Jump to content
IGNORED

Gnevna generacija


dare...

Recommended Posts

  • Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Аврам Гојић

    103

  • MancMellow

    93

  • Caligula

    72

  • morgana

    70

 

 

Šef ove bande ima 15 godina. I upravo je izbo dva čoveka
Vladimir Nikitović | 08. 09. 2014. - 06:35h cat_icn_more.png 10:54h Foto: S. Marković | Komentara: 143

Maloletni S. N. iz Čačka konačno je uhapšen, i to zbog pokušaja ubistva dvojice sugrađana R. O. (23) i A. Z. (27).

511509_cacak04-sa-uvidjaja-nakon-tuce-fo
Mesto subotnjeg napada na gradskom trgu u Čačku

Ovaj tinejdžer (15) koji godinama teroriše vršnjake u subotu na centralnom trgu u Čačku nožem je izbo dvojicu mladića. Maloletni S. N. je predvodio grupu vršnjaka koji su napali dvojicu mladića u trenutku kada je gradski trg bio prepun prolaznika. Osim S. N., uhapšen je i njegov saučesnik (16), koji se tereti za učešće u tuči. Za ostalim banditima policija traga.

 

„Kalašnjikovi“

Na Fejsbuku je nedavno osvanula fotografija na kojoj grupa maloletnika u maskirnim uniformama drži automatske puške “kalašnjikov”, a među njima je i S. N. (drugi zdesna u gornjem redu, sa najviše podignuta tri prsta)

 

 

 

511508_cacak03-grupa-maloletnika-naoruzaIncident je pokrenuo maloletnik koji se na trgu sporečkao sa R. O. i A. Z. Kada su ga njih dvojica pojurila, on je pobegao u obližnju prodavnicu sportske opreme odakle je mobilnim telefonom pozvao drugove.

 

- Ubrzo na trg su uletela sedmorica-osmorica dečaka. Odmah su napali R. O. i A. Z. Izbila je žestoka tuča. Začuo se jauk, pa su se svi razbežali, a na betonu je u lokvi krvi ostao da leži jedan od napadnutih momaka - navodi očevidac napada.

Vozilom Hitne pomoći, R. O. je sa ubodima u stomak i grudi prevezen na odeljenje intenzivne nege čačanske bolnice. Lekari navode da i pored teških povreda, mladićev život nije u opasnosti. Njegov drug A. Z. je pušten na kućno lečenje sa posekotinama po licu.

 

 Maloletni S. N. je odranije poznat kao problematičan dečak. Međutim, nikada nije uhapšen. Iako je već napunio 14 godina, kada je postao krivično odgovoran, nije dobio nijednu policijsku prijavu zbog krađa ili nasilničkog ponašanja. 

 

Roditelji: Svi okreću glavu

Roditelji učenika škole “Dr Dragiša Mišović” koju je S. N. nedavno završio, mislili su da će odahnuti kada problematični dečak pređe u srednjoškolce.

- On je tokom odmora nastavio da dolazi u svoju staru školu i da maltretira decu. Neverovatno je da niko dosad nije reagovao - kaže Milena Stević, majka jednog od đaka iz “Dr Dragiša Mišović”.

 

Dok je pohađao Osnovnu školu “Dr Dragiša Mišović”, otimao je novac od drugih đaka, maltretirao ih i prisiljavao da kradu za njega. Sa sobom je uvek nosio nož ili neki bodež. Ima veliki broj sledbenika i u svakom trenutku je mogao da okupi bandu vršnjaka spremnih za obračun. Iako je cela banda tek završili ili još ide u osnovnu školu, većina je istetovirana, a skloni su alkoholu i drogama. Čačani objašnjavaju da grupa S. N. ne preza ni od čega, pa ni od krađa usred dana.

 

U školi samo ukori

Direktor OŠ “Dr Dragiša Mišović” Stana Šipetić kaže da je S. N. dok je bio njihov đak često pravio probleme koji su prevazilazili obične nestašluke.

- Dobijao je ukore zbog neopravdanih izostanaka i nekorektnog odnosa prema nastavnicima, ali je najveće probleme pravio van školskog dvorišta. Policija je u nekoliko navrata dolazila i interesovala se za S. N. - objašnjava direktorka. 

I pored permanentnog incidentnog ponašanja, Centar za socijalni rad u Čačku, kako saznajemo, nije mu izrekao čak ni meru pojačanog nadzora.

 

- Oko pola pet su došli u prodavnicu i počeli da se došaptavaju, a jedan od njih je pokušao da me zagovara. Videla sam da su ukrali nekoliko stvari, a kada sam ih upozorila da to ne rade, izvadili su na mene šrafciger. Zaledila sam se od straha. Jedan od lopova je bio S. N. - priča Marija Zorić, radnica u prodavnici u blizini škole “Filip Filipović”

 
Link to comment
  • 1 month later...

Uh!                                             


                                http://www.youtube.com/watch?v=IfLb2FMZZ1I


Nečemu jako sličnom sam svjedočio prije desetak dana, bila su dvojica baš agresivnih i bahatih i dvojica koji su snimali, peti ili šesti razred, sumnjam da su stariji. Nameračili su se da se malo iživljavaju na čovjeku starijem i jadnijem od ovoga na snimku. Izgledalo je kao da su to već puno puta radili. Poremetio sam im planove, srećom pa  se ne potukoh sa djecom a bilo je baš neprijatno. Bilo je dovoljno da zaprijetim da ću da ih bijem pa ću tek poslije toga da zovem policiju.

Čini mi se da ih je bilo još dvojica u ekipi da bi krenuli i na mene, baš mnogo bijesa u djeci. Razbježali su se i sad samo čekam da se negdje pojavi youtube snimak u kom sam ja glavna uloga.
 

Edited by fikret selimbašić
Link to comment

nema tu drugog resenja osim snizavanja starosne granice za punu krivicnu odgovornost na 14  godina. nisu to deca u znacenju tog pojma od pre dve - tri decenije. to su samo maloletne sociopate.

Link to comment
  • 1 month later...

Moglo bi ovo i na medije na neki način jer se nedavno povela priča na topiku o Vajsu o tome da li postoji neki medij tj. sajt koji politički prisutpa obradi tema, pa evo, od nedavno postoji nešto što bi bilo glasilo levičarsko-dizelaške ekipe koje obrađuje aktuelne društvene teme... Ali nisam hteo o tome, nego da pročitate intervju jedan strejt from d sors, a možete i još koji na sajtu, ali ovaj je najbolji

 

http://prezupc.net/%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%B4-%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BC-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B5-%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%82-%D0%B8%D1%85-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%88%D0%B8%D0%BC-%D0%BA%D0%B0%D0%BE-%D0%B8-%D0%B4/

Link to comment

Moglo bi ovo i na medije na neki način jer se nedavno povela priča na topiku o Vajsu o tome da li postoji neki medij tj. sajt koji politički prisutpa obradi tema, pa evo, od nedavno postoji nešto što bi bilo glasilo levičarsko-dizelaške ekipe koje obrađuje aktuelne društvene teme... Ali nisam hteo o tome, nego da pročitate intervju jedan strejt from d sors, a možete i još koji na sajtu, ali ovaj je najbolji

 

http://prezupc.net/%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%B4-%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BC-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B5-%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%82-%D0%B8%D1%85-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%88%D0%B8%D0%BC-%D0%BA%D0%B0%D0%BE-%D0%B8-%D0%B4/

 

Batica ga je izuo! Ne znam dal je "autentičan" intervju ili fikcija al :Hail:

 

Ko je uopšte autor, znaš li?

Link to comment

auuuuuuuu:

 

 

 

Презупч је гласило савременог политичког субјекта којe окупља људе који хоће да бију али не знају где. По периферијама градова и смисла, налазе се заводи за презупчавање – дисфункционалне породице, сјебане шљаке, оскудни животни услови. Воља да се превлада и укине све што је сервирано као нужност – школе, факултети, знање, пристојност, стрпљење.

Учествујемо на семинарима о животном стилу на којима учимо од неквалификованих, искључиво. Немамо новац и желимо га, али не по сваку цену. Цена коју никад не смемо да платимо је изгубљена борба. Универзалност нашег презупчавања је у томе што смо свесни да будућност не постоји, и због тога не калкулишемо. За такву политику су неопходна муда. Ми водимо своју политику. Наша политика води нас – у сваком тренутку спремни смо да нам једини приоритет буде борба за нашу политику. Не знамо име којим би требало да се представимо, пре свега јер не знамо језик представљања. Тек се учимо стилу. 

Политичку реалност најчешће читамо својим речима. Никада нисмо задовољни јер једнакост никада није постојала – и тај немир нас чини живима. Паралелно се боримо за речи, и за егзистенцију. Гладни смо, али нисмо гладни глади, гладни смо једнакости и борбе за њу. Никада нисмо починили неправду, јер смо веровали у правду. На организованим презупчијадама нашег колектива, протерали смо правду са забаве и прегорели мозгове док смо дошли до идеје о победи. Још увек се питамо како победити. Радикална једнакост је наша базична, основна претпоставка. Нисмо у стању да мислимо чекање, јер чекање не служи нашој борби. Не желимо ништа и хоћемо све. Не боримо се жељама, већ мудима и концептима. Наше главно оружје је свест да немамо ништа. То ништа, то желимо да реализујемо, да га натерамо против себе самог – до пуцања.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...