Jump to content

Agencija Za Borbu Protiv Korupcije

• Please log in to reply
96 replies to this topic

#1 Glas RazumaN

Glas RazumaN

Uz Maju do pobede!

• Members
  • 6,268 posts

Posted 14 May 2011 - 16:01:11

Tražio sam, nema ništa na sličnu temu (ili nisam dobro tražio).

Retko promolim nos na politiku, još ređe otvaram topike, ali sam od drugara čuo informaciju da je Verica Barać "sklonjena", na sajtu agencije je nema ni u odboru ni kao direktora (koliko vidim, ona je bila predsednik), pa me zanima da li je smenjena, sklonjena, pošto je žena bila zaista redak primerak nekorumpiranosti i rekao bih, poštenja.

#2 kapetanm

kapetanm
  • Members
  • 5,426 posts

Posted 14 May 2011 - 16:09:16

Nisi informisan. Mi kao svaka normalna država imamo dve iste organizacije sa istom svrhom. Jedna se zove Savet za borbu protiv korupcije (iliti Antikorupcijski savet) a druga Agencija za borbu protiv korupcije. Verica je u onoj prvoj.

#3 HotShot

HotShot
  • Members
  • 582 posts

Posted 14 May 2011 - 17:11:31

View PostGlas RazumaN, on 14 May 2011 - 16:01:11, said:

Tražio sam, nema ništa na sličnu temu (ili nisam dobro tražio).

Retko promolim nos na politiku, još ređe otvaram topike, ali sam od drugara čuo informaciju da je Verica Barać "sklonjena", na sajtu agencije je nema ni u odboru ni kao direktora (koliko vidim, ona je bila predsednik), pa me zanima da li je smenjena, sklonjena, pošto je žena bila zaista redak primerak nekorumpiranosti i rekao bih, poštenja.

:lol: :isuse:  

Koliko si ti u zabludi. Samo ne znam odakle velelepna kuća, stanovi, dve plate (prima i dalje invalidsku penziju, a plus preko Saveta ima budžet od oko 5 miliona koji troši kao da su njene lične pare)... Žena se ne pojavljuje mesecima na radnom mestu, samo šalje naručena saopštenja s' vremena na vreme. Koštuničin čovek, koji ne pipa ništa što ima veze sa DSS i NS, a time joj mučeni ljudi prijavama zatrpavaju Savet. Samo trgovina.

#4 Aca

Aca
  • Members
  • 465 posts

Posted 14 May 2011 - 17:17:37

ne lupaj. zena ima jako dobar razlog zasto se nekada ne pojavljuje na radnom mestu. i koji stanovi i koje plate? velelepna kuca je u cacku pretpostavljam.

#5 pacey defender

pacey defender

pod naletima kopita zla

• Members
  • 14,732 posts

Posted 14 May 2011 - 17:20:08

ni meni nije baš najjasnija ta situacija sa njenom invalidskom penzijom. ako ima rešenje o penziji, onda je valjda penzioner koji nije radno sposoban? ili kako već to ide? postoje i ona rešenja o delimičnoj sposobnosti za rad ili kako već. možeš li da razjasniš o čemu se tu radi u slučaju verice barać?

#6 HotShot

HotShot
  • Members
  • 582 posts

Posted 14 May 2011 - 17:25:08

View PostAca, on 14 May 2011 - 17:17:37, said:

ne lupaj. zena ima jako dobar razlog zasto se nekada ne pojavljuje na radnom mestu. i koji stanovi i koje plate? velelepna kuca je u cacku pretpostavljam.

Ne nekada, nego skoro nikada se ne pojavljuje i zbog tog razloga i prima invalidsku penziju i ne bi ni trebala da obavlja taj posao. A kako ga obavlja (ne zna gde je levo) i oličenje poštenja  :lol:

Da, kuća je u Čačku. Sve od platice...

#7 Idioteque

Idioteque

Mr. Miyagi and Yoda rolled into one

• Members
  • 9,261 posts

Posted 14 May 2011 - 17:54:02

View PostHotShot, on 14 May 2011 - 17:11:31, said:

:lol: :isuse:  

Koliko si ti u zabludi. Samo ne znam odakle velelepna kuća, stanovi, dve plate (prima i dalje invalidsku penziju, a plus preko Saveta ima budžet od oko 5 miliona koji troši kao da su njene lične pare)... Žena se ne pojavljuje mesecima na radnom mestu, samo šalje naručena saopštenja s' vremena na vreme. Koštuničin čovek, koji ne pipa ništa što ima veze sa DSS i NS, a time joj mučeni ljudi prijavama zatrpavaju Savet. Samo trgovina.
Ne lupetaj. O Verici imam jako loše mišljenje, ali se njenom poštenju i nekorumpiranosti nema šta prigovoriti.
A žena je ozbiljno bolesna, pa je zato u poslednje vreme nema toliko u javnosti.
Kako te nije sramota da pišeš ovakve gluposti kada očigledno ne znaš istinu?

#8 Aca

Aca
  • Members
  • 465 posts

Posted 14 May 2011 - 18:03:15

View PostHotShot, on 14 May 2011 - 17:25:08, said:

Ne nekada, nego skoro nikada se ne pojavljuje i zbog tog razloga i prima invalidsku penziju i ne bi ni trebala da obavlja taj posao. A kako ga obavlja (ne zna gde je levo) i oličenje poštenja  :lol:

Da, kuća je u Čačku. Sve od platice...

prvo, ne znam na osnovu cega tvrdis da lose obavlja svoj posao. ne gleda ona u pasulj pa izdaje saopstenja, vec saopstenja za javnost savet izdaje povodom ozbiljnih izvestaja namenjenih vladi, jer su savetodavno telo vlade. sta vlada radi s tim izvestajima je druga stvar. da li imas zamerke na to kako su izvestaji uradjeni? mislis da bi bili bolji kada bi ona dolazila na posao svakodnevno?

da nije kuca u cacku mozda porodicna? molim te objasni to oko stanova? koliko to stanova verica barac ima i odakle joj novac za sve te stanove jer, eto znas, da nisu od platice?

@pejsi
koliko je meni poznato, a moguce je da gresim, svi u savetu su angazovani po ugovoru, pa pretpostavljam i da verica prima honorar, a ne platu i da ga prima u skladu sa zakonom. uostalom, to je prica koju je beko plasirao preko novosti.

#9 Ted

Ted
  • Members
  • 7,319 posts

Posted 14 May 2011 - 18:10:35

Ako je žena zaista ozbiljno bolesna onda nema mesta sprdačini i pričama o opravdanosti invalidske penzije.

Što se korupcije (i svega ostalog) tiče, ne verujem nikome na javnoj sceni niti ono što je izrečeno uzimam kao dokaz. A ne verujem ni onima koji su kao zaduženi da prikupljaju dokaze pa i njihove "utvrđene istine" uzimam sa golemom rezervom.

#10 hattori

hattori

it's serious fun!

• Members
  • 17,747 posts

Posted 14 May 2011 - 18:16:23

View PostTed, on 14 May 2011 - 18:10:35, said:

Ako je žena zaista ozbiljno bolesna onda nema mesta sprdačini i pričama o opravdanosti invalidske penzije.

ako obratite malo bolje paznju na fotografije verice barac sa najskorijih pojavljivanja, videcete da zena nosi periku.
pametnom dosta.

#11 beowl

beowl

Muwan

• Members
  • 7,601 posts

Posted 14 May 2011 - 18:20:09

View PostIdioteque, on 14 May 2011 - 17:54:02, said:

O Verici imam jako loše mišljenje, ali se njenom poštenju i nekorumpiranosti nema šta prigovoriti.
Otkud onda loše mišljenje (osim ako nije nešto lično)?

#12 HotShot

HotShot
  • Members
  • 582 posts

Posted 14 May 2011 - 18:52:54

View PostAca, on 14 May 2011 - 18:03:15, said:

prvo, ne znam na osnovu cega tvrdis da lose obavlja svoj posao. ne gleda ona u pasulj pa izdaje saopstenja, vec saopstenja za javnost savet izdaje povodom ozbiljnih izvestaja namenjenih vladi, jer su savetodavno telo vlade. sta vlada radi s tim izvestajima je druga stvar. da li imas zamerke na to kako su izvestaji uradjeni? mislis da bi bili bolji kada bi ona dolazila na posao svakodnevno?

da nije kuca u cacku mozda porodicna? molim te objasni to oko stanova? koliko to stanova verica barac ima i odakle joj novac za sve te stanove jer, eto znas, da nisu od platice?

Na osnovu dokumentacije, koju je Vereica imala na raspolaganju i za Luku i za Novosti, mogla je da uništi Beka. Ali, pošto nema pojma doživela je fijasko na Sudu. Inače, isključivo Lukom i ničim drugim se bavila godinama, a napravila je propuste koji izbijaju oči koliko su jasni. Ostali izveštaji su takođe loši i nepotpuni i zato je niko ne uzima za ozbiljno. Tamo u Savetu samo ona i Šuković ''rade'' i to samo šta je naručeno dok ostali članovi uzimaju mesećna primanja, a nisu se godinama pojavili a kamoli nešto uradili. Savet je njeno lično privatno preduzeće u kojem ona bira koje teme se otvaraju, a koje se ne pipaju bez obzira kolika je korupcija u pitanju.  

Što se tiče kuće, može biti porodična. Ali, kako je uređena sada to može da se proveri, kao i sve ostalo ako se ima volje.

@pejsi
koliko je meni poznato, a moguce je da gresim, svi u savetu su angazovani po ugovoru, pa pretpostavljam i da verica prima honorar, a ne platu i da ga prima u skladu sa zakonom. uostalom, to je prica koju je beko plasirao preko novosti.

Svi u Savetu su angažovani po Ugovoru o delu i isključivo imaju završenu samo srednju školu. Samo kad bi neko ušao da ispita kako se dodeljuju ti ugovori i koliko dugo se neki ljudi drže pod takvim ugovorima, koji uopšte nisu po Zakonu imao bi svašta da vidi.

Verica nije od skoro bolesna, već se bori sa tumorom jako dugo. Stoga, nije u stanju da obavlja svoj posao kako treba. Druga je priča što nije dovoljno stručna i što je ceo Savet u rasulu, po kom osnovu su trebali davno da budu napravljeni rezovi, a ne da se daju milioni državnog novca ni za šta.

@Idioteque... Znam istinu jako dobro, jer sam imao posla sa Savetom.

#13 Aca

Aca
  • Members
  • 465 posts

Posted 14 May 2011 - 19:05:44

znaci verica je kriva za to sto je beku i misku prosla privatizacija luke tako kako je prosla? vlada ne uzima u obzir izvestaje saveta jer su losi? ok. ne mogu da komentarisem dalje.

Edited by Aca, 14 May 2011 - 19:05:57.

#14 HotShot

HotShot
  • Members
  • 582 posts

Posted 14 May 2011 - 19:12:12

Aco, sada tipično zamenjuješ teze, jer znaš da znam o čemu govorim, pa pokušavaš da devalviraš konverzaciju.

Verica je nebitna skroz, ali ta priča o poštenju i nekorumpiranosti, a tek o stručnosti pu pu daleko bilo je jako iritantna. Nema veze sa realnošću, ali u Srbiji mnogo gluplje i gore stvari prolaze kod naroda.

#15 hattori

hattori

it's serious fun!

• Members
  • 17,747 posts

Posted 14 May 2011 - 19:15:09

znaci ti posedujes konkretne dokaze o nepostenju i korumpiranosti verice barac?