EDIT MODA: hefestus greskom obrisao slike, posetite malo kasnije ponovo kada budu vracene. hvala!
Well, na ovu temu bi mogao da napisem guide.
Veneto:
Pa da pocnem od same Venecije.
Caffe Florijan:
Caffe Florijan
Ok fancy izvikano i turisdticko mesto, but Florijan je najstariji caffe u Evropi i dalje drzi do tradicije & vrhunskog kvaliteta.
Club sandwich [taleggiom prosciutto crudo]. I fantasticna crema di tartufi.
Naravno deci prosecca. Pravi mulimedijalni dozivljaj. Blejaz u masu, kvartet svira Straussa Prosseco kaze hocu jos ... but tu presecem jednim ristrettom i zabaione likerom.
Cena sitnica
Prava klopa posle obijanja nogu pocinje ovde:
Osteria Trattoria Al Nono
Nalazi se blizu dokova u sestieri Cannaregio [retki turisti]
Tipcna lucka trattoria, sa sl. ekipom. Nista fancy ali klopa samo takva.
Marinirane lignje, spagete sa vongolama, list u vinskom sosu ... i naravno vino bianco Lugana D.O.C. [100% lokalni Trebbiano]
Zaledje Venecije ima izuzetne restorane. Stara Venecija je 2 turisticka i preskupa.
Evo jedna drumska:
C'era Una Volta
Na samom izlazu iz Marana prema Miri.
Pizzeria, samo takva. Pizza sa prosciutto di San Daniele & smokvama.
Gnocchi ricotta spinachi, profiterole ala cohones de toro...
Cene sakandalozno niske. Za cenu onog sendvica, vina ... kod Florijana ovde bi se najela cela Nl kishasa.
Profiterole 2e, pizza od 4.5-8e ....
Iako je na kraj sveta [sela] nema mesta bez rezervacije ni utorkom!
Iz Marana vodi put za Miru i dalje za Dolo. To je stari put Venecija - Padova koji ide uz reku Brentu, riviera de Brenta.
Paladijeve ville, Villa Pisano [odsedao i Napoleon i Hitler] ... Nekoliko vrhunskih restorana koji su za vikend prepuni, ekipa iz Padove i Venecije dolazi ovde na klopicu, kao ona nasa na Ibarsku. Oh yeah samo malo drugacije.
Villa Nani Mocenigo
Nani Mocenigo
Mi smo rucali u basti. Malo mi je bilo trulo da skljocam fotke ko da sam japanac. Well, riba, razana mesa & divljac.
Odlican izbor vina, cena srednja sa obzirom na ambijent. U svakom slucaju ne bi se tamo ponovio.
Na kraju lagune prema Raveni je mali ribarski gradic Chioggia. Za mene biser lagune, mala Venecija bez turista, guzve i samaranja po dzepu.
Nisam siguran dali je La Fazenda ili Baldin Ennio ... U samom starom delu.
Malo smo poranili, ja skljocnuo nekloliko puta, oni nas ljubazno iznogetali, a mi se vratili za 2 sata sa izribanim zeludcima od ristretta.
Odlicna klopa. Riba & morske djakonije naravno. Chioggia je ribaski gradic.
Lokalna zuppa di peshe [vise brodet] calamari, seppie, cozze, gamberi, vongole, san pietro i jos dve vrste ribe koje nisam prpoznao.
Tartufi di mare za domacim fettuccinama, gamberi rossi [Carabinieri 20 cm] grilovani i preliveni marsalom.
Tri razlicita vina 2 puta crno i jedno belo uz tartufe. Mocha torta ristretto ...
Huh, nezaboravno, toliko da sam jedva pronasao izlaz motorom iz gradica.
DOsta je bilo: Sledeci put raport malo nize, vislje ili na drugom kontinentu.
Edited by gazza, 03 November 2007 - 01:37:01.