Jump to content

Mačke

• Please log in to reply
2348 replies to this topic

#2341 Miljenko

Miljenko
  • Members
  • 2,451 posts

Posted 18 May 2013 - 12:10:13

Sauron je dobio ime zbog plahog karaktera. :lolol:
Uvek slozi neku nadrndanu facu i samo cekas kakvu ce glupost da napravi.

Navescu primer svakodnevnih desavanja. Sauron lezi negde u dvoristu. Na terasi spava zenka retrivera. On se prikrada, protrcava pored nje, ulazi u kuhinju, gde ga cekaju posude sa hranom. Strbne par granula i krene lenjo nazad. Parkira se na 10-20 cm od glave pse i pocne da mjauce i frkce. U fazonu, lezi tamo gde sam ja hteo da prodjem. :0.6:

Inace, pas ima fetis. :lolol:
Cim se neko od macora priblizi, ona ustaje i nabija im njusku pod rep. :isuse:

Edited by Miljenko, 18 May 2013 - 12:11:19.

#2342 kim_philby

kim_philby
  • Members
  • 15,802 posts

Posted 18 May 2013 - 12:16:29

View PostMiljenko, on 18 May 2013 - 12:10:13, said:

Sauron je dobio ime zbog plahog karaktera. :lolol:
Uvek slozi neku nadrndanu facu i samo cekas kakvu ce glupost da napravi.

Navescu primer svakodnevnih desavanja. Sauron lezi negde u dvoristu. Na terasi spava zenka retrivera. On se prikrada, protrcava pored nje, ulazi u kuhinju, gde ga cekaju posude sa hranom. Strbne par granula i krene lenjo nazad. Parkira se na 10-20 cm od glave pse i pocne da mjauce i frkce. U fazonu, lezi tamo gde sam ja hteo da prodjem. :0.6:

Inace, pas ima fetis. :lolol:
Cim se neko od macora priblizi, ona ustaje i nabija im njusku pod rep. :isuse:

tako je lobelija dobila jednom batine od macka gandalfa. btw, gandalf je takodje lema svaki put kada se uvalja u neku crkotinu u parku. valjda, kao jela si a nisi nama donela ili taj neki fazon.

#2343 deeps

deeps

medo beli

• Members
  • 1,346 posts

Posted 18 May 2013 - 22:57:37

Posted Image Posted Image Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#2344 MayDay

MayDay
  • Members
  • 16,538 posts

Posted 18 May 2013 - 23:11:55

View Postkim_philby, on 18 May 2013 - 12:16:29, said:

tako je lobelija dobila jednom batine od macka gandalfa. btw, gandalf je takodje lema svaki put kada se uvalja u neku crkotinu u parku. valjda, kao jela si a nisi nama donela ili taj neki fazon.
I ti onda uzmeš pa vičeš na Lobeliju.

#2345 kim_philby

kim_philby
  • Members
  • 15,802 posts

Posted 19 May 2013 - 01:06:12

View PostMayDay, on 18 May 2013 - 23:11:55, said:

I ti onda uzmeš pa vičeš na Lobeliju.

to samo ako pre toga citam forum pa sam nervozan.

#2346 katamaran

katamaran

El Cunado

• Members
  • 2,988 posts

Posted Today, 13:33:07

Kako najlakse uloviti (polu) divlju macku? Verovatno ce devojka od mog macora u petak na sterilizaciju.

Jedna od ideja je da je nekako klopom namamimo u onu nosiljku za macke pa da je na kvarno zatvorimo. Druga varijanta je da je nakako uhvatim dok spava pa da je na brzinu zatvorim u tu nosiljku.

Ona nas pusta da joj pridjemo ali dobija nervni slom ako pokusamo da je dotaknemo.

#2347 braca

braca
  • Members
  • 2,189 posts

Posted Today, 13:49:52

Veliki peskir ili cebe, bacis na macku kad ti pridje i mozes onda da je uhvatis bez grebanja i da je nosis gde hoces.

#2348 halloween

halloween
  • Members
  • 2,219 posts

Posted Today, 14:14:58

View Postkatamaran, on 22 May 2013 - 13:33:07, said:

Jedna od ideja je da je nekako klopom namamimo u onu nosiljku za macke pa da je na kvarno zatvorimo. Druga varijanta je da je nakako uhvatim dok spava pa da je na brzinu zatvorim u tu nosiljku.

Ona nas pusta da joj pridjemo ali dobija nervni slom ako pokusamo da je dotaknemo.
Najpre bih pokušala sa namamljivanjem hranom u nosiljku.
Ne bih nikako pokušavala varijantu sa prepadanjem na spavanju.
Trik sa ćebetom možda uspe, ali nije tako jednostavno kao što zvuči na prvi pogled. Koristila sam jednom kad je trebalo da držim mače dok je primalo vakcinu u kućnim uslovima, jedva uspelo.

#2349 katamaran

katamaran

El Cunado

• Members
  • 2,988 posts

Posted Today, 14:21:59

Kod hrane je problem sto izgleda da ne sme nista da jede ni pije nekih 12 sati pre operacije. Onda bih morao dosta ranije da je hvatam.

Sa cebetom bih je verovatno lako uhvatio ali nisam siguran kako bih je posle prebacio u nosiljku.

U svakom slucaju sumnjam da ce cela prica proci bez grebanja :cry:

Do skoro je ulazila u kucu ali odmah dobijala napade panike ako se zatvore vrata. Pola zime mi proslo sa odskrinutim vratima :)

Sada je prilicno opustena unutra dok jedino ne dozvoljava da je dodirujemo.