Parapsihopatologija™: U Srbiji 670.000 ljudi gladuje - Parapsihopatologija™

Jump to content

• (3 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

U Srbiji 670.000 ljudi gladuje lider u regionu

#1 User is offline   Jolly Roger 

• 1.6180339887
  • Group: Members
  • Member No.: 3086

Posted 08 April 2010 - 17:14:36

Kad se, između ostalih nebuloznih, već naširoko razvukla priča da li je Katarina Rebrača sexi ili je iritantna, mogli bi malo i o ovome...

U Srbiji čak 670.000 ljudi gladuje

7. april 2010. | 10:17 | Izvor: Tanjug, Press

Beograd -- U Srbiji čak 9,2 odsto stanovništva ili 670.000 građana bukvalno gladuje. Oni žive ispod granice siromaštva, sa mesečnim primanjima manjim od 8.300 dinara.

„Kod starijih iznad 65 godina taj procenat iznosi 10,1 odsto, a kod nezaposlenih čak 19,3 odsto! Među najugroženijima su i deca do 13 godina i samohrane majke, a na selu je procenat siromaštva za tri odsto veći nego u gradu“, kaže ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić.

On navodi da „socijalnu pomoć u Srbiji prima 63.000 porodica, a dečji dodatak 202.000 porodica. Pri tom, ta socijalna pomoć se kreće od 5.300 dinara za jednočlano domaćinstvo, do 10.700 dinara za višečlana domaćinstva, što je jako malo! Redovni dečji dodatak iznosi 1.800 dinara, a uvećani je 2.400 dinara, što je takođe katastrofalno malo! Takođe, oko 500.000 penzionera prima penzije manje od 13.000 dinara“.

"Postoje brojne porodice koje su u takozvanoj sivoj zoni siromaštva, koje imaju platu samo po hiljadu dinara veću od granične. Ima i starih siromašnih seoskih domaćinstava koja imaju 50 ari zemlje koju ne mogu da obradjuju, ali zbog toga ne mogu da primaju socijalnu pomoć. Tu zakonska regulativa mora da se menja", kazao je Ljajić.

B92

Posted Image

Posted Image

#2 User is offline   Hartmann 

• Member No.: 480

Posted 08 April 2010 - 17:26:02

Jes da Tadić voli da se svuda trpa i pokazuje mišiće ali ovde odgovornost prvo pada na vladu.
Ovu cifru treba korigovati za ogromantnu sivu ekonomiju.
Obey I Bay

#3 User is offline   Jolly Roger 

• 1.6180339887

Posted 08 April 2010 - 17:28:24

Ovo su zvanični podaci. Ne bih da paranoišem, veliko je pitanje, međutim, koliko su oni u stvari ispeglani i našminkani i koja je realna cifra...

#4 User is offline   Alphons 

• sebični, samoživi Pedro
  • Member No.: 1004

Posted 08 April 2010 - 18:52:38

Situacija je jebeno strašna. Toliko strašna da se vidi golim okom koliko su ljudi siromašni. I, kao što Jolly Roger reče, pitanje je kakvi su stvarni podaci.
Najveće sranje je što je "kriva SEKA", tako da nikome od političara neće dlaka sa glave faliti.

Spoiler

3 2 11 4 6!
----------------------------------------------
Jedno su legende, znanost je nešto drugo, povijest ljudi nije zajebancija
--------------------------------------------
Life is a stage
On which we all play

The world is a symphony
of sarcastic lust

I'd like be a part of the global game
But I'm left behind choking on dust
----------------------------------------------

#5 User is offline   morgana 

• Member No.: 31

Posted 08 April 2010 - 18:59:09

evodentirana mjesecna primanja nisu jedina relevantna ako brojimo gladne

ima nesto u sivoj ekonomiji a i u naturi sa sela

#6 User is offline   Oxymoron 

• haters gonna hate
  • Member No.: 1082

Posted 08 April 2010 - 19:01:36

U proseku, svi jedemo sarmu...
Go play in traffic.

#7 User is offline   Aca 

• Member No.: 2134

Posted 08 April 2010 - 21:03:41

View PostAlphons, on 08 April 2010 - 19:52:38, said:

Situacija je jebeno strašna. Toliko strašna da se vidi golim okom koliko su ljudi siromašni.

Pre oko mesec dana sam video pogrbljenu bakutu od 80 godina, odevenu u neke dronjke sa kartonskom tablom oko vrata na kojoj piše "Izgubili smo kuću, nemamo leba da jedemo". U ruci je držala nekakvo lonče i išla između automobila koji su stajali na semaforu. Zaista se ne sećam kada sam na ulici video tako potresan prizor. Kapiram da se radi o porodici koja je do sada nekako i preživljavala, a sada je baba koja se jedva kreće prinuđena prosi za koru hleba ne bi li se porodica prehranila. Mislim da ćemo ovo gledati sve češće, pa će nam strašnije delovati i sirotinja koju očekujemo da vidimo u nekom prolazu ili na sličnom mestu.
31. Осуђујем, корим, ропћем, хулим, подсмевам се, говорим зле речи, укоревам.

#8 User is offline   Д 

• Товарищ
  • Group: Kids
  • Member No.: 25

Posted 08 April 2010 - 21:10:20

Без државне расподеле средстава, нема ништа. А то наравно смета онима који мисле да су зато што имају милионе показали да им ти милионии припадају, док другима не припада ништа и теоретичарима који мисле да је економија само ово што је тренутно на снази, па не би да каљају "науку" другачијим економским моделом.
Два Рима падоша, а третий стоит, а четвертому не быти. ~ Старец Филофей
Грабеж, покољ, пљачка, то зову царство, а где оставе пустош, то зову мир. ~ Тацит
Љубав је мусака.

#9 User is offline   Tresko 

• Hole in 1!
  • Member No.: 123

Posted 08 April 2010 - 21:15:29

Da, to su zvanični podaci čija je vrednost apsolutna nula. Garbage.

Imali bi vrednost kad bi u isto vreme prikazali, koliko od tih ljudi koji zvanično imaju primanja od 8.300 dinara učestvuje u sivoj ekonomiji, koliko ih radi na crno nešto drugo osim tog zvaničnog posla gde prima 8.300 dinara, ili prima socijalnu pomoć.

Ne znam ko ozbiljan može da misli da neko prima taj iznos i onda sedi kući, i preživljava sa tim parama?

Ili mislite da zaista 670.000 ljudi koji bukvalno nemaju šta da jedu, i skapavaju od gladi, ne bi digli revoluciju?
Dule Vujošević može i sa Zvezdom da uzme titulu, al' ga zabole

http://www.youtube.com/watch?v=C4PolAobNEM

#10 User is offline   harper lee 

• Oh Captain, my Captain
  • Member No.: 33

Posted 08 April 2010 - 21:17:47

Situacija je jebeno strašna. Toliko strašna da se vidi golim okom koliko su ljudi siromašni. I, kao što Jolly Roger reče, pitanje je kakvi su stvarni podaci.
Najveće sranje je što je "kriva SEKA", tako da nikome od političara neće dlaka sa glave faliti.

Hmmm. Vec neko vreme me ne ostavlja neki cudan utisak kao da svi hodamo po minskom polju, narocito kad god malo odmaknem iz Beograda. Ljudi su se nekako stisli, trpe i kroz zube jebavaju majku politicarima, mnogi su potpuno ocajni i uopste vise ne znaju kako da sastave sledeci mesec. Nemam apsolutno nikakvo racionalno i argumentovano uporiste za ovo sto cu reci ali me jednostavno ne pusta utisak da veselo plovimo ka "argentinskom" scenariju, kad ce sve marketinske fore i fazoni druga Tadica i drustva mu jednog jutra da se probude u kanti za otpatke a autori tih fazona pod gomilom suta. Ova sadasnja vlast ni blizu nema toliko strasnu vezu sa svojim represivnim aparatom kao sto je imao Milosevic i kad jednom ovaj "lanac srece" marketinskih trikova pukne bice cirkusa za pamcenje.

Kao sto rekoh, ovo sam nalupetao bez ijednog jedinog smislenog argumenta i spreman sam da me forumski ekonomisti sahrane ispod debelog sloja ilovace. Prosto imam neki gadan osecaj i to je to.
Kada kažeš nešto ironično onda to ili staviš pod navodnike ili staviš neki drugi smajli... - Tutankamonov doprinos savremenoj teoriji komunikacija.

#11 User is offline   Gvozdeni 

• Member No.: 3823

Posted 08 April 2010 - 21:22:35

View PostTresko, on 08 April 2010 - 22:15:29, said:

Da, to su zvanični podaci čija je vrednost apsolutna nula. Garbage.

Imali bi vrednost kad bi u isto vreme prikazali, koliko od tih ljudi koji zvanično imaju primanja od 8.300 dinara učestvuje u sivoj ekonomiji, koliko ih radi na crno nešto drugo osim tog zvaničnog posla gde prima 8.300 dinara, ili prima socijalnu pomoć.

Ne znam ko ozbiljan može da misli da neko prima taj iznos i onda sedi kući, i preživljava sa tim parama?

Ili mislite da zaista 670.000 ljudi koji bukvalno nemaju šta da jedu, i skapavaju od gladi, ne bi digli revoluciju?

Za revoluciju treba vođa ili bar ideja vodilja uobličena nekom politikom. Ko u Srbiji ima toliko poverenje naroda da bi narod pošao za njim ? Ko na političkoj sceni Srbije već nije bio u vlasti u nekoj meri i profanisao se? Ljudi su postali apatični. Kome mogu da se uopšte požale ? Centru za socijalni rad. Nema od toga ništa. Viđao sam i sam ovakve slike.

#12 User is offline   PointTaken 

• stargazer
  • Member No.: 2693

Posted 08 April 2010 - 21:39:08

da se vidi golim okom koliko su ljudi siromašni. I, kao što Jolly Roger reče, pitanje je kakvi su stvarni podaci.

za glavu vec nisam sigurna... provinicija nam je grozno siromasna, ljudi se krpe i prerano su ostareli... toliko je nestvarno kako se takav zivot odrzava.

#13 User is offline   Kampokei 

• Member No.: 764

Posted 08 April 2010 - 21:49:33

Odakle ovi podaci? Zvanicni podaci iz nekog registra o primanjima ili ekstrapolacija neke ankete radne snage? Da li je linija siromastva ista za celu Srbiju ili postoje neke regionalne varijante iste (a znamo da u Srbiji osim plata ozbiljno variraju i cene)? I kako se uopste racuna ta linija siromastva? Sumnjam da neko sa foruma moze da odgovori na ova sva pitanja, ali bez tih odgovora cemo tesko u neku ozbiljnu diskusiju.

#14 User is offline   uliks 

• Member No.: 1225

Posted 08 April 2010 - 21:59:26

Nešto ne stižem ovih dana da mislim o rušenju vlade, a ni kome će faliti dlaka sa glave. Kada mogu, pošaljem sms na 2500 i kada imam stvari koje nisu za bacanje, a ne nosim ih - vučem se par dana, pa odnesm u staru mesnu zajednicu. Lenja jesam, ali ako ima još neki način da se pomogne, kažite mi.

Hvala.

Organizacija UN za hranu i poljoprivredu (FAO): http://dalje.com/hr-...ranjenih/278360
malo znamo al' je znano
iza gore iza dola
iza sedam iza osam
i još dalje...

#15 User is offline   Jolly Roger 

• 1.6180339887

Posted 08 April 2010 - 22:28:07

@Kampokei

I mene zanimaju detalji ali nisam uspeo da ih pronađem. Sve se svodi na to da se ili veruje ili ne veruje u izjavu ministra rada i socijalne politike Rasima Lj. koji navodi ove podatke. Razlog više za sumnju. Jedno je ipak sigurno: u Srbiji je, ma koliko ih tačno bilo, previše bednih u svakom pogledu.

@uliks

Lepo je to što radiš, svaka čast. Kao pojedinka™ teško da i možeš više. Ipak, ovaj ogroman problem se ne može ozbiljno rešavati stihijski već sistemski.

• (3 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic