Направио сам грешку што нисам копи пејстовао сва правила и објашњења која сам током протеклих недеља расуо по топику обичне фантази лиге, али сам мислио да хард кор играчи попут вас све то будно прате. Покушаћу сада да отклоним дилеме које имате и да одговорим на питања која сте поставили.
Још једном вас молим да имате стрпљења, заједно покушавамо да пронађемо најбољи начин да ово функционише. Због тога, ако имате неку озбиљну примедбу немојте само да је изнесете, већ размислите и шта би било решење па и то напишите.
Behemoth, on 04 August 2012 - 22:58:35, said:
Ja sam vec izabrao igraca u prvoj rundi, ali zar nije bilo reci da se napravi neki zreb i za redosled biranja u prvom krugu?
Nije da nisam zadovoljan, ali mi je malo glupo da neko ko danas nije dolazio na forum, ili nije video topic, bude uskracen za nekoliko ponajboljih pikova u fantaziju.
Најавио сам у главном топику да ћу у неком тренутку да отворим Драфт топик и да ће бирање бити по редоследу којим менаџери (ужасно ми глупо да користим ово "менаџери", али морам да направим дистинкцију у односу на "играче" које бирамо) постују на том топику. Пошто не знате тренутак отварања, то је својеврстан жреб јер од среће зависи да ли ћете да дођете на форум један сат или један дан након отварања топика. Једина мањкавост оваквог приступа је што ја знам када ћу да почнем, па сам због тога молио модерацију да
они започну топик. Нисам наишао на разумевање, те сам због тога након отварања топика првог следећег - не знајући ко ће то да буде - замолио да одреди када ја бирам.
Сада на други део примедбе, онај који каже да су повлашћени играчи који раније бирају: први менаџер у прва два три круга има 1. и 20. и 30. пик, други има 2. и 19. и 29. пик, а - на пример - десети има 10. и 11. и 21. пик. Тај редослед је објашњен још у првом посту у обичном Фантази топику, истина у
спојлеру. Мени се чак чинило да је толико боље бити при крају листе да ће већина играча оклевати са постовањем у Драфту како би били што ближе крају листе. Дуца очигледно не размишља тако, па ме наградио високим трећим местом.
ducca, on 05 August 2012 - 04:38:56, said:
edit: kolko vidim jos dvojica biraju pa krece 2. runda unazad. Za sad sve deluje jasno. Posle 3. kruga moze doci do bagovanja...
Предлажем да и после трећег круга наставимо истим принципом, од последњег ка првом. Имамо форе десетак дана да изаберемо цео тим, са два логовања дневно стижемо без фрке. Ако је заморно - мени није, ја се стресем од сваког избора до сада - онда да скраћујемо на рецимо пет драфтованих играча. Али хајде о томе да се договоримо када прође треће коло, до тада ћемо или да се уиграмо или да се распаднемо.
ducca, on 05 August 2012 - 04:38:56, said:
U svakom slucaju, bilo bi dobro da svi iznesu nekakav predlog kako odraditi ovo oko biranja i kasnije transfera. Mramo imati ground rules do pocetka sezone. Da li 3 pika ostaju u timu do kraja bez obzira na sve ili se mogu menjati? Ako mogu, onda da li samo igraci koji nisu birani...itd.
Имамо две варијанте.
1.) ако на драфту бирамо до 5 играча онда тих 5 драфтованих остаје у тиму до зимског прелазног рока. У зимском прелазном року организујемо нови драфт за замене: свако каже кога би од 5 првобитно изабраних мењао, па креће зимски драфт. Редослед бирања је од најгоре пласираног у класик Драфт лиги до најбоље пласираног у класик Драфт лиги.
Остатак тима, недрафтовани, се мењају када ко хоће, како током сезоне тако и у зимском прелазном року и нема везе да ли их неко има у тиму или не - заштићени су само играчи са Драфта, они су недодирљиви и не могу да се бирају осим ако их се пред зимски Драфт власник не одрекне.
2.) ако на драфту бирамо цео тим, онда нема мењања играча до зимског прелазног рока. У зимском прелазном року свако каже које играче хоће да промени, па крећемо нови драфт. Редослед бирања је од најгоре пласираног у том тренутку ка најбоље пласираном у том тренутку.
Дуцо, морам да ти се захвалим на томе што си разумео све до сада, да није твојих постова истриповао бих да неразговетно лупетам.
tsva, on 05 August 2012 - 04:35:49, said:
ovo izgleda mnogo komplikovano i nepregledno
Требало је да урадиш три ствари у првом кругу драфта: да у квотованом посту напишеш име свог тима на месту где пише "упиши име тима", да изабереш једног играча и да га упишеш у листу изабраних играча. Ти си од те три ствари урадио само једну. Зрно концентрације више него до сада и све ће бити мање компликовано и непрегледно, сигуран сам.
Стварно мислим да све ово није прекомпликовано: бирамо редом по једног играча, направимо тим и до зиме или радимо са пола тима исто што и у обичном фантазију или не радимо апсолутно ништа осим одређивања капитена и првог тима.
Направиo сам и h2h драфт лигу за исте играче које су и у класику, видећемо која је занимљивија када кренемо са ђускањем. Код је:
45432-155648