Jump to content
IGNORED

Restorani u Srbiji koje treba posetiti


Corkscrew

Recommended Posts

Overio i to cuveno Sokace u Novom Sadu i sta znam malo su mi pomesana osecanja. Rostilj im je stvarno dobar. Redak slucaj da pljeskavica i cevap nemaju isti ukus vec se prave od razlicite mesavine. Ustipci isto jako dobri a izvikana rebarca skroz zakazala. U zivotu isam dobio veci komad koske sa manje mesa uz koji su mi iz nekog razloga servirali besamel sos i senf :huh:

 

Ali sa druge strane imaju prilicno jajarske fore za uzimanje love. Nemaju cevape na kajmaku ali ako iste narucis naplate ti 5 cevapa 350 kinti a kajmak odvojeno jos 250, dve obicne prazne palacinke koje sam filujes su 250 kinti, neki njihov satro tiramisu je sa 500 kinti skuplji od vecine mesista na meiju i jos par takvih sitnih zajebacija stvarno kvare utisak.

Link to comment

Tiramisu 500 dinusa, leb ti jebem...ne bi me čudilo da je gazda zbog toga i dobio danglu, pa šetao onaj zavoj preko uha. 

 

Ja overio Veliki za vikend,  pun lokal, uzeli rolovanu teletinu, dobra al malo presoljena, butkicu sa podvarkom, butkica dobra, podvarak imao neki čudan začin, žena neku junetinu sa cušpajzom od tikvica, kaže da je odlično, a dete omazalo testeninu sa povrćem, i za kraj šomloi galuške. Sve u svemu, za nijansu bolje od Frajle, a taman i toliko skuplje.

Link to comment
  • 3 weeks later...

Kamiondžije u Svrljigu. Slab kvalitet, prosečan ukus i nesavladive porcije. Ovo na slici je po pola porcije kobasice (njahhhh... ) i dimljene vešalice (klasična pečenica iz vitrine, suva i tvrda na roštilju). Nismo poslušali lokalca koji je rekao da je u Svrljigu sada naj kafana Kruna. Jedino što valja je neprikosnoveni Belmuž

 

IMG_6181.jpg

Link to comment

Juce Nish. Na tamo dorucak kod Marjana u Drazevcu oko 10 sati. Zapravo pokusaj dorucka, posto se u 10 sluzi isto sto i u 3. Uzeli pola kobasice i pola ustipaka, uz to sluze gratis salatice kao da smo narucili 4 mesana mesa. Posteno, ukusno, cisto, ljubazno. Klopa za dvojicu + sokovi + lepinje + gratis salate i na kraju kafa sve doslo 480 din. Jedino ne bi bilo lose da za pre podne uvedu neke banice sa domacim kiselim mlekom i sl. Nismo rizikovali i izasli smo sa autoputa kod Aleksinca pa 20-ak kilometara truckavom regionalom do Marjana. Kaze konobar da je sada kazna 110,000 za onoga ko se zaustavi na autoputu ispred kafane, a cesto proveravaju.

 

Na ovamo Mrak. Bio prvi put, sve onako kako sam ocekivao, obavezna rezervacija pre podne, puno ko oko, obilne porcije, niske cene, ponesto i na racun kuce. Jedino sto je previse skuceno za restoran ciji se glas proneo daleko van juga. Ovcija pljeskavica daje tu egzoticnu notu ali ne odvlaci previse od standarno dobrog ukusa nislijskog rostilja, kare u maramici punjen sirom i seljackim mesom (za razliku od Rajka ovde ne preferiraju kajmak kao prilog ni u jednom jelu), standardni ustipci. Urnebes im je narandzast kao i u Beogradu i ukupan je utisak da su gazda Mraka i Rajko izucili zanat u dve razlicite skole. Razlika je i u tome sto Mrak ne nudi rebarca ni u kakvom obliku.

 

Ja moram da priznam da mi vise prijaju stari restorani u centru (Rajko, Mehana...)

Link to comment

Tagovi: Šabac, holesterol.

 

Malo smo se raspitali među lokalcima i dobili preporuku za Kamički most, oldskul kafana enterijerom zaostala u osamdesetim, sa sve kešama u crnim pantalonama na falte i belim košuljama sa džepom za račune. Fazon Šabačkog Slatinca, za koji, uzgred rečeno, nisu ni čuli.

 

Apsolutni hit su crevca na žaru(znatno bolja nego u narečenom Slatincu), teleća čorba koja izuva iz cipela(obavezno uzmite malu porciju) i vrući domaći hleb(odmah pored kafane imaju pekaru). Ćevapi takođe odlični, onaj staaari ukus. Jedina zamerka na šopsku salatu, možda bi lučane paprike bile bolji izbor. I minus za neprimanje kartice, samo kešijana. Ali su zato cene primerene, navedena klopa za dva medveda izađe cca 2,5k.

 

140amna.jpg

 

6geyvr.jpg

 

p.s. Ovaj u treši nisam ja!

Link to comment

Svratili na Majkin salas na Palicu ovog vikenda i mogu reci samo to da je predjelo koje smo docekali bilo izvrsno. Palacinke sa nekim sirevima za gospodina i corba od paradajza sa njokicama za mene - ista kakvu je moja pramba pravila. Napunila tri tanjira, bila sam srecna sto je suknja sa lastisem ;D

Ali. Na to smo cekali duze od pola sata (bila su jos cetiri stola, parovi - ili sami ili sa jednim detetom i novodolazeca dva para, gde na vise stolova se jela ta ista corba), a kada sam pitala u kom roku mozemo zapravo ocekivati glavno jelo, (istina vrlo ljubazni) konobar je rekao da cemo se siti nacekati jer im je guzva u kujni (?!?!). Nismo hteli da provedemo jos preko sat po tako lepom vremenu sedeci tamo i cekajuci jelo tako da smo ostavili glavnu stvar za kad stignemo u Madjarsku.

Cene...beogradske, barem. No shvatih da svejedno guska koju sam ja htela da jedem ionako ne bi mogla biti isprobana, jer se radi o celoj zivotinji koju prave za desetoro ljudi (uz obaveznu najavu nekoliko sati ranije). Ja sam to drukcije zamislila al dobro sad.

 

Posto ima zbilja lepo osmisljen i prostran prostor za decu, mozda jeste fora da se ode tamo na 3+ sata i da sve ide polako u tom nametnutom nam mi Vojvodjani smo spori stilu ali mene to ne radi. Ne kazem da necu dati jos jednu sansu, makar opet zbog corbe.

Edited by I*m with the pilots
Link to comment
  • 2 weeks later...

Treba mi preporuka sta valja na potezu Uzice - Prijepolje - Novi Pazar - Kraljevo, s tim sto se u NP i spava.

 

Mogu kamiondzijski biseri a moze i neki etno, bitno samo da ste tamo dobro klopali.

Link to comment

kad se krene od NP ka Kraljevu imas restoran "Kod Mira", u Bogutovcima.

svaki put jedem projice koje valjda peku na smederevcu, kajmak uz to obavezan.

 

prosli put sam jela i telecu dzigericu, bila je vrhunska.

 

kolege obicno uzimaju raznjice, dobro su izgledali.

Link to comment

Predah, pred Kraljevom kada se ide iz Novog Pazara. Dobra jagnjetina,. Jeo jednom, tako da ne mogu da garantujem da održavaju kvalitet, ali otišli smo po preporuci i izašli zadovoljni. Cene standardne. 

Link to comment

Danas sam u Mraku u Nišu jeo mnogo dobar biftek. Zapravo, ne sećam se da sam bolji u životu pojeo, a slično kažu mnogo iskusniji kafanci. 

Edited by pacey defender
Link to comment

Ajde neka mi neko kaže kako se zove ona legendarna čarda u Somboru, na kanalu?

 

I je l' overio neko skoro Majkin salaš na Paliću? Da li su još uvek kul kao što su bili?

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...