Jump to content

Gana - Australija

• This topic is locked This topic is locked
363 replies to this topic

Poll: Gana - Australija (58 member(s) have cast votes)

Ko pobedjuje?

1. Gana (15 votes [25.86%] - View)

Percentage of vote: 25.86%

2. Nerešeno (27 votes [46.55%] - View)

Percentage of vote: 46.55%

3. Australija (16 votes [27.59%] - View)

Percentage of vote: 27.59%

Vote

#331 Zli Gli

Zli Gli

ShabaNaughty

• Members
  • 7,890 posts

Posted 19 June 2010 - 18:26:42

View Postharper lee, on 19 June 2010 - 18:11:16, said:

Mi smo sa Mihajlovicem u timu na ovakvim turnirima igrali najruzniji fudbal koji se moze zamisliti, narocito od trenutka od kojeg je Miha prestao da jebe zivu silu. Ko je gledao utakmicu na EP protiv Slovenije tacno ce znati o cemu govorim. Nama je upravo racunica "pa sta ako i ne odigramo nista, ubosce Miha neki iz slobodnjaka" upropastila najbolju generaciju koju smo imali Boga pitaj otkad.

Pa meni je bas zbog toga bilo zanimljivo, nije se znalo ko pije a ko placa ali se tu ipak provuklo par osmina finala i generalno smo igrali nepredvidljiviji fudbal, znalo je tu cak da bude i meceva za raju. Sa Petkovicem i ovo sad mi je nekako ziheraski, uglavnom cvrsti mecevi sa malo golova, s tim sto su nas na proslom SP iznabadali najstrasnije a sad se ipak drzimo junacki. Mada, mi i ne mozemo igrati leprsavo kad nemamo igrace za tako nesto, i stoga treba da nastavimo da koljemo pa sta nam Bog daPosted Image

#332 harper lee

harper lee
  • Members
  • 15,303 posts

Posted 19 June 2010 - 18:46:43

View PostZli Gli, on 19 June 2010 - 18:26:42, said:

Pa meni je bas zbog toga bilo zanimljivo, nije se znalo ko pije a ko placa ali se tu ipak provuklo par osmina finala i generalno smo igrali nepredvidljiviji fudbal, znalo je tu cak da bude i meceva za raju. Sa Petkovicem i ovo sad mi je nekako ziheraski, uglavnom cvrsti mecevi sa malo golova, s tim sto su nas na proslom SP iznabadali najstrasnije a sad se ipak drzimo junacki. Mada, mi i ne mozemo igrati leprsavo kad nemamo igrace za tako nesto, i stoga treba da nastavimo da koljemo pa sta nam Bog daPosted Image

Antic, cini mi se, pokusava polako da promeni neke navike kod igraca ali to dosta tesko ide. Ipak, mi uopste ne igramo ziheraski fudbal sa njim, jedino sto su utakmice protiv super jakih timova uvek tvrde. Kad nisu, obicno budu "meke" na nasu stetu. :D Zato nas na ovom prvenstvu, mislim, nece niko iznabadati.

Te navike koje su igraci navukli, navukli smo i mi forumasi kao i cela srpska sportska javnost. Stalna sumnja u sastav tima, stalno neke sulude kombinacije sa izmenama nakon sto jedan igrac nesto bolje odigra nekih 15 minuta u nekom mecu, stalno raspon od totalnog pljuvanja do nerealnih ambicija, stalno prica o ovome ili onome koji igra jer treba da se proda, stalno neki novinari nezadovoljni sto ne mogu da piju kafu ovde nego onde i sa ovim a ne sa onim, pa onda izmisljanje nebuloznih prica o losoj atmosferi iz osvete, stalno neka slavlja i parade kad uspesno zavrsimo kvalifikacije, stalno te neke price o mentalitetu, tradiciji, baksuzu, usudu, stalno potcenjivanje ili precenjivanje u zavisnosti od protvnika, stalno gomila nekih gluposti i budalastina koje veze nemaju s fudbalom, bar ne sa ozbiljnim fudbalom.

I na ovom prvenstvu je krenula da se pravi lozana jos pre nego sto smo pukli protiv Gane, a tek posle te utakmice je bila totalna igranka. Ne smem ni da zamislim sta bi se sve izdesavalo da nismo pobedili Nemce, izgubili bismo i ovu generaciju a i Antica kao selektora. Opste je poznato na forumu da sam ja bio protiv njegovog dolaska zbog nacina na koji je smenjen Djukic (cak sam pokusao i da navijam protiv njih ali starog konja ne mozes naterati da trci :D ) ali treba ih makar malo ostaviti na miru. Zasluzeno su na prvenstvu, dobili su Nemce against all odds, imaju dobre sanse da odu dalje, napravili su sasvim solidan tim i igru. Prvenstvo je - uzivajmo.

E, sad da me pitas sto li sam ja sve ovo izasrao citirajuci bas tvoj post, to vec ne bih znao da ti kazem. :D

Edited by harper lee, 19 June 2010 - 18:47:40.

#333 nebojsapetkovic

nebojsapetkovic

loshe mi je od 4 do 6

• Members
  • 2,489 posts

Posted 19 June 2010 - 18:57:36

E bas to sto si napisao! Pokusava Antić da menja mentalitet... pa i sa onim debilnim osmehom koji ne skida radi to na neki način! Ali, ne mogu Krasa i Lane, da se ne useru kad igraju premijernu tekmu na SP, kad znaju da pre pet godina nas je nakantala Argentina, pre 10 Holandija... to je breme koje su oni, igrači, natovarili na mlađe, pa samim tim i na ovu generaciju...

Edited by nebojsapetkovic, 19 June 2010 - 18:59:01.

#334 harper lee

harper lee
  • Members
  • 15,303 posts

Posted 19 June 2010 - 19:05:09

View Postnebojsapetkovic, on 19 June 2010 - 18:57:36, said:

E bas to sto si napisao! Pokusava Antić da menja mentalitet... pa i sa onim debilnim osmehom koji ne skida radi to na neki način! Ali, ne mogu Krasa i Lane, da se ne useru kad igraju premijernu tekmu na SP, kad znaju da pre pet godina nas je nakantala Argentina, pre 10 Holandija... to je breme koje su oni, igrači, natovarili na mlađe, pa samim tim i na ovu generaciju...

Naravno, Antic je ozbiljan trener. Velika vecina dobrih trenera poznaje sve moguce i nemoguce takticke varijante koje mogu da odigraju. Nije to, ipak, jebena nuklearna fizika. Ono sto razlikuje vrhunske trenere su, po meni, tri stvari, pravilan izbor odgovarajuce taktike, uskladjivanje taktike sa mogucnostima igraca i sposobnost da se psiholoski pozitivno utice na ekipu bilo putem autoriteta ili dobrih odnosa sa igracima. Ko ima te tri stvari moze da radi gde hoce kao trener.

Tacno je i ovo da su mnoge stvari koje sam napisao nasledjene. Fudaleri su obicno slabo obrazovani ljudi, a slabo obrazovani ljudi su cesto sujeverni. To se tesko izbija iz glave. Nije lud Vujosevic sto tera svoje igrace da citaju knjige.

#335 Boza_zvani_Pub

Boza_zvani_Pub

Phil Hellmuth

• Members
  • 3,414 posts

Posted 19 June 2010 - 19:06:45

View Postharper lee, on 19 June 2010 - 18:46:43, said:

dobili su Nemce against all odds
juce je bio jedan od najgorih dana za kladionice u srbiji.

Drugar koji radi u mozzartu kaze da su pukli skroz, juce je bio jedan od rekordnih dana po broju uplacenih tiketa, a vecina njih je bila singl na nas protiv nemaca (kvota 5.5). I ovaj iz meridijana je rekao nesto slicno na SOS-u.

Edited by Boza_zvani_Pub, 19 June 2010 - 19:45:34.

#336 MancMellow

MancMellow

Concilio et Labore

• Members
  • 13,786 posts

Posted 19 June 2010 - 19:06:56

View Postharper lee, on 19 June 2010 - 19:05:09, said:

Nije lud Vujosevic sto tera svoje igrace da citaju knjige.

Ah da, kako ono beše, "Sumrak Zapada"  :lol:

#337 harper lee

harper lee
  • Members
  • 15,303 posts

Posted 19 June 2010 - 19:10:49

View PostM16, on 19 June 2010 - 19:06:56, said:

Ah da, kako ono beše, "Sumrak Zapada"  :lol:

Spengler? Vujosevic je lud. :D

Uzeo sam to samo kao ilustraciju. Treneri koriste razne stvari da bi stvorili taj timski, borbeni duh, ponekad cak i tesko dopustive. Kao sto neko rece na temi o Engleskoj i Alziru, muka je ziva da ti na nesto motivises matorog igraca koji je svasta nesto izpoosvajao, pun je k'o brod, stalno je po medijima i za njim se vuce gomiletina raznih grebatora i secikesa. Takvom malo treba da nesto krene lose pa da digne ruke od svega. Nije to samo nas specijalitet.

#338 pajapatak

pajapatak
  • Members
  • 984 posts

Posted 19 June 2010 - 19:17:38

View Postharper lee, on 19 June 2010 - 18:07:27, said:

Daj da mi prodjemo u osminu finala pa cemo videti. Mislim da za nas nema neke velike razlike ko ce nam od tri potencijalna kandidata pasti u osmini finala, a ako Englezi budu igrali i ponasali se kao protiv Alzira vise bih voleo njih nego Amerikance. Protiv Nemacke su igraci sami sebi dokazali ono sto se moglo pretpostaviti po imenima, a to je da se na prste jedne ruke mogu izbrojati ekipe koje su iz raznih razloga izraziti favoriti protiv nas (Spanija, Brazil, Argetina, Holandija) a posto nikog od njih necemo videti u osmini finala nema razloga da panicimo unapred. Sa svima ostalima moze da se igra i mogu da se pobede. Stavise, ako Antic i momci racunaju na neki ozbiljan plasman ja sam vise za to da svako drugo kolo igramo sa velikim imenom nego da se provlacimo protiv boranije pa da nas prva ozbiljna ekipa napuca, a mi se vratimo kao heroji i prepricavamo kako smo super igrali ali smo, eto, nesrecno naleteli na "jednog od favorita prvenstva".

No, mnoge stvari ce biti mnogo jasnije protiv Australije. Ako tu uspemo da, sto bi rekao Antic, nametnemo autoritet (po prvi put na ovom prvenstvu) i na terenu zaradimo reputaciju jake ekipe koja moze da igra protiv svakoga (kazem "i na terenu" jer nas mnogi tako dozivljavaju po imenima i utisku iz kvalifikacija) i koja ume da napuca nominalnog autsajdera onoliko koliko treba, plus sa ovom pobedom protiv Nemaca u dzepu/mozgu, nema vise nijednog razloga zbog kojeg bismo trazili alibi u zrebu. Veliki rezultati se ne ostvaruju bez pobeda protiv velikih protivnika.

Ipak, kao sto preoprezno rekoh vec dva puta, da mi pobedimo Australiju i odemo dalje, pa cemo onda kalkulisati o tome.

to je to. za nas bi cak bilo bolje da igramo pre engleza i da ne dodjemo u situaciju da 'biramo' protivnika.  u tom slucaju ako 'izaberemo' nekog na papiru lakseg, mozemo vrlo lako da ispusimo na kraju. pobeda protiv australije ne bi trebalo da bude upitna, ne zbog toga sto je australija bas toliko losa, vec zato sto u ovakvoj konstalaciji ako nismo u stanju da ih dobijemo, onda...jebiga...
sto opet ne znaci da ce to biti kao od sale, ali ovaj tim ima dovoljno kvaliteta i antic ce vec naci nacin.

ako bih da spekulisem, mislim da ce antic da pocne sa dva klasicna napadaca, pantelicem u svakom slucaju i mozda lazovicem ako resi da odmori zigica. pitanje je u kakvom je stanju stankovic, ali nije iskljuceno da pocne i bez njega. verovtno i ninkovic nece biti starter.

#339 MancMellow

MancMellow

Concilio et Labore

• Members
  • 13,786 posts

Posted 19 June 2010 - 19:19:58

View Postharper lee, on 19 June 2010 - 19:10:49, said:

Spengler? Vujosevic je lud. :D

Uzeo sam to samo kao ilustraciju. Treneri koriste razne stvari da bi stvorili taj timski, borbeni duh, ponekad cak i tesko dopustive. Kao sto neko rece na temi o Engleskoj i Alziru, muka je ziva da ti na nesto motivises matorog igraca koji je svasta nesto izpoosvajao, pun je k'o brod, stalno je po medijima i za njim se vuce gomiletina raznih grebatora i secikesa. Takvom malo treba da nesto krene lose pa da digne ruke od svega. Nije to samo nas specijalitet.

Naravno. Btw, moja malenkost je napisala to(ne znam da li i još neko though). Upravo to je ono umeće zbog kojeg obožavam onog škotskog crvenog matorog jarca kojeg samo majka može da voli(a i ona, protestantski, samo donekle)  :D

#340 gazza1

gazza1
  • Members
  • 16,567 posts

Posted 19 June 2010 - 19:33:03

View Postharper lee, on 19 June 2010 - 19:05:09, said:

Fudaleri su obicno slabo obrazovani ljudi, a slabo obrazovani ljudi su cesto sujeverni. To se tesko izbija iz glave.

juce su se na terenu nasi krstili vise nego ijedan argentinski tim koji pamtim. stojke svakih 5 minuta a ono lazovicevo bih morao da ponovo pogledam da vidim sta je sve bilo ukljuceno u taj rad.

btw sad mi se javlja da je stojke verovatno dobio kesicu sa govnetom od pit bula koju je prosvercovao pored manjenka na teren. nemam drugo objasnjenje za zacaranost njegovog gola.

#341 king louie

king louie
  • Members
  • 6,646 posts

Posted 19 June 2010 - 19:36:20

View Postnebojsapetkovic, on 19 June 2010 - 18:57:36, said:

Ali, ne mogu Krasa i Lane, da se ne useru kad igraju premijernu tekmu na SP,
Pa Jovanović se nije ni bio usro, samo Krasić. Jovanović je u prvoj bio najaktivniji u napadu i jedini djelovao opasno. Srbiju vidim u 1/4finalu, tim će se strahovito podići nakon Nijemaca i to pokazati i protiv Australije. U 1/8 finala ulazi rasterećeno i pokazuje svu svoju kvalitetu, koja nije mala, pogotovu s obzirom na eliminacijski sistem i važnost dobre obrane. Od Amera ste objektivno bolji, s Englezima u najmanju ruku dogurati do penala, a tu je pobjeda zajamčena.

#342 kojot

kojot

fear the beard

• Members
  • 29,452 posts

Posted 19 June 2010 - 19:43:33

View Postking louie, on 19 June 2010 - 19:36:20, said:

Pa Jovanović se nije ni bio usro, samo Krasić. Jovanović je u prvoj bio najaktivniji u napadu i jedini djelovao opasno. Srbiju vidim u 1/4finalu, tim će se strahovito podići nakon Nijemaca i to pokazati i protiv Australije. U 1/8 finala ulazi rasterećeno i pokazuje svu svoju kvalitetu, koja nije mala, pogotovu s obzirom na eliminacijski sistem i važnost dobre obrane. Od Amera ste objektivno bolji, s Englezima u najmanju ruku dogurati do penala, a tu je pobjeda zajamčena.

ako se ovo desi, dakle ako izbacimo engleze posle penala, istetoviracu ovu sliku na guzici

Spoiler

#343 gazza1

gazza1
  • Members
  • 16,567 posts

Posted 19 June 2010 - 19:45:53

View Postkojot, on 19 June 2010 - 19:43:33, said:

ako se ovo desi, dakle ako izbacimo engleze posle penala, istetoviracu ovu sliku na guzici

Spoiler

sacuvano, da ne bude naknadnog brisanja.

#344 McCabe

McCabe

košarkaški stručnjak

• Members
  • 8,983 posts

Posted 19 June 2010 - 19:49:58

View Postkojot, on 19 June 2010 - 19:43:33, said:

Spoiler

Ne zna se da li je gore što ne veruješ u naš tim ili što potcenjuješ dramaturgiju svetskih prvenstava.

#345 pavllle

pavllle

Click here to see me naked!

• Members
  • 9,113 posts

Posted 19 June 2010 - 19:52:50

Ako ce opet da bude kao sa obrvama onda bolje nemoj da obecavas.