Jump to content
IGNORED

Kuvajmo sa Wallom


wall

Recommended Posts

samo da se prijavim ovde da pratim i ucim. pravio sam one vasine krmenadle, samo sto sam ih previse zacinio.juce sam pravio neke testenine punjene mlevenim mesom sa bolonjez sosom ali nije ispalo bas najbolje, kupio sam onaj c bolonjez sos i nje mi se bas dopao.ako za vikend pada kisa pravicu gulas.

Edited by kojot
Link to comment
  • Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • wall

    381

  • renne

    113

  • aram

    105

  • Аврам Гојић

    93

Top Posters In This Topic

Posted Images

samo da se prijavim ovde da pratim i ucim. pravio sam one vasine krmenadle, samo sto sam ih previse zacinio.juce sam pravio neke testenine punjene mlevenim mesom sa bolonjez sosom ali nije ispalo bas najbolje, kupio sam onaj c bolonjez sos i nje mi se bas dopao.ako za vikend pada kisa pravicu gulas.
pitaj ako ti nešto nije jasno i samo kuvaj,bravo!! :kralj:i nemojte,čak ni početnici, kupovati te kesice,ne postoji ništa što je bolje iz kesice a što se ne može lako reprodukovati..ti sosovi iz kesice,gulaši su samo skrobovi,glutaminat,šećer i sranja ..misim sos 4 sira u prahu heloo! :isuse:..ništa što malo paradajiza,paprike,soli,ostalih začina pa čak i malo brašna u nekim slučajevima, ne može da sredi.. Edited by ivy
Link to comment
pitaj ako ti nešto nije jasno i samo kuvaj,bravo!! :kralj:i nemojte kupovati te kesice,ne postoji ništa što je bolje iz kesice a što se ne može lako reprodukovati..ti sosovi iz kesice,gulaši su samo skrobovi,glutaminat,šećer i sranja ..misim sos 4 sira u prahu heloo! :isuse:..ništa što malo paradajiza,paprike,soli,ostalih začina pa čak i malo brašna u nekim slučajevima, ne može da sredi..
Zaista. Ili spremi ili nemoj jesti.Ja sam se davno jednom zeznuo i probao te praškaste sosove. Bljak.Kojote, kupiš par komada onih tomatelo/tomatino paradajz sokova ili pelata i probaj. Krčakaj duže, trpaj začine, igraj se. Ne možeš mnogo zeznuti a vredi.Posle kada savladaš, probaš s ukusnijim/boljim paradajz prerađevinama.
Link to comment
i nemojte,čak ni početnici, kupovati te kesice,ne postoji ništa što je bolje iz kesice a što se ne može lako reprodukovati..
Kako da reprodukujem Flavoraid?!? :unsure:
Link to comment
Kako da reprodukujem Flavoraid?!? :unsure:
ne znam šta je to...ako je neka njemačka špecija i komplikacija onda ne znam..više sam mislila na ove naše jednostavne kesice koje se lako reprodukuju..ipak smo ovde na početničkom topiku..a ni te ostale sigurno nisu zdrave i lako se može živeti bez njih..nego,kojote kuvaš a jel jedeš povrće? Edited by ivy
Link to comment
nego,kojote kuvaš a jel jedeš povrće?
da, jedem povrce, poceo sam polako da menjam ishranu. nije da sam se odrekao stvari koje sam jeo ranije ali sam samo ubacio povrce. recimo omiljena salata mi je miks cevkle, sargarepe i celera (celer obozavam, dajte predloge kako jos moze da se iskoristi, osim u salati i u supi). takodje jedem jela (gulas, djuvec i slicno), a najveci supeh mi je sto mi ne smeta luk u njima.jedem i razne zelene salate, ali vrlo retko posto nisam bas odusevljen. Edited by kojot
Link to comment

@kojotsuper!!i baš super za tu salatu od celera,šargarepe i cvekle to baš nije lako povrće za početnike ali kontam da ti je super jer je slatkoa u zelenu salatu možda možeš dodati malo jogurta u dresing ili neki sveži sir..a i tunjevina je zgodna za razna kombinovanja u salatama..

Edited by ivy
Link to comment

@ aram :DNeće baš biti, no mislim da napraviti pristojan pardajz sos za testeninu nije neki problem, a teško se može napraviti da ne bude jestiv.

Edited by wall
Link to comment

paradajz sos je jedno, ragu je drugo :)@kojotimam isti problem sa zelenom salatom, baš je ne volim, a stalno mi doktori govore da bi trebalo da je jedem... rešio sam problem dodajući u salatu kolutove banana uz neki dresing ovog tipa koji ivy predlaže. probaj, možda ti se dopadne.

Edited by aram
Link to comment

Da naravno.Nisam ni mislio na npr bolonjeze, nego na jednostavne paradajz+začini+krčkanje.To mi je onako, dobro za vežbanje, isprobavanje koji i koliko začina... Čisto da se stekne utisak šta ide lepo, šta baš i ne, koliko čega...Bolonjeze je već ozbiljna stvar. Probao par puta, meni bilo dobro, no nisam dobio apaluze pa odustao.

Link to comment
@kojotimam isti problem sa zelenom salatom, baš je ne volim, a stalno mi doktori govore da bi trebalo da je jedem... rešio sam problem dodajući u salatu kolutove banana uz neki dresing ovog tipa koji ivy predlaže. probaj, možda ti se dopadne.
ko ne voli zelenu mozda zavoli feldsalad/mache/matovilacrecette-salade-mache-betterave-pommes-nu.jpgmeni uz obe najbolje pase dresing balzamik+mulje+malo meda i senfa u zrnuleti gotovo svaki dan rucam salatu (zelenu ili mache) obogacenu sa onim sto imam pri ruci/frizideru, dakle avokado, brusnice, orasi, paprika, cherryparadajz, cvekla, bilo kakve semenke, cak secem i svezu kelerabu, pecurke ili sargarepu u toa moze i piletina, tunjevina, losos ili kozji sir umotan u pancettu i zapecenznaci mixujes kako hoces i menjas da ti ne dosadi svaki dan "isto"e, da samo nemoj da premiksujes :isuse:edit/ sad sam gladna, krivim vas :cry: Edited by lostfanforever
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...