene Nabimije(pardon Namibije),Linford Kristi, a sve ih rastura iz 7!?! staze Donovan Bejli uz WR. :Hail:

#4 Krampa

Krampa
  • Members
  • 4,442 posts

Posted 21 July 2008 - 13:09:44

Posted Image

#5 Krampa

Krampa
  • Members
  • 4,442 posts

Posted 21 July 2008 - 13:11:46

View PostMrX, on Jul 21 2008, 12:07, said:

`88 je sve bilo u senci Bena Dzonsona koji je ostavio Karla Luisa u prasini...

covek je bio cudo kada se pojavio koliki je bio. jel za 88 diskvalifikovan zbog dopinga?

#6 nbg4ever

nbg4ever
  • Members
  • 5,760 posts

Posted 21 July 2008 - 13:12:42

Uh, Frenki baksuz. Dva srebra, bese?
A finale kosarke :lol Leskarim na terasi, pocelo da svice, a pijana omladina se vraca i peva "Ide Amer ulicom, du da du da....Amer se ugusio...." & "Jebi Jugo glupe Amere" :D
Te '96. jos pamtim i Ivosev iz vedra neba dve medalje, Bejli WR na 100m, bronza odbojkasa, "vaterpolo" srecke "Za zlato u Atlanti" i pusangija u 1/4 finalu, Paspaljev show u finalu,...
Jos su mi u secanju i one komicne reklame za Mizuno, direkt iz Japana

#7 Tinman

Tinman

Miller

• Members
  • 3,074 posts

Posted 21 July 2008 - 13:34:51

View PostKrampa, on Jul 21 2008, 14:11, said:

covek je bio cudo kada se pojavio koliki je bio. jel za 88 diskvalifikovan zbog dopinga?

Da, posle finalne trke.

Dok je slavio Carl Lewis mu prilazi i cestita, i on je bio jedna od olimpijskih legendi sa 9 zlatnih i jednom srebrnom medaljom (200 m 1988.)

#8 Parsons

Parsons
  • Members
  • 3,619 posts

Posted 21 July 2008 - 13:36:46

antinostalgija: florens grifit dzojner i 10,49 na zenskih 100m  <_<

#9 ToniAdams

ToniAdams

2+crew

• Members
  • 16,780 posts

Posted 21 July 2008 - 13:49:28

rasisto...

#10 radisa

radisa

Bolje ceo život biti bogatun, nego 7 dana živeti u bedi

• Administrators
  • 12,073 posts

Posted 21 July 2008 - 13:54:17

Moram reći da je moja prva olimpijada koje se nešto kao sećam, LA '84... I poraz u polufinalu basketa, posle 20-ak razlike na poluvremenu... I četirti zlata Karla Luisa... Ali to je sve nekako kroz maglu...

Seul 88 i opet poraz u basketu u finalu od SSSR-a, je neko galvno sećanje na tu godinu... Plus Ben Džonson, naravno...

92 i Barcelona, opet nekako kroz košarku, žal što se Juga nije očuvala, da proba da se nosi nekako sa Najboljim Timom u Istoriji Sporta... I finale Hrvatske i USA, gde su se komšije držale 10-ak minuta... I opet, nakako sekvenca koja mi je sa cele olimpijade ostala najviše u sećanju, Oskar Šmit protiv Skotija Pipena, za 1 četvrtinu 20-ak poena, uključujući i koš sa 8 metara, preko ruke u zadnjoj sekundi napada, kada se Skoti okreće ka klupi i sleže ramenima, sa nevericom šta mu čovek od 37-38 godina radi...

96 Atalanta, utakmica koju smo svi mislili da mopžemo dobiti, i bilo bi barem gusto, da Sabonis nije stao na nogu Saviću u polufinalu, pa smo do 30-og minuta utakmice igrali sa 6 igrača i samo jednim igračem na pozicijama 4 i 5... I Paljino ludilo kad ih je rešetao odakle je stizao... I Bodirogino glumljenje krilnog centra i uništavalje Malouna... Odbojkaši, strelci standrdni... Sjajna Olimpijada, zaista...

Paradoksalno, Sidneja i Atine se nešto slabo sećam... Sidnej je bio u nevreme, radilo se, nije se moglo celu noć buljiti, a Atina mi je nekako proletela... Sa obe olimpijade, debakli košarkaša. ali i sjajni odbojkaši su nakako hajlajt™...

Edited by radisa, 21 July 2008 - 13:57:32.

#11 pacey defender

pacey defender

pod naletima kopita zla

• Members
  • 14,976 posts

Posted 21 July 2008 - 15:30:39

View Postradisa, on Jul 21 2008, 14:54, said:

96 Atalanta, utakmica koju smo svi mislili da mopžemo dobiti, i bilo bi barem gusto, da Sabonis nije stao na nogu Saviću u polufinalu, pa smo do 30-og minuta utakmice igrali sa 6 igrača i samo jednim igračem na pozicijama 4 i 5... I Paljino ludilo kad ih je rešetao odakle je stizao... I Bodirogino glumljenje krilnog centra i uništavalje Malouna...

i Danilović kome su se muda vezala najstrašnije.

#12 WTF

WTF

guest starring as himself

• Members
  • 2,883 posts

Posted 21 July 2008 - 16:07:37

neka secanja, onako bez dubljeg razmisljanja:

LA '84 - mesanje politike u sport™, Ceausescu koji je zajebao bojkot pa su Rumuni uzeli pregrst medalja u sportovima gde su obicno rulali SSSR i tadasnji istocni Nemci, naravno i mi™ smo se ovajdili od toga, bokseri su bili odlicni - Josipovic sa zastavicom okrenutom naopacke, Redzep Redezepovski, rvaci su odlicno prosli (Saban Trstena), finale waterpola protiv US&A, kosarka sa Jordanom iz mladjih dana, atletika i Carl Lewis, FloJo, Jarmila Kratohvilova, desetobojac Dailey Thompson, neka Amerikanka favorit na 1500m ili tako nesto koja je pala i posle plakala pola sata, gimnastika - Mary Lou Retton, i dominacija Amera i Rumuna, mislim da smo uzeli i neke medalje u rukometu (i muskom i zenskom) i naravno bronza u fudbalu - 1 jak™ argument sa 1 drugog topika  :rolleyes:

Seoul '88 - the rise of Jasna Sekaric i streljastva in general, mislim da su stonoteniseri bili uspesni, cuveno polufinale protiv Rusa u kosarci  :angry: , atletika - Ben Johnson

Barcelona '92 - slabo sam gledao, secam se finala kosarke i kako su se Hrvati lozili da mogu da pobede Dream Team 1.0 i kako su ih ovi rutinski™ samleli u finalu, nastupi bivseg SSSR kao neki commonwealth ili sta, mi™ pod sankcijama sa nekom neutralnom zastavom, morbidni vicevi o nasem™ streljackom timu, uglavnom se secam ruznih politickih stvari

Atlanta '96 - ziveo 4 nedelje u buducem olimpijskom selu za novinare (Marriott Suites) mesec dana pre igara jer sam radio za kompaniju koja je bazirana u Atlanti, kolege iz Atlante su dobijale besplatne karte za takmicenja u macevanju, dzudou i ostalim malim sportovima i imali radna vremena od 0600-1400 ili od 1000-1900 da bi izbegli saobracajne guzve, nazalost za vreme OI nisam bio tamo.  Secam se kosarkaskog finala i nadrealne scene gde sedim na nekoj zurci sa jedno desetak Amera i svi odreda navijaju za nas™ jer im je pun qrac nabedjenih NBA zvezda i hoce da vide sta ce Scottie Pippen da uradi ako ne uzmu zlato (garantovao je zlato i rekao da ce licno da emigrira u Afriku ako ga ne osvoje).  US&A Gimnastika je opet bila aktuelna sa onom malom sto je uganula nogu i nastupala povredjena da bi na kraju uzele zlato i Bela Karoli je nosio na podijum jer nije mogla da hoda vise.

#13 Dionysos

Dionysos

crazy houdini

• Members
  • 3,757 posts

Posted 21 July 2008 - 16:28:33

View PostWTF, on Jul 21 2008, 17:07, said:

neka secanja, onako bez dubljeg razmisljanja:
LA '84 - mesanje politike u sport™, Ceausescu koji je zajebao bojkot pa su Rumuni uzeli pregrst medalja u sportovima gde su obicno rulali SSSR i tadasnji istocni Nemci, naravno i mi™ smo se ovajdili od toga, bokseri su bili odlicni - Josipovic sa zastavicom okrenutom naopacke, Redzep Redezepovski, rvaci su odlicno prosli (Saban Trstena), finale waterpola protiv US&A, kosarka sa Jordanom iz mladjih dana, atletika i Carl Lewis, FloJo, Jarmila Kratohvilova, desetobojac Dailey Thompson, neka Amerikanka favorit na 1500m ili tako nesto koja je pala i posle plakala pola sata, gimnastika - Mary Lou Retton, i dominacija Amera i Rumuna, mislim da smo uzeli i neke medalje u rukometu (i muskom i zenskom) i naravno bronza u fudbalu - 1 jak™ argument sa 1 drugog topika  :rolleyes:

Na 3000m, Mary Decker, s obzirom da sam tada imao svega par meseci ne secam se same olimpijade :) , ali gledao sam neku emisiju na, cini mi se, History Channelu o najvecim sportskim nepravdama na OI (pukom slucajnosti, u 99% slucajeva su siroti Ameri bili osteceni), pa je spomenuta i ta trka i kako je ustvari Zola Budd kriva za taj 'udes' i tako narusila devojacki san sirote Meri o osvajanju zlata na OI, naravno dodatni smek emisiji je dala i sama Meri koja se sa suzama prisecala tragicnog dana... vrhunska patetika.

#14 freakns

freakns

2002

• Members
  • 7,337 posts

Posted 21 July 2008 - 17:12:34

View PostWTF, on Jul 21 2008, 17:07, said:

US&A Gimnastika je opet bila aktuelna sa onom malom sto je uganula nogu i nastupala povredjena da bi na kraju uzele zlato i Bela Karoli je nosio na podijum jer nije mogla da hoda vise.
Kerri Strug i vrhunska kradja. devojcica je preskocila preskok i docekala se smejurija, tj skoro da se strmoglavila i dobila neke bruka ocene i zenska US of A gimnastika uzela prvu ekipnu zlatnu medalju. american dream je tu, ko ga jebe sto se ostatku sveta(s izuzetkom Sonicsa) povraca od takih prevara... no, tako su i dobili OI...

od onoga sto nije navedeno secam se recimo sjajnog Knezevica sa njegovim Alexej Njemov, svaka bi ga majka za sina pozelela i kakvi su ovi Amerikanci, ne moze covek ni cigaru da zapali... i da, Denis Pankratov u butterfly stilu koji je prerenjavao celi bazen pa su promenili kasnije pravila da mora da izroni nakon 20m...

#15 ArleKino

ArleKino

Da me vidi babo...

• Members
  • 6,926 posts

Posted 21 July 2008 - 17:35:16

1996. - diskvalifikacija Linforda Christieja zbog pogrešnog starta. Dominacija Michaela Johnsona. Ameri sve pogazili do zlata u košarci. Zlato Hrvatske u rukometu, šmekeri sa krila Smajlagić i Ćavar, dva strašna šutera Puc (propustio finale zbog ozljede) i Saračević, Matoševićev odbranjen sedmerac Torgovanovu i gol Jovića u zadnjoj sekundi protiv Rusa.

2000. - rusko zlato, opet samo srebro za veliku švedsku generaciju sa Olssonima, Svenssonom i Wislanderom. Košarka - Ameri mogli pući protiv Litve, Francuzi našli srebro.

2004. - stopostotan učinak hrvatske repke, uz Vorija na pivotu koji je igrao bez zamjene. Košarka - bijes što su &#%&$ Talijani prošli kraj Litve :cry:, čudesnih 69 sekundi šarunasa Jasikevičiusa protiv Amera u grupi :Hail:  :Hail:  da bi na kraju Litavci ostali bez medalje, Argentina objasnila™ u finalu. Sjajno odbojkaško finale, Brazilci fascinantni.