Marko M. Dabovic, on 19 June 2013 - 12:12:50, said:
imas ceo topic od 530 strana, mrzi me da prezvakavam istu pricu sto puta. evo ti ukratko: neplacanje karte je pravno pitanje izmedju mene i GSP/Busplusa. za svoje postupke odgovaram svojoj savesti i eventualno postupajucem sudiji, a ne dezurnim uterivacima gradjanske svesti. ne ugrozavam nikoga time, ne parkiram na invalidskom mestu, ne pljujem po ulici i tako dalje, nego radim nesto sto nema veze sa drugim gradjanima.
ja znam da mi nije problem da platim kada su stvari kako treba, tj kada postuju jebeni vozni red, sto je i bio slucaj tokom kratkog perioda od uvodjenja Busplusa.
inace da redovno koristis GSP ti bi se prvi bunio kao Grk u apsu i vikao da ti ne pada na pamet da platis to djubre. ovo pricam jer te znam mnogo dugo na forumu.
dabovicu, sad si istovario gomilu budalastina koje ne odgovaraju osobi tvoje inteligencije. tvoje neplacanje karte nije pitanje odnosa izmedju tebe i GSP nego odnosa izmedju tebe, GSP i onih koji placaju kartu, koji kartu placaju i za tebe.
ti apsolutno nemas prava da se bunis nizasta jer za uslugu ne placas pa samim tim nisi formirao obligacioni odnos. koliko vidim, jedina strana sa kojom mozes da vidis oko obligacionog odnosa je nekakav sud i moja osnovna zamerka GSP je sto vas ne procesurira. kada bi prvi put proveo 7 dana u padinjaku okopavajuci kukuruz i seruci u rupu u podu celije, verujem da bi trcao da platis kartu u busu.
pavllle, on 19 June 2013 - 12:28:01, said:
Kako objasnjavas to da u Beogradu postoje dva prevoza.
Jedan koji je neprecizan, cesto prepun izmedju ostalog zbog pojava koje je Vasa spominjao i koji uprkos tome sto naplatu karata kontrolise komunalna policija, nasumicne, tackaste, stalne i ko zna kakve jos kontrole (koje najcesce cine nalozeni mladici) uz pomoc hi-tech validatora i dalje moze samo da pozeli da ima placanje preko 50%
I drugi koji je tacan u minut i ako izuzmemo pokusaje udvaranja (tako sto ce kondukter nekoj slatkoj goticarki na putu kuci iz KSTa progledati kroz prste za kartu) ima nivo placanja kao u Dizeldorfu uprkos tome sto osim jednog konduktera po vozilu ( a i to je u preko 50% slucajeva neka sitna zenica srednjih godina) i nista vise. Nema kontrola uvece, ne rade validatori i nema komunalne. A opet sve funkcionise besprekorno.
pa nista, sta vas sprecava da koristite i placate prevoz koji vise odgovara vasim potrebama. ako vam se prvi ne svidja a ne svidja vam se, nemojte da ga koristite ako ga vec ne placate. a ako nema dovoljno prvog, tabani pa put pod noge. eto vas u centru za sat-dva najkasnije.
drugim recima radujem se sto razni dabovici vise nece moci da ulaze u GSP bez placanja. to sto ce to morati da se kompenzuje kroz rast cene karata i sto ce to platiti svet koji ima minimum gradjanskog morala da ono sto koristi mora da plati, i to ne po zelji nego onako kako je propisano od strane davaoca usluge je nadam se nesto sto ce se vremenom resiti, kada raspustena bagra poznata kao srpski narod shvati da ce onda morati da taljiga pesice iz mirijeva, bezanije, borcaje ako ne plati. pa kada budu placali, tako ce se vremenom i servis popraviti - a ruku na srce dramaticno je popravljen u odnosu na vremena kada je naplata bila 0%, zahvaljujuci onima koji su do sada placali izmedju ostalog.
Edited by gazza1, Today, 12:57:36.