Jump to content
IGNORED

Grčka an ženeral


Musharaf

Recommended Posts

Ja cu na kefaloniju 1. septembra. Bio neko? Iskustva?
Bila ja prošlog leta. Lepo je. Ono što mi je najviše odgovaralo što na većini plaža imaš bar 20-30m do prvog kupača, svi drže pristojno rastojanje. More je bilo čisto i toplo. Lokalci, naravno, jauču kako je gužva. Vidi se da u CG nisu bili. biggrin.gifIma dosta toga zanimljivog i na morskom i na kontinentalnom delu ostrva, tako da nije preporučljivo biti bez prevoznog sredstva. Slatka su mestašca Assos i Fiskardo, ali tu nisu lepe plaže, tako da ih je pametno razgledati bez planiranog brčkanja. Svidele su mi se i dve pećine, Melizani i Drogarati (ako se dobro sećam). Prva je neverovatno lepa, zapravo je podzemno jezero, ali su od nje napravili turističku atrakciju, ne može se boraviti koliko ti želiš već koliko traje vožnja brodićem i to je to. Obavezno izdvoj jedan dan da obiđeš Itaku. Tek one plaže, kojima se može prići samo s mora, su neverovatne.Reci gde će ti biti baza, pa ću ti napisati nešto konkretnije ako se ispostavi da sam upoznala taj deo ostrva.I još nešto, kažu da su cene na Kefaloniji malo više nego na Zakintosu i Lefkadi. Nisam sama proveravala.
Link to comment
I još nešto, kažu da su cene na Kefaloniji malo više nego na Zakintosu i Lefkadi. Nisam sama proveravala.
Zakintos je, ove godine, pošto ne znam kako je bilo predhodnih, meni izgledao prilično jeftin...Ručak za dvoje, između 20€ i 30€(i to bliže 20€, ako se ne vantazira™)... U marketu cene priližne srpskim(razlika do 10-ak posto, ako je uopšte ima, osim za koka-kolu i pepsi, to kao da je od zlata)... Smeštaj OK... Jedino je JAT nabio cene u toj celoj priči...
Link to comment

Dranata, pogledaj temu koju sam pokrenuo o Lefkadi; tamo sam pisao i o izletu na Kefaloniju i Itaku. Da, skuplje je nego na Lefkadi. Ne znam koliko je Kefalonija sadrzajna jer sam tamo proveo svega par sati, ali bih preporucio odlazak na neko od susednih ostrva ako ti se ukaze prilika.Ides li sopstvenim prevozom, autobusom ili avionom?

Edited by pacey defender
Link to comment
Ja cu na kefaloniju 1. septembra. Bio neko? Iskustva?
Где одседаш?Асос је сладак за обићи, Фискардо исто. Миртос плажа најбоља (али се плаћа). Остатак лепши с мора, како је лепо приметио Хефестус.
Link to comment
U prestonici., grad Argostoli ili eventualno Lassi, idemo avionom, i da imaćemo kola.
Meni je Argostoli bio simpatičan u ranim jutarnjim satima, kad sam tek stigla, a uveče mi je bilo pregužvavo. Bila sam to jedno veče i nisam poželela da se vratim. Ne znam kakve su gradske plaže, grad je u zalivu, ali mislim da ćete se tu najmanje zadržavati preko dana. Lassi je blizu, rekla bih da se spojio sa prestonicom. Plaže sam posmatrala sa broda, nisam ih isprobala, lepo izgledaju. Domoroci kažu da jedino što ne valja je blizina aerodroma. Mislim, nije tako gust aviosaobraćaj na Kefaloniji, ali eto, vole da traže mane mestu koje nije njihovo.Ja sam bila baksuz što se tiče čuvene Mirtos plaže. Ubola sam valjda jedini dan u godini kada je u plićaku bilo bar dva metra nanosa nekog mulja i morskih trava, tako da me je prošao onaj zanos i ushićenje koje obuzima kada se plaža posmatra pre spuštanja. Divno je bilo kupati se tamo, ali pri ulasku i izlasku iz mora, brrr. Što me podseti- do mnogih plaža vode stmi putevi. Najviše sam uživala na plaži Petanoi ili Petani, ne sećam se kako izgovaraju. Nije loša ni Ateras koja je nekako na pola puta između Mirtosa i Petanoi, na rogu (ostrvo je čudnog oblika, a sve tri su okrenute ka zapadu. Meni je to bitno, volim da mi sunce zalazi u more biggrin.gif).Pre neki dan sam čula da su prosekli kopneni prilaz do ove plaže:

2ypf4zk.jpg

kažu da su neverovatno strme stepenice, ali da vredi preći taj put. smile.gifRaspitaću se kako se tamo stiže.

Link to comment
Hvala stormy! :) Petanoi plaža je pored kojeg mesta? Odnosno, u blizini čega je?
Uh, teško mi je sad da se orijentišem, ali da pokušam. Kada se od Argostolija vozi do vrha zaliva, tek što krenete da ga obilazite, npuštate liniju zaliva i vozite ka drugoj obali. Ne ka Liksuriju (Likšuriju, kako kažu lokalci), drugom po veličini mestu na ostrvu, već na zapad. Bilo ko tamo će vam objasniti bolje nego ja. Mislim da ćete proći pored arheoloških iskopina jer trenutno na Kefaloniji, pri vrhu tog zaliva, traže Odisejevu palatu. Bar tako su meni pričali. Navodno, pretražili su Itaku i tamo nema ništa. sad.gifEvo karta, lakše je.sc5hrc.jpgOvde piše Petani.Nemoj da te ovo zbuni, sve je prilično blzu, putevi su sasvim solidni osim pojedinih, pre staza nego puteva, koji vode na plaže. Jedino je malo nezgodnije ako neko ko ne podnosi krivine odluči da poseti Melizani jer planina preko koje treba preći i nije tako mala, ali putevi su dobri.edit: meni je baza bila u Likšuriju Edited by stormy
Link to comment
U prestonici., grad Argostoli ili eventualno Lassi, idemo avionom, i da imaćemo kola.
Аргостоли је крајње неинтересантан, а и плаже унаоколо су средње жалосне и добро попуњене. Седите у кола и зујите унаоколо...Пар километара изнад Агија Јефимије (одвајање десно од пута за Миртос) имаш кафану која прави најбољу питу од меса у васцелој Грчкој. Ради само увече...
Link to comment

Paxos. Ocajnicki trazeci plavo more i dobre plaze (a da nije Kroacija) a da je u zoni voznje iz Beograda bez previse krvoliptanja po onome sto Grci zovu putem, setih se da sam davno stiklirao ostrvo za posetiti. Za one koji su bili, par pitanja. Prvo, kako je? Gde treba ici? Da li je neko rentirao kucu a da moze da je preporuci? Da li je zavrsen Egnatia Odos autoput? Da li radi feri iz Parge ili mora da se ide preko Krfa?

Link to comment
Paxos. Ocajnicki trazeci plavo more i dobre plaze (a da nije Kroacija) a da je u zoni voznje iz Beograda bez previse krvoliptanja po onome sto Grci zovu putem, setih se da sam davno stiklirao ostrvo za posetiti. Za one koji su bili, par pitanja. Prvo, kako je? Gde treba ici? Da li je neko rentirao kucu a da moze da je preporuci? Da li je zavrsen Egnatia Odos autoput? Da li radi feri iz Parge ili mora da se ide preko Krfa?
Bio na dnevnom izletu, kada sam letovao u Pargi. Oduševio sam se.Ako se dobro sećam, mislim da na Paxosu ne postoji mnogo dilema oko lokacije za odsedanje. Postoji taj glavni grad Gaios i neka sitnija mestašca. Gaios mi se čini dovoljno mirnim za boravak. Na osnovu onoga što sam video, čini mi se da je kopneno vozilo tamo skroz nepotrebno. Cenim da bi čamac bio odlično rešenje. Na Paxosu nema nekih interesantnih plaža, šta više, mislim da su na celom ostrvu samo pećine to što ovo ostrvo izdvaja od ostalih. Ali je zato Antipaxos anti u svakom pogledu; tamo su plaže zaista sjajne, tipično jonske. A da bi do njih došao, moraš ići brodom jer ne postoji šansa da nekim trajektom stalno juriš sa Paxosa na Antipaxos i obrnuto.Pitao sam koliko košta iznajmljivanje čamaca na deset dana i dobio odgovor 350E, ali cenim da se to može spustiti pri cenkanju.Ostrvo je skuplje od Lefkade i Parge, obzirom da je relativno izolovano. Ne bih znao za smeštaj.Postoje izletnički brodovi kojim sam išao na Paxos, i cenim da se u dogovoru sa njima na licu mesta može napraviti aranžman da te prebace sa sve koferima na ostrvo. Oni uglavnom oko 10 ujutro kreću na taj izlet. Dakle, dvodnevni boravak u Pargi ako nisi već bio, pronađeš parking, pa onda pravac Paxos :).Egnatia odos je, kažu svi, završen. Ne mora se do Igoumenitse pa do Parge; postoji neki put što ide otprilike tako da se nalazi između puta Ioannina-Preveza i Ioannina-Igoumenitsa, koji je doduše serpentinast.Imao sam negde fotke, potrudiću se da ih postavim u narednim danima. Edited by pacey defender
Link to comment

hvala za info pacey, odluka je pala - loggos na paxosu, kuca je vec bukirana:http://www.paxos-greece.com/marmaristud.htmhttp://www.paxosweb.gr/accommodation/houses/marmari-house.htmjbga, zao mi italije ali morali smo da uzmemo neko ozbiljno more. :lol:

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...