Jump to content

Serie A 2011/2012

• Please log in to reply
1363 replies to this topic

#1 gervasius twinkleminkleson

gervasius twinkleminkleson

Bomber

• Members
  • 13,671 posts

Posted 18 June 2011 - 11:32:43

Nova sezona pocinje 28. avgusta, zavrsava se 13. maja [zbog EP].

Iz lige su ispali Bari, Brescia i Sampdoria, usli su Atalanta, Siena i posle mnogo godina Novara. Novara je prilicno ambiciozan klub, sa vjerovatno najmodernijim trening centrom u Italiji, a i novi stadion se gradi. Oni su inace iz regije Piemonte, pa im je glavni rival [u serie a] Juventus. Ekspresno su iz Lega Pro 1 [nekada Serie C1] dosli do Serie A. U ekipi nemaju previse poznatih igraca, ima par njih koji su na pozajmici iz timova Serie A [mladi golman Palerma Ujkani, tu je i legendarni Fontana, pa svajcarski bek Morganella]. ne znam koliko ce njih ostati i naredne sezone, ali siguran sam da ce dovesti i neka pojacanja i biti konkurentni za opstanak u ligi. imaju i solidnog trenera [tesser].
atalanta i siena su se vratile posle samo godinu dana, ali i dalje su pod znakom pitanja zbog skandala sa namjestanjem utakmica. oni imaju sasvim solidnih igraca, - tiribocchi, ferreira pinto, sampdorijin talenat na pozajmici - marilungo, pa baretto, carmona, del vecchio, ceravolo, padoin, dalla bona - sve igraci koji zasluzuju da igraju Serie A, neki od njih sigurno i u vecem klubu. neki od njih ce vjerovatno otici, pominje se da bi mogli da dovedu cigarinija... nadam se da ce ovaj put uspjeti da izbore i opstanak.
siena ima isto par sasvim solidnih igraca [calacio, reginaldo, brienza, larrondo, a imaju i iskusnog sportskog direktora - perinettija, koji je do prosle godine bio u bariju, prije toga je vec jednom u sieni, a dugo je saradjivao sa moggijem - prvo u napoliju pa kasnije i u juventusu.

sto se tice ovih jacih timova - kao i svake sezone, liga ce ostati bez nekih bitnih igraca, ali cini mi se da ce, kao rjetko kad u poslednjih nekoliko sezona, vise takvih igraca doci nego otici. realno je da sanchez ode van italije, vrlo vjerovatno i pastore. eventualno vucinic, ali mislim da ce on u juventus prije nego u neki prosjecan engleski klub. a trebalo bi i juve i inter i milan, a i roma, da dovedu ponekog. josh se nista ne zna, s obzirom da se ne zna ko ce interu biti trener [sad je miha najveci favorit, ali ko zna sta ce biti]. u zavisnosti od toga ce dovoditi i pojacanja. juve je doveo contea, koji je prije neku godinu bari uveo u serie a, sad i sienu. po onome sto sam citao, siena je sa njim igrala lijep fudbal. juve je u potrazi za napadacem, ako tu ubodu mogu da se konacno umjesaju u borbu za visok plasman.
milan je obnovama/raskidanjem ugovora sa nekoliko igraca navodno ustedio oko 30 miliona eura, sto bi trebalo da iskoriste za dovodjenja nekog na sredini terena [hamsik i aquilani bi trebalo da su prve opcije]. u napadu su vec doveli mladog reprezentativca el sharaawyja i tu su uglavnom popunjeni. u odbrani su se takodje solidno pojacali sa mexesom i taiwom. ako bi doveli hamsika to bi stvarno bilo ogromno pojacanje i bili bi vjerovatno favoriti za titulu, a i u CL bi mogli da se nadaju npr polufinalu.
roma je dobila nove vlasnike, novog sportskog direktora [sabatini, koji je prije bio u palermu i otkrio sve njihove talente koje su imali i dobro prodali u poslednjih par sezona] i novog trenera. iskreno, najvise me zanima kako ce roma izgledati ove godine, jer mislim da bi mogli biti jako zanimljiv tim za gledanje. luis enrique, koji mi je uvijek bio jedan od drazih igraca, je najavio da ce roma igrati kao barca, sa puno posjeda, uvijek napadacki. sad bi trebalo vidjeti hoce li mu dovesti igrace za takvu igru, a trebalo bi posto nisu bez para. ne bi bilo cudno da dodju i neki talenti iz barcelone [krkic je navodno jako blizu, moglo bi vec pocetkom nedelje da bude ozvaniceno]. vec duze vrijeme se prica da su sve dogovorili sa river plateom za lamelu.
treba opet puno ocekivati od napolija. ako puste hamsika dovesce sigurno nekog da ga zamjeni, pretpostavljam da ce to biti neki juznoamerikanac. uz eventualno dovodjenje inlera, imali bi vec solidan tim. vjerovatno ce htjeti i josh nekog klasicnog napadaca za back up da uzmu, jer lucarelli ima masu godina, a i cesto je povrijedjen.

toliko za sad :)

#2 gervasius twinkleminkleson

Bomber

• Members
  • 13,671 posts

Posted 24 June 2011 - 12:07:36

izgleda da ce gasperini biti novi trener intera, moglo bi vec danas da se ozvanici. sa sobom bi mogao da dovuce iz djenove criscita i palacia

#3 goofs

goofs
  • Members
  • 3,045 posts

Posted 24 June 2011 - 12:55:52

Koliko nacuh ranije, novi trener Intera ce biti samo prelazno resenje do sledece godine kada Gvardijoli istice ugovor.

Koliko ja vidim, po prelaznim rokovima i uopste tendencijama, i Inter i Milan ce se sledece godine zadovoljiti borbom za Skudeto, dok u Evropi nece imati neke prevelike ambicije. Isto vazi naravno i za sve ostale ekipe, pre svega Juve i Romu. Napoli i Udineze prosto nisu kadri da urade bogznasta u LSH, mada bih ja voleo da prodju skupinu, ili makar u kup UEFA.

#4 gervasius twinkleminkleson

Bomber

• Members
  • 13,671 posts

Posted 24 June 2011 - 13:03:54

to za guardiolu uopste nisam ubjedjen da je istina. da jeste, ne bi inter sad pokusavao sa capellom, hiddinkom i boasom.

polako, prelazni rok prakticno nije ni poceo. milan ce se sigurno pojacati [da li ce biti hamsik ili neko drugi, vidjecemo], inter ce morati da dovede par igraca, juve ce sigurno kupovati [juce su objavili da im je budzet za pojacanja oko 80 miliona], a roma je vec pocela sa krkicem [a bice ih josh sigurno]. i za napoli ne sumnjam da ce se pojacati, zavisi i od toga hoce li pustiti hamsika.

Edited by gervasius twinkleminkleson, 24 June 2011 - 13:04:40.

#5 goofs

goofs
  • Members
  • 3,045 posts

Posted 24 June 2011 - 13:33:09

Za Gvardijolu - tako mi deluju ove njihove odluke i potencijalni treneri - Gasperini i Mihajlovic. Mozda su se na taj korak odlucili upravo jer su videli da ne mogu dobiti Kapela ili Hidinka.

#6 ducca

ducca
  • Members
  • 6,367 posts

Posted 24 June 2011 - 13:33:18

Treba napomenuti i da ce od sledece sezone, ako se ne varam, Italija davati samo 3 tima za LS pa ce borba za vrh biti jos krvavija a sansa da se u LS ugura neki tim van najvecih (big 3 plus Rimljani i Napoli recimo), kao sto je ove sezone slucaj sa Udineseom, gotovo fantastika.

Malo mi je bzv sto je Samp ispao, sigurno je zanimljivije gledati njih od kojekakvih koji su opstali, ili u ovom slucaju usli, ali sta da se radi. Sa Sampom ili bez njega Seria A je u teskom kurcu, osim vecih derbija ne pamtim da sam zadnjih godina pogledao neku utakmicu. Nekada nisam mogao zamisliti da propustim bilo koji prenos Italijana. Nadam se da ce se oporaviti ali nece to biti skoro, prosto vise nisu previse bitan igrac na trzistu, sad ce i 1 PSG jos da ih sije :isuse:  Do pre godinu Inter drmao, nije bilo neizvesnosti, sad kud i kamo neizvesnije ali kvalitet truba. Cini mi se cak i da se Morati malo zasitio posle Euro slave, sto mi i dalje deluje apsurdno ali videcemo sta ce uraditi ovog leta, ako pusti Snajdera i ne dovede nijednu zvezdu da malo osvezi vec smoren tim nema cemu da se nada sledece sezone. Generalno ne ocekujem neko ludilo od zanimljivosti i kvalitete sledece sezone, no ispratice se najbitnije kao i uvek  <_<

#7 assück

assück

non voglio

• Members
  • 13,723 posts

Posted 24 June 2011 - 14:10:50

neće valjda zaista Hamšik u ono govance od kluba  :(

#8 MILF HUNTER

MILF HUNTER
  • Members
  • 1,996 posts

Posted 24 June 2011 - 16:34:33

inter ako stvarno hoce pepa bolje da spremi i 500 kk eura, jer igraci koji su trenutno u rosteru mogu da igraju pepovu igru u nekom paralelnom univerzumu...

#9 Aca

Aca
  • Members
  • 465 posts

Posted 25 June 2011 - 10:40:05

Ako je suditi po pisanjima italijanske štampe, Milan će u ovom letnjem prelaznom roku značajno promeniti svoj tim.

Iz Čelsija bi roso-neri da dovedu napadački tandem Didije Drogba - Nikolas Anelka, koji se izgleda neće naigrati kod novog trenera Andrea Viljas-Boaša čija je želja špic Porta Rademel Falkao.

Lista želja roso-nerih tu tek počinje, a čine je i tandem Bajerna Bastijan Švajnštajger - Arjen Roben, te još tri Čelsijeva fudbalera, Mikael Esijen, Aleks i Salomon Kalu.

U Milanu su svesni da ne mogu da dovedu svih osam pomenutih igrača, ali su čvrsto rešeni u nameri da transferima sopstvenih igrača, kao i jakim finansijskim iskorakom iz već postojećeg budžeta, dovedu većinu od ovih fudbalera i tako oforme tim koji će biti konkurentan evropskoj eliti.

http://sport.blic.rs...anu-nisu-uspeli

nemaju svi preko 30  :Hail:

#10 Oxymoron

Oxymoron

Sweet & Tender

• Members
  • 6,505 posts

Posted 01 July 2011 - 01:59:19

Italijani masovno dovode maloletne fudbalere iz inostranstva u svoje akademije, pa onda kukaju kada to neko njima radi, "huuu, sram ih bilo, uništavaju našu decu" i ostale priče... Preterano 'rčenje za ex-bankrot tim iz jedine značajnije lige u kojoj je u dužem vremenskom periodu fudbal dokazano regulisan koruptivnim aktivnostima.

Pošto vidim da vas ima koji još pratite Seriju A... Šta mislite o ovom zahtevu Juventusa da im se vrati Calciopoli titula?

#11 ducca

ducca
  • Members
  • 6,367 posts

Posted 01 July 2011 - 07:27:31

Who gives a fuck o tituli 2006. (osim Juveta i Intera, al to je vec njihov problem)

A propo Milanovih zelja, s obzirom da dolazi sa Blic Fantasy sajta sta dalje komentarisati. Jedino realno je mozda Drogba, ne znam koji ce im moj Anelka i Kalou, ostale mogu da sanjaju. A i ovako imaju brdo spiceva, stvrno ne kapiram...

#12 gervasius twinkleminkleson

Bomber

• Members
  • 13,671 posts

Posted 01 July 2011 - 07:40:15

View PostOxymoron, on 01 July 2011 - 01:59:19, said:

Italijani masovno dovode maloletne fudbalere iz inostranstva u svoje akademije, pa onda kukaju kada to neko njima radi, "huuu, sram ih bilo, uništavaju našu decu" i ostale priče... Preterano 'rčenje za ex-bankrot tim iz jedine značajnije lige u kojoj je u dužem vremenskom periodu fudbal dokazano regulisan koruptivnim aktivnostima.
seratori. fiorentina je puna klinaca sa svih strana svijeta, a njihov SD, corvino, je poznat po tome sto klince dovodi bash mlade. uostalom, i tog golmana koji je sad otisao u man utd je fiorentina dovela prije godinu dana iz SPALa.

sto se milana tice, oni ce, siguran sam, dovesti neko veliko ime, samo sto sam isto toliko siguran da to nece biti napadac, vec vezni. a ne bi me iznenadilo da nikog znacajnog ne dovedu prije avgusta

#13 John Coltrane

John Coltrane

aka Ronin

• Members
  • 8,446 posts

Posted 01 July 2011 - 08:46:02

Vaistinu se najbolja liga sveta pretvorila u veliku kantu, gde je i velike derbije tesko gledati. Dodatno smaraju afere 4-5 godina posle 1 kalchopolija i cela ta ujdurma oko nameshtanja, drogiranja igraca itd. Milan i Inter ce voditi glavnu rec, Juve ako ostvari neke transfere o kojima se pishe (npra. Aguero) moze da se ukljuci u trku, a ostatak lige ce se boriti od 4 do 20 mesta obzirom da zadnjih par godina nekgo iz kruga Roma, Lacio, Fiora, Udine, Napoli, sheta od LS do opstanka (krunisano Sampom koja je ispala :isuse:).
Sto rece ducca nekad je nedelje bila nezamisliva da u 1500 ne dubesh uz kalcho, pa uz predah sa ENG u 1700, a sve chekajuci 2030 i derbi kola koji je obicno odlucivao i o statusu nedeljnog tiketa :). Nisam veliki optimista da ce se ti dani vratiti skoro.

Forza Roma u svakom slucaju :).

#14 ArleKino

ArleKino

Da me vidi babo...

• Members
  • 6,926 posts

Posted 01 July 2011 - 10:47:01

Navodno je Atletico zainteresovan za Zaratea. Napunili bi se kešom od prodaje Aguera i platili Zaratea 22 miliona eura. Lazio bi tad finalizirao transfer Djibrila Cissea iz Panathinaikosa. U Rim bi mogli doći i još neki igrači, a najnovija priča je vezana za Juliena Fauberta.

#15 gervasius twinkleminkleson

Bomber

• Members
  • 13,671 posts

Posted 01 July 2011 - 11:43:42

View PostJohn Coltrane, on 01 July 2011 - 08:46:02, said:

Vaistinu se najbolja liga sveta pretvorila u veliku kantu, gde je i velike derbije tesko gledati. Dodatno smaraju afere 4-5 godina posle 1 kalchopolija i cela ta ujdurma oko nameshtanja, drogiranja igraca itd. Milan i Inter ce voditi glavnu rec, Juve ako ostvari neke transfere o kojima se pishe (npra. Aguero) moze da se ukljuci u trku, a ostatak lige ce se boriti od 4 do 20 mesta obzirom da zadnjih par godina nekgo iz kruga Roma, Lacio, Fiora, Udine, Napoli, sheta od LS do opstanka (krunisano Sampom koja je ispala :isuse:).
Sto rece ducca nekad je nedelje bila nezamisliva da u 1500 ne dubesh uz kalcho, pa uz predah sa ENG u 1700, a sve chekajuci 2030 i derbi kola koji je obicno odlucivao i o statusu nedeljnog tiketa :). Nisam veliki optimista da ce se ti dani vratiti skoro.

Forza Roma u svakom slucaju :).
optimista ili ne, mislim da nema sanse da se ti dani vrate. prosto, italija je kao drzava u krizi, italijanski fudbal je u srednjem vijeku sto se infrastrukture tice. oni su kao mi, stalno po tv emisijama, novinama, portalima sipaju ideje kako treba, kukaju kako su gori od svih, a nikad nista konkretno ne preduzimaju. plus uvodjenje retardiranih pravila o samo jednom strancu van EU [sto ce vjerovatno ovog ljeta biti promjenjeno na 2] je pucanje sebi u nogu. klubovi uglavnom nemaju svoje stadione, nemaju sportske centre, i oni koji hoce da ih grade moraju da cekaju godinama prije nego sto dobiju dozvole. sve to, plus razni skandali, tjera publiku, a cim nema publike nema ni para. ne vidim da ima sanse da italija stigne englesku i spaniju po kvalitetu u narednih 10 godina. s druge strane, sumnjam da ce potpuno propasti, uvijek ce biti odlicnih igraca i uvijek ce biti dobrog fudbala. meni su ionako uvijek bili zanimljiviji klubovi tipa udinese, palermo, cagliari isl. nego ovi veliki.

kao sto pomenuh na topicu transferi, roma prilicno ozbiljno radi. doveli su krkica, mozda ce josh nekog iz barce, uzeli su tog beka hihona [juan angel], luis enrique trazi i canalesa. bice tu i neko iz juzne amerike sigurno, a moguce da dobiju i marchisia.

lazio uzima konka iz djenove

Edited by gervasius twinkleminkleson, 01 July 2011 - 11:45:17.