Jump to content
IGNORED

Quizmaster fan club


Marvin (Paranoid Android)

Skočko na ramenu  

182 members have voted

  1. 1. Quizmaster treba da istetovira Skočka na ramenu:

    • Da
      160
    • Ne
      23


Recommended Posts

Proglašen sam za pobednika 15. Enigmatske kolonije u Somboru, što mi je peti trijumf na ovoj tradicionalnoj manifestaciji.Ovog puta bio sam najbolji u rešavanju zagonetaka, najbolji u sastavljanju naslovnih anagrama i drugoplasirani na turniru superkvizovke, a takođe sam imao i jedan od dva pobednička anagrama na Art-salašu, u kome nas je ugostio slikar Jene Višinka. Mislim da sam najmanje uspešan bio u jedenju fenomenalno dobro ispečenog praseta (doduše, može se reći i da su u tom "takmičenju" svi bili pobednici!) :Ds6uy.jpg7k8u.jpg

Edited by Quizmaster
Link to comment
  • 1 month later...

Prvi trofej sam zapravo osvojio 1989. godine na kvizu "Brojke i slova", a pomenuti trijumf iz 1983. godine odnosi se na konkurs u sastavljanju pogađaljke reči (mastermajnd sa slovima) održanom u zagrebačkom časopisu "Kviz".

Link to comment
  • 3 weeks later...

"I love anagrams! Thank you, sir!", reče mi sinoć Rob Stjuart, našoj publici poznatiji kao Nik Sloter iz serije "Tropska vrelina". Nakon projekcije dokumentarnog filma "Slotera Nika za predsednika" u novosadskom bioskopu "Arena" uručio sam ovom heroju devedesetih za poklon najbolje što trenutno postoji u svetu anagrama. :)a9ei.jpg

Link to comment
  • 3 weeks later...

U subotičkom kafeu "Grunf" 29. novembra održano je veče enigmatike, a tom prilikom posetiocima sam predstavio moje knjige "World of Anagrams" i "Put ka vrhu" i odgovarao im na pitanja koja ih interesuju u vezi enigmatike, kvizova, itd.Nakon uvodnog dela održano je takmičenje u rešavanju enigmatskih zadataka, na kome je pobedio poznati PPP forumaš iz Subotice, čiji nickmname se rimuje sa hitom Rijane "Umbrella" :) On je za dvadesetak minuta osvojio 9 od 10 mogućih poena i kao nagradu dobio je knjigu "World of Anagrams".Zadatke možete preuzeti na linku koji dajem http://www38.zippyshare.com/v/74211307/file.html . Ukoliko neko želi da čuje rešenja ili eventualno da naruči neku od mojih knjiga, nek mi se javi privatnom porukom.

Link to comment

U novosadskom Studiju M juče je održana manifestacija "In je biti clean", kojom se promovišu zdrave životne vrednosti naspram droge, nasilja, kriminala i drugih prljavih stvari koje viđamo u svakodnevnom životu. Među brojnim štandovima bila je i Enigmatska radionica, koju sam priredio uz tri nagradne igre. Učesnici takmičenja, mahom gimnazijalci, prikazali su solidno poznavanje enigmatskih veština, uživajući u mojim glavolomkama. Najviše se istakla Lena Sekerić, pobedivši u rešavanju osmosmerki i ukrštenih reči, dok je u kvizu pobednica bila Jelena Pisarov. Najuspešniji takmičari su za nagrade dobili moje knjige "World of Anagrams" i "Put ka vrhu", diplome Saveza zagonetača Srbije, kao i razne robne nagrade.Pored toga, u toku dana brojni posetioci štanda dobili su odgovore na sve što ih zanima o enigmatici, a niko od njih nije otišao praznih ruku jer je promotivnog materijala bilo dovoljno. Zahvaljujem se kolegama Draganu Nikoliću, Miletu Jankoviću, Ivanu Rudiću i Željku Dimoviću, koji su štand opskrbili raznim časopisima i doprineli da ova promocija enigmatike ostane svim gostima u lepom sećanju.qwgk.jpgbxoe.jpgljap.jpg

Link to comment
0efd.jpgProteklog vikenda u studentskom domu na Novom Beogradu održan je misaoni desetoboj, sjajan turnir koji je osmislio i uspešno realizovao član Saveza zagonetača Srbije, Rade Goljović. U konkurenciji deset takmičara, koji poseduju razne talente, znanja i veštine, zauzeo sam prvo mesto i tako osvojio laskavu titulu misaonog šampiona. :0.6:Od deset takmičarskih disciplina pobedio sam u tri (ukrštenica 5x5, sastavljanje anagrama, brojke i slova), u četiri sam bio drugoplasirani (šah, kvizovka, kviz, rešavanje enigmatskih zadataka), solidno sam uradio optimizacijske zadatke, dok su mi slabije tačke bile sudoku i logički problemi.Opširniji izveštaj možete pročitati na forumu “Enigma kafe“, a ovde evo mog pobedničkog anagrama, na zadatu temu koja se odnosila na imena učesnika turnira: MOJA ORNA EKIPA GENIJA ZNA DA ČAROBNO REŠAVA! (Bojana, Gaja, Zoran, Ivan, Marko, Neša, Pero i Čeda)
Link to comment
  • 2 weeks later...
1z2y.jpgPoštovani ljubitelji enigmatike, Zadovoljstvo mi je obavestiti vas da će od 31. decembra (sa početkom u 23:00) pa sve do 2. januara (do 11:00) biti održano takmičenje ZEZ 14 (Zoranove enigmatske zavrzlame 14). Linkovi za zadatke biće postavljeni na blogu ENIGMOTEKA i na forumu ENIGMA KAFE.Najuspešnijeg rešavača očekuje karta za koncert grupe Deep Purple! Evo i kompletnih propozicija takmičenja:- Takmičari svoja rešenja mogu prijavljivati u dva navrata, s tim što nemaju mogućnosti da isprave rešenje koje su poslali u prvom javljanju. Svi zadaci vrede 1 poen, osim ukrštenih reči, kod kojih se može osvojiti 2 poena.- Na takmičenju postoje i negativni poeni. Ako se rešenja prijave nakon 11 časova 1. januara, na svakih šest sati kašnjenja rešavačima se oduzima pola poena. Na primer, ako se rešenja pošalju od 11 do 17, to je pola negativnih poena, od 17 do 23 minus jedan poen, itd. U slučaju istog broja poena u prednosti je takmičar koji je ranije poslao svoja rešenja. - Predviđeno je šest nagrada: za takmičara koji skupi najviše poena do 1. januara u 3:00 ujutro, za onog ko prvi reši logičku osmosmerku, za tri najuspešnija u sveukupnom plasmanu i za jednog sretnog dobitnika (uz uslov je da skupio barem tri poena). Jedan takmičar može da osvoji maksimalno dve nagrade.REŠENJA SE ŠALJU NA MEJL ZORADIS@EUNET.RS . ŽELIM VAM UGODNU ZABAVU UZ MOJE ZAGONETKE I SREĆNU I USPEŠNU 2014. GODINU!
Link to comment
  • 3 months later...

Prethodnih nekoliko meseci malo sam zapostavio ovu rubriku, tako da sam zaboravio da vas obavestim da je na 12. Međunarodnom prvenstvu Srbije za anagramiste moj rad proglašen za Anagram godine. :0.6:  To je četvrti put da sam u finalu osvojio prvo mesto, a taj pobednički rad glasio je: NAPORAN TEST ČINI GENIJALCE! (natprosečna inteligencija).

 

Inače, u generalnom plasmanu šampionata za dlaku mi je izmakla šesta šampionska titula, pošto je pobednik, sjajni beogradski anagramista Nenad Savić, osvojio samo bod više od mene.

Link to comment

Dragi forumaši PPP,

 

Zadovoljstvo mi je obavestiti vas da sam pokrenuo blog Šah - Mozgalice - Enigmatika - Kvizovi (skraćeno ŠMEK), koji se nalazi NA OVOJ ADRESI .

 

Hobiji kojima se bavim preko 30 godina činiće sadržaj tog bloga. U nekim od nabrojanih stvari sam osvajao razne šampionske titule, u nekima sam postigao manje uspeha, ali nadam se da će vam biti zanimljivo sve što budem pripremao.

 

Uporedo sa tim blogom, neke poruke će biti puštane i na istoimenu Fejsbuk grupu

 

Dobro došli i ugodna vam zabava! :)

 

 

Link to comment
  • 1 month later...

humanitarna_akcija.jpg
 

Poštovani posetioci PPP, obaveštavam vas da sam pre neki dan odlučio da celokupan prihod od knjiga koje prodam doniram za pomoć stanovništvu postradalom u poplavama. Tu humanitarnu akciju nazvao sam "Moje knjige - vaše srce", jer ovo je prilika da pokažete i vi svoju humanost, tako što ćete kupovinom vrhunskih enigmatskih knjiga učiniti gest solidarnosti. Ono što nudim je sledeće: 

- Knjigu "World of Anagrams", po ceni od 20 evra + troškovi poštarine
- Knjigu "Put ka vrhu", po ceni od 10 evra + troškovi poštarine
- Oni koji naruče obe knjige, dobiće na poklon i moju pesničku zbirku "123 lika u formi limerika"  
 
Ljudi koji su iz inostranstva nek mi se jave na mejl zoradis@eunet.rs, pa ću im proslediti IBAN koji je neophodan da bi uplatili novac na moj devizni račun. Naravno, taj novac će odatle biti prosleđen na račun neke organizacije koja prikuplja humanitarnu pomoć.

 

Voleo bih da se u ovu akciju uključi što više vas, jer kad budete čitali to što naručite, pored užitka u kvalitetnoj enigmatici imaćete i osećaj da ste učinili dobro delo. Tok akcije možete pratiti na mom blogu ŠMEK (Šah - Mozgalice - Enigmatika - Kvizovi).

 

 

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...