Jump to content

Taksirat festival, Skoplje 04. decembar 2010

• Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Rockford Rock

Rockford Rock
  • Members
  • 25 posts

Posted 06 December 2010 - 20:51:13

Čekao sam da neko od mlađih napiše svoje viđenje festivala, ali pošto se svi, izgleda, oporavljaju od puta i dobrog provoda, napisaću par redova, šteta bi bilo da se ne čuje o ovom festivalu u komšiluku.
Svirali su:
SMUT (makedonski bend, svirao umesto Paradise Lost)
WHITE LIES
PEKINSKA PATKA
GENTLEMAN & THE EVOLUTION
MANU CHAO LA VENTURA
DUBIOZA KOLEKTIV
ONYX

Na žalost organizatora i publike, Paradise Lost nije uspeo da doleti zbog snega u Engleskoj. Održaće koncert u martu sledeće godine.

White Lies mi je bio nepoznat bend, prijatno su me iznenadili, nisu se obazirali na činjenicu da je publika tek do pola popunila halu. Vrlo dobar nastup, nadam se da će i narednih godina posećivati ove krajeve.

Pekinšku Patku sam zadnji put slušao uživo pre 30-tak godina, meni je to i dalje interesantno. Skopska publika ih je i dočekala i ispratila ovacijama. Ne znam kakvi su im bili nastupi u NS, BG i ZG od ponovnog okupljanja, ovde su vrhunski odradili nastup.

Razlog zašto sam i zapucao preko 500 km od NS do SK je svirka Gentleman & The Evolution. Odlični nemački rege majstor, sa ekipom super muzičara, nije ni ovog puta razočarao. Ovo mi je 3. njegov koncert, vredi svaku potrošenu paru.

Iz nekog neobjašnjivog razloga, ovo mi je prvi put da slušam uživo Manu Chao. Ono je trebalo doživeti i preživeti, publike je bilo možda i preko normalnog kapaciteta hale. Skakalo se i pevalo od prvog do zadnjeg reda, nestvarno dobra atmosfera. Jedina zamerka na njegov koncert je to što sad nastupa samo sa gitaristom i bubnjarem, bez duvačke sekcije koja je davala onaj lep ton koncertima koje sam gledao na video snimcima.

Zadnja 2 benda nisam slušao, ali verujem da su i oni zadovoljili svoju publiku.

Nadam se da će i sledećih godina biti ovako dobar izbor grupa. Vredi otići, nije preskupo ni predaleko, dovoljno je da se ujutru krene iz NS ili BG, stigne se  par sati pre koncerta,taman da se obiđe grad. Hala se nalazi na 10 minuta laganog hoda od željezničke i autobuske stanice kod hotela Kontinental.

Pivo je bilo lepo ohlađeno, domaći "ЗЛАТЕН ДАБ" malo ispod 1 €, a "TUBORG" malo iznad 1 €, roštilj ispred hale oko 3 € lepo spremljen.

Hala je vrlo lepa, šankovi su bili sa bočnih strana, moglo ih je biti više. Super je što se kroz 1 hodnik iz glavne hale moglo proći do manje hale gde je bilo 10-tak stepeni hladnije i gde su bili garderoba i mobilni toaleti.
Ulaznica se u Srbiji mogla kupiti za 2000 dinara, a ako imate nekog u Makedoniji u pretprodaji je bila prvo 10 €, kasnije 13 €, a na dan održavanja oko 16 €.

Edited by Rockford Rock, 06 December 2010 - 20:53:36.