Lezilebovich, on 11 April 2011 - 15:48:35, said:
Naravno, u zatvor direktno. I to ne zbog toga što je nešto uradio, nego preventivno. U novoj sredinu, tj. u zatvoru, će naći sjajno okruženje za rešavanje problema zavisnosti.
Kakvo crno preventivno? Moze li se biti na heroinu, a ne pociniti nijedno krivicno delo? Taj hobi prilicno kosta.
gotivac, on 11 April 2011 - 15:45:28, said:
Nego, ne reče šta bi radila da se tvoje dete navuče na dop? Pravac zatvor?
Da ne bude da izbegavam odgovor: Radila bih isto sto i sve majke ovog sveta u takvoj situaciji. Stitila bih ga, vadila iz zatvora, podmicivala koga i koliko mogu, terala u materinu svakog ko mi dodje na vrata i tvrdi da mu je onaj moj duzan pare ili da mu je nesto ukrao, svadjala se sa svakim ko kaze da je dripac, krivila sebe sto sam pare ostavila na vidnom mestu, pa ih on uzeo, krivila bih sebe za sve, pitala se gde sam pogresila, premirala svaki put kad u nedoba zazvoni telefon, prestajala da disem kad vidim policajca kako ide u pravcu moje kuce, stajalo bi mi srce kad cujem sirenu hitne pomoci, bila bih srecna kad je kuci, pa makar bio polusvestan, nadala bih se cudu, plakala kad se ne desi i opet krivila sebe... Sve bih to radila i verovala da mu pomazem sto sam uz njega kad su mu svi okrenuli ledja, da ce ga moja ljubav vratiti meni i njemu samom, eto to bih radila...
A da mi je muz i otac mojoj deci, izbacila bih ga naglavacke i zaboravila istog momenta.
Da mi je zet i otac mojim unucima, i da nece da se leci ili ih bar ostavi na miru, zadavila bih ga, pa bih ga robijala.
Ako te jos neka varijanta interesuje, slobodno pitaj....
cmrlj, on 11 April 2011 - 15:58:32, said:
a mozda tipican izbor devojcice od 16 godina koja ne zna bas previse?
... i mnogih odraslih zena koje svakodnevno "padaju niz stepenice", a imaju divnog muza, pazljivog, koji voli njih i decu, samo je jako opterecen poslom i pod stresom je, pa nekad popije ili smrkne malo. Sve su one dobro i deca su im sjajno....
nautilus, on 11 April 2011 - 16:01:26, said:
Zlostavljane? On je taj koji je pokusao samoubistvo kada ga je ona ostavila. Oziljci na venama su mu takvi da je to bio vrlo ozbiljan pokusaj.
Ima raznih vrsta zlostavljanja, nije samo fizicko. Emotivna ucena itekako tu spada. "Volim te i ubicu se ako me ostavis" je veoma cest metod, ali to nije ljubav. To je posesivnost.
Ljubav je kad izvadis zdravstvenu knjizicu, kad ti je neko vec sredi i odes da se dobrovoljno prijavis na lecenje. Ako ne zbog sebe, onda zbog onih koje volis.
nautilus, on 11 April 2011 - 16:01:26, said:
Edit: Zar je toliko tesko shvatiti da neko moze biti autodestruktivan?
Nije, ali ovde je to sekundarno. Primarna je destruktivnost koju ispoljava prema porodici, posebno prema tek rodjenom detetu.