Oxymoron, on 25 June 2012 - 01:28:25, said:
Ako, bio si medj najaktivnijima na 11/12 topiku, zasluzio si da budes zacetnik 1 novog razvoja.
Iz kluba je vec otisla fejsbuk senzacija Nemanja Miodraga Raznovica Nedovic. Verujem da ce svojim fizikalijama odusevljavati kosarkaski potkovanu litvansku publiku, ali ih jos vise nervirati svime ostalim. Njegovim stopama sirom Belorusije, Kazahstana, Kipra i Moldavije neka podju: Pop 1, Pop 2, Coki jr, Sava the little corpse. Njih cetvorica obavezno, nemaju sta da traze u ozbiljnom klubu kakav cemo, hopefully biti sledece sezone.
Lazic, Subotic, Mile, Milutin mogu da ostanu ako obecaju da ce biti solidni backup igraci, bar 10% bolji nego ove sezone, i ako Kari obeca da ih nece preterano koristiti, vec samo po potrebi, da odmara pojacanja koja ce, hopefully, dovesti.
Za nadanje je da ce i Cvele proigrati i dobiti poverenje da bude rezervni plej sa nekih 15 minuta po utakmici, sto bi bio masivan apgrejd u odnosu na proslu sezonu kada je igrao 0 minuta u proseku. Bivsi reprezentativac Vuk je dugo pauzirao, pitanje je u kakvom je stanju i da li ce moci da odgovori zahtevima, ali ja bih voleo da i on ostane, na poziciji Perekapitena, spiritus movensa, motivatora i pomocnika.
I naravno Tomas. Mada slutim da ce dobiti ponudu koja se ne odbija iz nekog VTB ligasa. Mozda bas od Donjecka. Njihov novi trener je upoznat sa njegovim kvalitetima.
Da dodju: legitiman plej (vrbovan je Stiven, i ne bih imao nista protiv da on dodje, mada jos vise ne bih imao nista protiv da to bude neki Omar Cook like crnac. Ali, ako je slutiti po predjasnjim iskustvima Kari vise voli domaceg igraca na pleju od kojeg zna sta moze da ocekuje, pa se Stivi M ipak namece kao najverovatnije resenje.
Naravno Rakocevic, vec se nudi po novinama i poziva na ambicioznost, te se moze verovati da ovog leta necemo citati forumsku sagu nakon koje ce on izjaviti da ipak zeli da juri Evroligu sa Astanom, a da povratak ostavlja za 2014. Bio bi to jako dobar dodatak na ovu ekipu, i u tim godinama verujem da u njemu ima sigurnih 15 ppg na Adriatik/Agroziv nivou.
Umesto Save dovesti pritojnu cetvorku. Ne znam kakav ugovor ima Boris Savovic u Galati, i da li ima garantovan ugovor i za 12/13. Nekako sumnjam da ce ostati tamo, te mislim da bi nam takav igrac dobro dosao.
Na poziciji 5 molim da se nadlezni ne zajebavaju. Stranac je tu jedina opcija, posto na domacim parketima nema dobrog resenja, posebno ako imamo u vidu da i likovi poput Varde i Goluba (koje smo ranije zeleli) ubijaju stotine i stotine hiljada evra. A eksperimente poput ovogodisnjih ne zelim vise da gledam. Tako da se David Simon namece kao nuznost, i jedina mogucnost.
Karija ne pominjem, pretpostavka je da ostaje, i nuzno je da ostane kako bi struka u klubu zadrzala glavnu rec, a ne menadzeri i Coki himself.
Projekcija plasmana: imajuci u vidu novu realnost na Jadranu, tj. izravan plasman u EL za dva najbolja, kao i raspadanje veceg broja klubova i njihovih nevelikih ambicija, verujem da cemo zajedno sa Partizan mts-om i zagrebackim dvojcem biti kandidati za ta mesta. Mozda zvuci nerealno imajuci u vidu da krecemo sa desetog mesta, ali mislim da je moguce uz adekvatna 4 pojacanja i odredjeni napredak onih koji ostaju.
Radnicki FMP deluje u nasem sistemu, a u prosloj sezoni su vise bili socijalna ustanova za igrace koji su imali ugovore sa FMP-om, pa za njih nije bilo mesta nakon poslovno-tehnicke saradnje dva kluba. Eventualno dati sansu Dimicu, Smiljanicu i Siladjiju da se nametnu kroz pripreme, a Radnicki FMP u sledecoj sezoni privesti svrsi - da bude razvojni klub u kojem ce se nametati stvarno talentovani mladi igraci koji bi nekada i mogli da zaigraju u prvom timu. S obzirom na kvalitet Agroziva, cenim da bi Ristic vec u sezoni 12/13 mogao tamo da bude sasvim legitiman centar, a onda u sezoni 13/14 prikljucen prvom timu. Ukoliko ne ode u Partizam mts pre toga.
Ljut sam na upravu zbog ove sarade sa najvernijima u Zelezniku, ali ajde, drugo resenje verovatno nisu ni imali, pa je bilo jednostavnije nas stvarno verne izbaciti iz dvorane. Oprastam im i kupujem sezonsku kartu i za 12/13. Prosla je kostala hiljadu dinara, sada sam spreman da platim i dve hiljade ako treba, ali neka mi za te pare daju
pobede i titule, ili makar gledljivu kosarku, posto prosle sezone nismo imali nista od toga.