Jump to content

Gana - Australija

• This topic is locked This topic is locked
363 replies to this topic

Poll: Gana - Australija (58 member(s) have cast votes)

Ko pobedjuje?

1. Gana (15 votes [25.86%] - View)

Percentage of vote: 25.86%

2. Nerešeno (27 votes [46.55%] - View)

Percentage of vote: 46.55%

3. Australija (16 votes [27.59%] - View)

Percentage of vote: 27.59%

Vote

#301 bob loblaw

bob loblaw
  • Members
  • 2,845 posts

Posted 19 June 2010 - 17:19:44

Molim vas da više ne smarate sa  ''od koga smo mi izgubili''

uostalom na kraju je čak i ispalo idealno jer

View PostTed, on 19 June 2010 - 16:39:05, said:

Mi da smo dobili Ganu nema šanse da bi i Nemačku

Još samo da zgazimo kengure :)

#302 MancMellow

MancMellow

Concilio et Labore

• Members
  • 13,778 posts

Posted 19 June 2010 - 17:20:08

View Postharper lee, on 19 June 2010 - 17:09:04, said:

Ti si prvi covek na svetu za koga znam da ne voli ni Nemacku ni Brazil.

+1  :B:

#303 Nemanja Posrbica

Nemanja Posrbica

Conquistador

• Members
  • 4,333 posts

Posted 19 June 2010 - 17:22:36

View Postharper lee, on 19 June 2010 - 16:55:28, said:

Za nas najlepsa vest sa ove utakmice (pored neresenog rezultata) je sto zbog parnih zutih protiv nas nece igrati onaj visoki centarhalf kengura koji im je ubedljivo najbolji igrac u odbrani i jedini koji bi mogao Zigica da ponisti u skoku.

Neigranje Moorea je za nas jedan od najbitnih momenata sa današnjeg meča. Odbrana im i ovako nije najjači deo tim, a bez njega je još slabija. Verovatno će pasti neko pretumbavanje. Takođe, ko god da igra na levom beku Australije nije dobar defanzivac u igri 1 na 1 što može da nam bude prednost, pogotovo pri kontrama.

edit. Australija je pretrčala više km od Ghane. Potez Muntarija pred kraj meča bi ga kod nekog doslednog trenera bar privremeno udaljio od igranja. Neverovatan sebičluk.

Edited by Nemanja Posrbica, 19 June 2010 - 17:24:00.

#304 Pokojni Zvonce

Pokojni Zvonce
  • Members
  • 105 posts

Posted 19 June 2010 - 17:23:27

...

Edited by Pokojni Zvonce, 19 June 2010 - 17:25:22.

#305 garoviks

garoviks
  • Ravnica
  • 6,587 posts

Posted 19 June 2010 - 17:23:56

samo da ne bude posle nase utakmice "nismo mi svesno igrali povuceno"  :lol: :lol:

#306 hazard

hazard

Zasto ne moze EDB u PTT?

• Members
  • 12,341 posts

Posted 19 June 2010 - 17:25:58

View Postharper lee, on 19 June 2010 - 17:09:04, said:

Ti si prvi covek na svetu za koga znam da ne voli ni Nemacku ni Brazil. Obicno je ili-ili.

Je l' mogu i ja da se prijavim? :D

I ako postujem i Nemacku i Brazil, a Brazil mi je mnogo simpaticniji od Nemacke, uvek zelim da obe ekipe ispuse.

Nemacku jer su, jelte, Nemci, i samom svojom pojavom i stavom (spomenuo sam ranije) mi nekako idu na k. Ono, kada su se blamirali recimo na EP 2000., meni bilo skroz kul. :D

A Brazil, brate, jer smaraju. Sve neki super ekstra igraci, veciti favoriti, svi se loze na njih, 5 SP...ja bi najvise voleo da Brazil ne uzme nijedno SP, pa cak ni da ne igra u finalu, sledecih 20 godina. Nek odmore malo, brate dosadni su.

#307 harper lee

harper lee
  • Members
  • 15,298 posts

Posted 19 June 2010 - 17:31:52

View PostM16, on 19 June 2010 - 17:19:20, said:

Selektor kengura gubi iz vida da je ekipa sa kojom će se susresti u poslednjem(njihovom) meču ekipa bitno različita i od gane i od nemačke, odnosno da je to ekipa koja jedina u grupi može da se uspešno transformiše u mašinu za ubijanje tempa igre, kao i igre same. Mislim da greši onaj ko misli da će naši krenuti u juriš protiv australije. Pošto znaju da "australcima" treba pobeda, a pošto objektivno imamo bolju odbranu(za tratinčicu čak) i od nemačke, a kamoli od gane, naši će ih najverovatnije pustiti da napadnu i gledati da ih unakaze iz kontri, MMW.

I meni se cini da necemo kidisati ali ne verujem da cemo mnogo poseda dati Australiji. Ako ja uopste razumem ono sto Antic radi on ce sigurno igrati sa visoko postavljenom odbranom jer Australija nema jako brze igrace u spicu, prilicno blizu manevru, kako bi omogucio da se Zigic u prijemu malo pomeri unapred prema golu kengura i da istovremeno i igraci iz odbrane mogu da izbace pas na stranu a da to ne bude neko suludo preskakanje igre od 50 metara. Cenim da ce se Stankovic i Kuzmanovic (ako ovaj drugi bude igrao) bar tri ili cetiri puta naci u gol sansi. Ovo je utakmica koju cemo pokusati da kontrolisemo sve dok je ne resimo u nasu korist i sumnjam da cemo igrati cekalicu, osim ako se igracima ne stisnu muda. Dakle, verovatno cemo igrati isto (slicno, manje cemo igrati obaveznu igru) kao i protiv Nemaca samo ce ceo tim biti nekih pet do deset metara pomeren unapred.

Moje misljenje je da bi jedina izmena u odnosu na utakmicu sa Nemcima trebalo da bude Kacar umesto Ninkovica jer nemamo potrebe za vecim brojem policajaca u timu, a Kacar ima i vise samopouzdanja i vise snage i duzu naviku da se ubacuje po dubini i stvara visak u napadu. Ali, Antic je do sada bezbroj puta pokazao da zna sta radi tako da sa te strane mozemo da budemo potpuno opusteni.

#308 nautilus

nautilus

zemo

• Members
  • 3,964 posts

Posted 19 June 2010 - 17:34:26

Australija je ostala bez dva uzasno bitna igraca. U napadu su spali na Kenedija, koji je deblo cak i za japansku ligu i na Rukavinu™. Mislim da bi opasnija varijanta po nas bila da igra Rukavina™

Vezni red im je odlicno odigrao utakmicu. Mislim da ce protiv nas krenuti na isti nacin kao i protiv Gane, hrabro i otvoreno do kraja. Nemaju oni sta da izgube. To ce ostaviti mnogo prostora Jovanovicu i Krasicu. Gana nije znala iskoristiti taj prostor, a mi najbolje igramo protiv takvih timova. Otvorice se oni sami.

Ne vidim kako Gana moze izvuci nerjeseno protiv Njemaca, pogotovo sto ce igrati Kakau.

Sve je na nama™

#309 extragluv

extragluv
  • Members
  • 2,543 posts

Posted 19 June 2010 - 17:35:18

Meni Ninkovic bolji od Kacara, ne znam sto se toliko lozite na Kacara?

#310 Zli Gli

Zli Gli

ShabaNaughty

• Members
  • 7,888 posts

Posted 19 June 2010 - 17:36:15

View PostBlackGeorge, on 19 June 2010 - 17:15:08, said:

Eto, nije prosao ni jedan celi dan od one jucerasnje izuzetne igre nasih, a vi vec pricate o nekom taktiziranju i neresenom rezultatu. Ma   R A Z G U Z I V A NJ E  Kengura ne bi trebalo uopste da dolazi u pitanje, inace nema sta da trazimo ni protiv amera, engleza ni slovenaca. Nema vise taktiziranja ofanzivno od pocetka do kraja. Zar Vidic, Ivanovic, Lukovic da se plase - taktiziraju od ovih smesnih Australijanaca. Sta vam je? Idealna sansa da napunimo nekoga i da pojacamo samopouzdanje.

Kakvo crno razguzivanje, pa mi ne mozemo nikoga da dobijemo jace od jedan ili dva razlike. Za tako nesto treba imati i ponekog igraca koji zna da zavuce majstorski, lucidno, bez neke prave igre i sanse, a mi takvog nemamo (Panta ume ponekad ali samo za Hertu i Ajaks). Zabijamo samo iz prekida ili tako neke klasicne golove, nema ko da zavuce/namesti gol sansu jednim potezom a la Rivaldo/Zidan/Del Pjero/Bergkamp... Sad ce se neko napraviti pametan i reci da sam nabrojao igrace kakvi se radjaju jednom u 100 godina ali svaka od ovih jacih reprezentacija ima i danas makar jednog ili dvojicu koji kvalitetom ne zaostaju mnogo za nabrojanima.

U zadnjem kolu ocekujem jos jednu pravu prvenstvenu i nasu pobedu od 1:0 ili 2:1, a posle idemo do finala laganeze.

#311 hazard

hazard

Zasto ne moze EDB u PTT?

• Members
  • 12,341 posts

Posted 19 June 2010 - 17:38:36

Mislim da ce Antic reci nasima da krenu jako™ u prvih 15tak minuta, nadajuci se brzom golu. Realno, bolji smo, ako pritisnemo ludacki Australiju odma gol ce visiti u vazduhu, a malo je vremena da Australijanci urade nesto iz neke kontre. Ako padne taj brzi, prvi gol, onda cemo se povuci, zatvoriti, i pustiti Australiju da napada ko luda, jer ce morati, i potpuno ih unakaziti iz kontri. Kada kontre budu dale jos 1 ili 2 gola, pred kraj utakmice krenuce opet napad na Australiju, jer cemo biti rastereceni a kenguri ubijeni u pojam.

Ako ne bude gol u prvih 15, smiricemo se, bez kompletnog zatvaranja, ici cemo napred iz kontri i laganog napada, bez jurcanja i jurisanja. I tako do prvog gola, koji ko zna kad ce biti (nadam se u 1. poluvremenu) nakon cega se vracamo na scenario gore.

Moje nagadjanje

#312 hazard

hazard

Zasto ne moze EDB u PTT?

• Members
  • 12,341 posts

Posted 19 June 2010 - 17:40:45

View PostZli Gli, on 19 June 2010 - 17:36:15, said:

Kakvo crno razguzivanje, pa mi ne mozemo nikoga da dobijemo jace od jedan ili dva razlike. Za tako nesto treba imati i ponekog igraca koji zna da zavuce majstorski, lucidno, bez neke prave igre i sanse, a mi takvog nemamo (Panta ume ponekad ali samo za Hertu i Ajaks). Zabijamo samo iz prekida ili tako neke klasicne golove, nema ko da zavuce/namesti gol sansu jednim potezom a la Rivaldo/Zidan/Del Pjero/Bergkamp... Sad ce se neko napraviti pametan i reci da sam nabrojao igrace kakvi se radjaju jednom u 100 godina ali svaka od ovih jacih reprezentacija ima i danas makar jednog ili dvojicu koji kvalitetom ne zaostaju mnogo za nabrojanima.

U zadnjem kolu ocekujem jos jednu pravu prvenstvenu i nasu pobedu od 1:0 ili 2:1, a posle idemo do finala laganeze.

Osim sto smo dobili Rumuniju 5-0, npr...ova Australija rekao bih nije nista kvalitetnija. Samo je bitno da se poklope kockice. Ako gol padne rano za nas, i Australijanci krenu u napad jos jace, razguzicemo ih samo tako. Ako se to ne desi, moguce je cemo videti tu "pravu prvenstvenu" pobedu.

#313 BlackGeorge

BlackGeorge

EU? Ne, hvala

• Members
  • 6,231 posts

Posted 19 June 2010 - 17:43:20

View Posthazard, on 19 June 2010 - 17:38:36, said:

Mislim da ce Antic reci nasima da krenu jako™ u prvih 15tak minuta, nadajuci se brzom golu. Realno, bolji smo, ako pritisnemo ludacki Australiju odma gol ce visiti u vazduhu, a malo je vremena da Australijanci urade nesto iz neke kontre. Ako padne taj brzi, prvi gol, onda cemo se povuci, zatvoriti, i pustiti Australiju da napada ko luda, jer ce morati, i potpuno ih unakaziti iz kontri. Kada kontre budu dale jos 1 ili 2 gola, pred kraj utakmice krenuce opet napad na Australiju, jer cemo biti rastereceni a kenguri ubijeni u pojam.

To je to.

#314 harper lee

harper lee
  • Members
  • 15,298 posts

Posted 19 June 2010 - 17:46:45

View PostZli Gli, on 19 June 2010 - 17:36:15, said:

Necemo mi njih razguziti jer je ovo svetsko prvenstvo i jer se ne dobijaju tako lako ekipe koje trce do iznemoglosti, a ne zato sto nemamo Bergkampa u timu. Ko je gledao Holandjane danas mogao je da vidi koliko je tesko igrati protiv igracki slabijih ali zato fizicki spremnih i odgovornih ekipa. Dali su jedan "jabulani" gol i tako resili utakmicu. Da se tako danas dobijaju utakmice Dunga bi dupe dao da mu raspali Romaldinjo ipak dodje na prvenstvo pa bi ga trpeo zbog tih par ludackih poteza, Ali to niko danas ne radi jer je isuvise veliku luksuz imati igraca sa toliko slobode u igri. Uostalom, trojica od ove cetvorice koje si pomenuo su igraci manevra koji su u svojim najboljim godinama bili medju igracima sa najvise pretrcanih kilometara u svojim timovima.

Imamo mi sasvim dovoljno varijanti da ga zabodemo, samo treba odigrati kako valja.

#315 pbg12345

pbg12345
  • Members
  • 1,211 posts

Posted 19 June 2010 - 17:49:52

@ zli gli

Rumunija?

Ja nesto verujem da ce Antic poceti bez Zige i sa tri krilna igraca (+1 "klasican" napadac), od kojih ce jedan izigravati napadaca ili ce mozda cak Jovanovic i Tosic menjati pozicije tokom utakmice. Treba nam brza igra protiv Australije i trebaju nam igraci koji su 1 na 1 tehnicki daleko bolji od odbrane Australije, a to nasa sva tri krila jesu. Uzgred Ziga ima zuti i valja ga kao nasu najbolju napadacku opciju u pozicionom napadu sacuvati za dalje, te ocekujem da ce uci samo u slucaju nepovoljnog rezultata po nas.

Ono sto bi takodje voleo da vidim je da Kuzmanovic/Kacar odigraju na mestu zadnjeg veznog, a da nam Stankovic pokusa kreirati napade, to se ranije pokazalo kao losa varijanta, ali verujem da on protiv ekipe kakva je Australija moze to da odradi na valjan nacin