Jump to content

MLB 2011

• Please log in to reply
512 replies to this topic

#1 teacher

teacher

Influential Twitter Opinionist

• Members
  • 19,135 posts

Posted 31 March 2011 - 09:20:51

Večeras počinje sezona, koja kao i svaka druga, donosi brojna iznenađenja, razočarenja i na kraju uličnu žurku na ulicama grada New Yorka.
Evo letimični pregled po divizijama, iako ove sezone nisam baš gledao sve ekipe na spring trainingu, što je naravno prilično irelevantno kad je u pitanju takmičenje u regularnoj sezoni.

- NL West

Divizija koja je dala pobednika WS 2010 zaslužuje da otvori ovaj osvrt na MLB 2011.
Giantsi i dalje figuriraju kao favoriti. Njihov pitching izgleda sjajno na papiru, pitanje je koliko su mladi pičeri uspeli da se oporave od prošle sezone i da li će ova doneti neke neželjene povrede.
Dodgersi imaju zvezdu u usponu kao Acea, levorukog Kershawa. Takođe, imaju i novog menadžera, a i finansijski problemi su izgleda iza njih.
Rockies sa Ubaldom koji je imao fantastičnu prošlu sezonu do all-star breaka, a posle se relativno raspao, moraće da postanu konstantniji, a i njihovi večiti talenti trebalo bi da imaju break out godinu, inače opet ništa od njih.
Padres su ostali bez najboljeg igrača Gonzaleza, a i sa njim u timu bi imali ubedljivo najmanji budžet u MLB. Latos je povređen, tako da ne znam ko će im nositi pičing.
D-Backs imaju Iana Kennedyja za opening day pičera. Šta reći više?

Diviziju uzimaju: Dodgers

- NL Central

Redsi imaju mlade pičere i Arroya koji ima super sezonu iza sebe. Takođe, imaju i 2 fantastična igrača u polju, Votoa i Brucea. Dovoljno za ovu diviziju. Za dalje, nisam siguran.
Cardsi će izgleda osetiti Melomaniju u vidu potpisivanja ili ne potpisivanja ugovora najboljeg igrača u ligi. Od ostalih stvari, povreda Carpentera neće pomoći, čak i pored magije njihovog pičing coacha.
Brewersi su se pojačali u rotaciji, ali će Greinke propustiti 3, možda 4 starta. Jak lineup, pogotovo u sredini sa Braunom i Fielderom, garantuje puno poena.
Astros ne mogu biti gori od prošle sezone, ali će se to verovatno i dogoditi, osim ako neki igrači ne odigraju sezonu iznad očekivanja, no to se može reći i za sve timove. Imaju JA Happa u rotaciji, koji je dosta obećavao u Fili prošlih sezona.
Cubs su doveli Penju i Garzu iz Raysa. To je upgrade u odnosu na prošlu sezonu. Ostatak rotacije ne obećava mnogo. Ako Aramis izdrži više od 120 mečeva, mogli bi da naprave i 81+ sezonu. Takođe, brutalno su neiskusni na 2B i SS, što će biti gadno za groundball pičere, kakav je npr Garza.
Piratesi, užas, bez šansi za bilo šta. Ne bi imali pobedničku sezonu ni u AAA ligama.

Projekcija: Reds, Brewers Wild Card

- NL East

Phillies su apsolutni favoriti za NL šampione. Ovde možemo da se prepiremo da li je to najbolja rotacija ikada, ali je svakako jedna od najboljih u istoriji bejzbola: Doc, Lee, Hamels, Oswalt. Pretpostavljam da svaki od njih cilja na 15+ pobeda, što znači da bi im prva četvorka donela 60+ pobeda u sezoni, a u plejofu će postati izuzetno opasni, pogotovo kad se uzme kako Lee igra važne utakmice. Problemi sa povredama su tipični za ovu ekipu: prošle godine Rollins je bio odsutan veći deo sezone, ove godine su Utley i Lidge već na DL. Njima treba pridodati hot prospekta RF Browna, koji bi trebalo da zameni Wertha u desnom outfieldu.
Braves idu i ove sezone ispod radara. Imaju novog menadžera, a stare i dobre pičere. Ugla je došao na 2B, a Gonzalez na SS. Jak udarački lineup. Pokriveni su na svim pozicijama osim na poziciji closera, gde još nije odlučeno ko će da zatvara utakmice.
Marlins imaju odličnu rotaciju sa Johnsonom, Nolaskom, itd. 5 solidnih pičera koji će uz Ramireza biti glavna snaga ovog tima.
Mets su unapred otpisani za ovu sezonu. Vlasnik Metsa je pod istragom zbog učestvovanja u Ponzijevim šemama, pa će verovatno ostati i bez tima i bez svega na kraju suđenja. Što se tima tiče, samo treba videti rotaciju i sve će biti jasno: Pelfrey, Dickey, Niese, Young, Capuano. Santana kreće sa DL. Biće kako-tako do all-stara, a onda sledi trejd Reyesa i gradnja budućeg, manje lošeg tima.

Projekcija: Phillies

AL West

Rangers, prošlogodišnji finalisti, ostali su bez Leeja, ali imaju sjajnog pitching coacha, koji će dovesti ovu osrednju rotaciju do adekvatnog nivoa. U napadu su odlični, pogotovo na njihovom stadionu, gde svaka jača lopta leti van terena. Hamilton ne može da ponovi prošlu sezonu, ali može da proba. Imaju power hittera u vidu Cruza, a novajlijama (Napoli, Beltre) će sigurno odgovarati stadion. Plus, Kinsler će valjda imati više od 100 utakmica ove sezone.
A's idu potpuno ispod radara, sa DeJesusom, Godzilom i Crispom kao pojačanjima. Pičing im je odličan, ali to i nije teško na njihovom stadionu.
Angels su tim koji je pretrpio mnoge promene u timu, Hunter će na RF, na CF ide Bourjos. Doveli su Vernona Wellsa, a rotacija im je ostala ista, što nije baš dobra stvar.
Mariners su verovatno tim koji je viđen za dno u ovoj diviziji. Ipak, imaju jaku rotaciju, sa Kingom Felixom na čelu. Očekujem da pre all-stara trejduju Felixa u NYY za Montera ili neke druge prospekte.

Projekcija: Rangers

AL Central

Twins imaju Pavana za opening day pičera, što nije baš sjajno. No, njihov lineup je sjajan, kao i igra u polju, gde imaju sjajne igrače predvođene Mauerom. Videćemo kako će se i 2B Nishioka prilagoditi MLB-u.
White Sox imaju interesantnu mešavinu power hittera i brzih igrača. Osnova tima su iskusni igrači tipa Konerka, Riosa, Quentina i Dunna. Rotacija im je prilično solildna sa Buehrleom kao #1 pičerom i Peavyjem kao #5.
Tigers su pojačani ove sezone sa Victorom Martinezom i možda im je falio samo taj #3 switchhitter da ponovo uzmu prsten. Lineup je sjajan: Jackson, Ordonez, Martinez, Cabrera, Boesh, Raburn...Rotacija kreće sa Verlanderom, koji sa Pennyjem pravi društvo Porcellu i Cokeu, koji će se oprobati kao starter #5.
Indians su interesantni samo zbog napretka prospekata kao što je Santana i zbog toga kako će Sizemore odigrati ovu sezonu.
Royals imaju Butlera kao cleanup hittera i par dobrih udarača u lineupu. Doveli su Melkmena i Francoeura, a na 1B će startovati mladi Ka'aihue, njihov prospekt.

Projekcija: Tigers

AL East

Ubedljivo najjača divizija. Ne bih se iznenadio da se desi bilo koji rasplet na kraju sezone.

Rays, otišli su im Garza, Soriano, Pena, Crawford. Doveli su Damona i Manyja. Osnova rotacije su verovatno budući CY, Price i Shields, uz prospekta Hellicksona. Na njihovu žalost, bullpen im je pojačao Kyle Farnsworth.
NYY, ulaze u sezonu sa najgorim offseasonom ikada. Nisu uspeli da dovedu Leeja, ali su zato potrošili bogatstvo na igrača koji im i ne treba. Doveden je C Martin, dok je Posada prebačen na DH. Došli su i veterani Chavez i Andruw Jones. Rotacija je prilično loša, obzirom da samo CC može da se nosi u plejof mečevima, dok niko ne zna kakav će biti AJ (ja znam - užasan, kao i prošle sezone), Hughes (imao je previše inninga prošle sezone), #4 Nova može da izdrži samo do 5. inninga, dok je #5 starter Freddy Garcia.
Red Sox, po svima #1 kandidati za osvajanje lige. Dovedeni su Adrian Gonzales na 1B (Youk ide na 3B), Crawford na LF. Otišao je Victor Martinez. 5 startera od prošle sezone nastavljaju isto i ove. Pedroia i Elsbury su takođe u timu posle izostanka zbog povrede. Imaju Frankonu kao najboljeg menadžera u ligi.
Blue Jays su zamenili Wellsa sa brzim Rajai Davisom na CF. Imaju lidera u HR Bautistu i prilično jak udarački lineup. Rotacija im je mlada, predvodi ih Ricky Romero.
Oriolesi imaju najveće pojačanje u Buck Showalteru njihovom menadžeru, koji je za kratko vreme preokrenuo ovaj tim. Njihov talenat u lineupu nikada nije bio upitan, jednostavno nisu imali samopouzdanja, što je promenjeno u Showalterovoj eri. Rotacija je ista kao prošle godine, sa Guthriem kao opening day pičerom. Doveli su i Vlada na DH, što ih čini vrlo opasnim timom.

Projekcija: Red Sox, Orioles Wild Card

#2 freakns

freakns

2002

• Members
  • 7,342 posts

Posted 31 March 2011 - 11:08:52

ja sam pratio skoro nista, ali to me nece spreciti da se prokenjam po prognozama :D

AL East, iliti all gay division
ko god ovo da uzme(osim Raysa) bice lose. NYY imaju kurac u pitchingu ali i najboljeg 10. igraca u polju(znate, onaj cikica sto se natrci iza catchera). Red Cocksi su uzeli sve sto se uzeti moze, ali nema Manny=nema titula.
prognoza: TEH Lee i Vlad izdominirali za Oriols titulu

AL Central
ako se Detroit opet uspe raspasti treba ih dobrano izbicovati. a 3-4-5 Victor/Miggy/Maggs bi mogli sami da iznesu celu diviziju. usput, nema pristojnog ace pitchera igde sem u Tigersima
prognoza: Kapiten&Tigers rules

AL West
za razliku od teachera, ja sam ubedjen da ce A's da imaju gomilu krompira. nema tog radara kojeg postavis dovoljno visoko pa da ispod njega ide tim kao A's i da se gledaju kao neki kvalitet kada 8 od 9 udaraca nece dobaciti ni do outfielda, a ne do HR. Marinersi su standardni raspad, a u Rangerse nema sanse da mogu da verujem ma kako da su odigrali prosle sezone...
prognoza: Angels, njih vazda usere

NL East
Phila rotacija, 'nuff said
prognoza: Phila

NL Central
ST Louis Dicksuckers
Milwaukee Trannies
Houston Midgetfuckers
Pittsburgh Sheeplovers
Cincinati... ma njima je Dusty trener, JBT!
Chicago Allbaseballgods
prognoza: yeah, right...

NL West
Giantsi ce ovo finoca da odrade. Dodgersi se kao nesto kuracaju, ali mislim da je pitching Gintsa jednostavno prejak za ostatak ove divizije(a mozda se i Phili suprotstve)
prognoza: Giants

PLAY-OFF
Oriols over Angels
Rays over Tigers

Rays over Oriols

Cubs over Braves
Phillies over Giants

Cubs over Phillies

WS
Cubs over Rays

TY and see you all next year :P

#3 Alphons

Alphons

Lagao sam Putina

• Members
  • 5,408 posts

Posted 31 March 2011 - 11:45:23

View Postfreakns, on 31 March 2011 - 11:08:52, said:

AL West
za razliku od teachera, ja sam ubedjen da ce A's da imaju gomilu krompira. nema tog radara kojeg postavis dovoljno visoko pa da ispod njega ide tim kao A's i da se gledaju kao neki kvalitet kada 8 od 9 udaraca nece dobaciti ni do outfielda, a ne do HR. Marinersi su standardni raspad, a u Rangerse nema sanse da mogu da verujem ma kako da su odigrali prosle sezone...
prognoza: Angels, njih vazda usere
lepo bi bilo, ali teško.

Posle agresivnog offseasona u kome je Crawfordu velikodušno ponuđeno da igra u LAAoA za šaku kikirikija, pa je stvar ispravljena dovođenjem Wellsa i njegovog masnog ugovora, kao i šutom za Napolija, povredama itd, ne vidim da su Angelsi bolji nego prošle godine. Ima tu par dobrih prospekata, ali mislim da i ove godine ne mogu jače od 2. mesta u diviziji, sa tu negde oko .500 skorom.

#4 Teixeira

Teixeira
  • Members
  • 5,759 posts

Posted 31 March 2011 - 20:10:12

View PostAlphons, on 31 March 2011 - 11:45:23, said:

Posle agresivnog offseasona u kome je Crawfordu velikodušno ponuđeno da igra u LAAoA za šaku kikirikija

shta je tu novo? angelsi svake zime budu "glavni kandidati" za dovodjenje najboljeg/najboljih FA i onda ne dovedu nikoga od dotichnih.

#5 Prlapan

Prlapan

1 generalni sekretar™

• Members
  • 818 posts

Posted 07 April 2011 - 02:02:49

Jel moze mala pomoc oko strimova za MLB, hocu da gledam ovu ludu phili rotaciju ali su strimovi dosta retki i losi, pocetak sezone, blizi se play-off NBA-a i NHL-a ko jos gleda bejzbol :D

#6 Teixeira

Teixeira
  • Members
  • 5,759 posts

Posted 07 April 2011 - 02:56:18

View PostPrlapan, on 07 April 2011 - 02:02:49, said:

Jel moze mala pomoc oko strimova za MLB, hocu da gledam ovu ludu phili rotaciju ali su strimovi dosta retki i losi, pocetak sezone, blizi se play-off NBA-a i NHL-a ko jos gleda bejzbol :D

da nemam mocni mlb.tv premium, probao bih na myp2p :D

#7 Prlapan

Prlapan

1 generalni sekretar™

• Members
  • 818 posts

Posted 07 April 2011 - 03:18:37

Znam za mocni mlb.tv premium, ali jbg ne isplati mi se, ja ionako necu gledati svaki dan, nego samo kad imam vremena. Hvala sto me podseti za myp2p, gde taj sajt da zaboravim :isuse:

#8 teacher

teacher

Influential Twitter Opinionist

• Members
  • 19,135 posts

Posted 07 April 2011 - 08:02:41

View PostPrlapan, on 07 April 2011 - 03:18:37, said:

Znam za mocni mlb.tv premium, ali jbg ne isplati mi se, ja ionako necu gledati svaki dan, nego samo kad imam vremena. Hvala sto me podseti za myp2p, gde taj sajt da zaboravim :isuse:

Naravno da ti se isplati, svakako ćeš te pare da potrošiš na pivo i drogu, ovako ćeš samo da imaš nesanicu.

Btw, neću da pišem ništa o bejzbolu dok ne prođe bar 10 utakmica. Ljudi preteruju u hailovanju i strahovanju za svoje ekipe, posle samo par mečeva.

#9 freakns

freakns

2002

• Members
  • 7,342 posts

Posted 07 April 2011 - 12:44:00

View PostTeixeira, on 07 April 2011 - 02:56:18, said:

da nemam mocni mlb.tv premium, probao bih na myp2p :D
a zato si ti mene juce pitao kako gledam, da prodajes po forumu! :P

View Postteacher, on 07 April 2011 - 08:02:41, said:

Btw, neću da pišem ništa o bejzbolu dok ne prođe bar 10 utakmica. Ljudi preteruju u hailovanju i strahovanju za svoje ekipe, posle samo par mečeva.
za razliku od tebe, ja vala moram da pisem. juce sam prvi put gledao Cubse ove sezone. tri stvari zestoko upadaju u oci.
1- ko je onog Soriana pustio da igra odbranu? :( prvo je dotrcao do lopte, sagnuo se i uzeo loptu, podigao se, ispustio loptu, vijao je po travi, na kraju je bacio i pretvorio double u run... posle je dotrcao na fly ball, istina da nije bila laka lopta, ali je imao na rukavici i zaboravio da je uhvati... prvo sam se iznervirao, posle sam poceo da se smejem kada sam video ostale :D
2- i ostatak odbrane, sa izuzetkom Fukukukua i donekle Aramisa je plac majke bozje. onog SS su nahvalili kao da je novi Tejada. covek stoji u mestu, ceka da lopta prodje, i tek onda krece... ima reakciju nesto sporiju od mrtvog konja... Byrd leti okolo bezveze, Soto ne bi skinuo lika dok krade bazu sve da mu zivot zavisi, a 2B ne znam ni ko je igrao iako sam odgledao mec  :unsure:
3- ako nam je Demp ace, jadna li nam majka :lol: mislim, lepo sto nije bacio walk, i par hitova su bili cista sreca za Zonu, ali covek je ostavljao hanging balls in middle all day. da ovi nesretnici znaju da udaraju, saranili bi ga :(

#10 Teixeira

Teixeira
  • Members
  • 5,759 posts

Posted 08 April 2011 - 23:52:45

Tampa Bay Rays slugger Manny Ramirez told Major League Baseball on Friday that he is retiring after being notified of an issue that arose under MLB's drug policy.

#11 Alphons

Alphons

Lagao sam Putina

• Members
  • 5,408 posts

Posted 09 April 2011 - 20:31:33

jel preporučujete neki sajt sa strimovima ? myp2p nudi samo streamtorrent kojote™, a to mi nešto ne šljaka.

edit - da odgovorim samom sebi, fromsport je rešenje.

Edited by Alphons, 09 April 2011 - 20:35:25.

#12 freakns

freakns

2002

• Members
  • 7,342 posts

Posted 10 April 2011 - 22:12:34

Wood peMzija... konjina, koji se kurac i vracao

#13 Moća

Moća

Zigosani!

• Members
  • 12,256 posts

Posted 12 April 2011 - 17:53:25

Jel moze neki tip za kladzu od vas sto pratite? Ja to nit gledam nit mirisem al ako moz se pokodi na kladionicu dajte ovamo.

#14 Feindouno

Feindouno
  • Members
  • 27,352 posts

Posted 12 April 2011 - 17:58:16

Samo onog Teixeiru ne slusaj i mozda te ukenja da zaradis neki dinar.

#15 Miljenko

Miljenko
  • Members
  • 2,565 posts

Posted 12 April 2011 - 23:25:24

Kada je rec o MLB kladjenju,moram da primetim da fixevi izlaze nikad gore.Bilans mi je 35-40 procenata pogodjenih od pocetka sezone. Sa poenima je situacija dosta bolja,oko 70 %.