Parapsihopatologija™: U Srbiji 670.000 ljudi gladuje - Parapsihopatologija™

Jump to content

• (3 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

U Srbiji 670.000 ljudi gladuje lider u regionu

#31 User is offline   Jolly Roger 

• 1.6180339887
  • Group: Members
  • Member No.: 3086

Posted 11 June 2010 - 22:01:00

Evo odličnog primera kako Zemlja Nepristojno Bogatih brine o svojim gladnim ljudima:

Starica u Dobrotinu umrla od gladi

11. jun 2010. | 15:57 -> 19:04 | Izvor: B92

Leskovac, Beograd -- U selu Dobrotin kod Leskovca, osamdesetogodišnja Vidosava Stanković je umrla od gladi.

Njen sin Petar, sa kojim je živela, tvrdi da je Vidosava umrla jer su četiri meseca čekali da dobiju socijalnu pomoć.

U Centru za socijalni rad demantuju da u čitavom slučaju postoji njihova odgovornost.

&

Danica Ivković iz Centra za socijalni rad u Leskovcu priznaje da je postupak trajao malo duže i dodaje da u toj instituciji nisu obavešteni o smrti Vidosave Stanković.

Ivkovićeva, ipak, negira da Centar snosi bilo kakvu odgovornost.

"Porodici je priznato pravo na materijalno obezbeđenje i isplata će ići retroaktivno vezano za period 19.3. Znači, retroaktivno će biti isplaćeno sve unazad. Mali zastoj je bio u našoj organizaciji rada i iz tog razloga je kasnilo i dostavljanje ovog rešenja", kaže ona.

Ovakva i ovolika vrsta bestidnosti, bezobrazluka, bahatosti, neodgovornosti, nebrige i neljudskosti je impresivna čak i za Srbiju.

Nemam reči.

#32 User is online   Nesh 

• Da mi je opljackati vlak...
  • Member No.: 236

Posted 30 July 2010 - 09:08:15

Videh na televiziji Nadju Higl kako poziva gradjane da kupe "bele tanjire" u IDEI (ima ih valjda samo u objektima koje imaju oznaku SUPER i EXTRA) u okviru pomoci narodnim kuhinjama. Pokusah da nadjem nesto vise o toj akciji googlovanjem, ali nista. Zna li neko nesto vise o ovoj akciji?
Dokon um je Sotonino igraliste!

#33 User is offline   Šumejker-Levi 9 

• Member No.: 653

Posted 30 July 2010 - 10:31:43

View PostNesh, on 30 July 2010 - 10:08:15, said:

Videh na televiziji Nadju Higl kako poziva gradjane da kupe "bele tanjire" u IDEI (ima ih valjda samo u objektima koje imaju oznaku SUPER i EXTRA) u okviru pomoci narodnim kuhinjama. Pokusah da nadjem nesto vise o toj akciji googlovanjem, ali nista. Zna li neko nesto vise o ovoj akciji?

Imam jedno pitanje:

Zar nije bolje dati odmah novac koji će biti potrošen na termin na televiziji + proizvodnja tanjira (distribucija, porez, plate radnika...) + ______________ (dopisati po želji)? Jer nekako imam utisak da se više uloži u takvu vrstu kampanje, nego što će 280 porodica kupiti komplet tanjira, od čega npr. po kompletu ide 200 dinara za narodnu kuhinju, pa se dođe do cifre od 56000 dinara, što je tričavih 500 evra (tričavih - mislim da je to pomoć na jako kratke staze).
Strpljenje je najmračnija strana snage.

#34 User is offline   Hartmann 

• Member No.: 480

Posted 30 July 2010 - 11:33:08

Ti tanjiri su proizvedeni pa proizvedeni, tako da oni ne ulaze u trošak. S druge strane firma sebe prikazuje kao društveno odgovornu. E sad što bi direktno donirali kad mogu da uvale i pokoji tanjir?
Obey I Bay

#35 User is offline   Isis 

• Member No.: 188

Posted 30 July 2010 - 11:44:46

generalna ideja sa tim tipom humanitarnih akcija je da sve strane imaju neku vrstu koristi: neki radnici su uposleni u proizvodnji, kupac ide kuci sa tanjirima koje koristi, drzava od tog prometa ubira porez (koji je izvor za neka druga socijalna davanja), ideja se lako siri jer ljudi spominju na slavama kako su eto te tanjire iz kojih se jede kupili u okviru te akcije. slicno sa onim humanitarnim narukvicama, bedzevima ili charity shop-ovima (u kojima se prodaju koriscene stvari po malim cenama pa je korist visestruka - ljudi koji tu rade se uposljavaju, oni koji doniraju stvari ratosiljaju se onog sto im ne treba, a oni koji kupuju kupuju za male pare vrlo cesto vrlo korektnu robu - od garderobe, preko sitnica za kucu, do knjiga)
cesto javne licnosti ne uzimaju (veliki) honorar za takve promocije, tako da troskovi marketinga nisu u punom obimu, mada mislim da to ovde nije slucaj. ono sto je, pak, sigurno, to je da bi idea u toku tih par nedelja sigurno vrtela neku reklamu, koja opet kosta neke pare, tako da ovo nije neki trosak koji inace ne bi postojao.

#36 User is offline   Zgubidan 

• Member No.: 3947

Posted 30 July 2010 - 12:09:34

Ja sam video da Đoković poziva ljude da kupe pomenute tanjire, i prvo što mi je prošlo kroz glavu je da on sam može jednu narodnu kuhinju da opskrbi za bar mesec dana. Lako je javnim ličnostima da apeluju na plebs da budu humani...
Radije ću prosjaku da dam pare za hleb/kiflu/šta god nego da podržim njihovo licemerje.
So fuck your world
and fuck you too

#37 User is offline   morgana 

• Member No.: 31

Posted 30 July 2010 - 12:15:12

takve akcije su sad in u regionu, npr kupite deterdzent pa izvjestan % ide za borbu protiv raka dojke, i sl

#38 User is offline   Shan Jan 

• Member No.: 3677

Posted 30 July 2010 - 12:17:52

Ima i onih premija sokova, jedan dinar ide na ne-znam-ti-ja-sta. Mislim da su im i neke mlekare drpnule fazon.
In reflecting upon the nature of the people, what they desire are fields and houses. Now, whereas it is probable that these are what Jin does not have, it is beyond doubt that Qin has them in surplus. Now Jin has the people, and Qin is sparing in the granting of exemptions from taxes; this is being stingy about what one has not, with the result that one loses what one might have.

#39 User is offline   Isis 

Posted 30 July 2010 - 12:24:19

View PostZgubidan, on 30 July 2010 - 13:09:34, said:

Radije ću prosjaku da dam pare za hleb/kiflu/šta god nego da podržim njihovo licemerje.

pa jel dajes :)

#40 User is offline   Zgubidan 

• Member No.: 3947

Posted 30 July 2010 - 12:25:07

View PostIsis, on 30 July 2010 - 12:24:19, said:

pa jel dajes :)

Kad god imam
So fuck your world
and fuck you too

#41 User is offline   Isis 

Posted 30 July 2010 - 12:37:32

View PostZgubidan, on 30 July 2010 - 13:25:07, said:

Kad god imam

znaci, kad god imas finansijski podrzavas mrezu onih koji organizovano eksploatisu decu od novorodjenceta do skolskog uzrasta, bogalje, stare, mlade, zivotinje koji se cvrce na suncu po beogradskim semaforima i prometnim ulicama na 40 stepeni i smrzavaju na istim tim mestima zimi na -10 cupkajuci na parcetu kartona jer je tako za nijansu toplije, odnosno manje strasno.
i super se osecas :)

#42 User is offline   aram 

• 280. Boлиm yдoбнocт
  • Member No.: 475

Posted 30 July 2010 - 12:39:04

yebote, al si surova :o

:P
"Believe. Believe what? Why everything, he said. Everything you can think of, left, right, north, east, south, west, upstairs, downstairs and all around, inside, out, visible, invisible, good and bad, neither and both. That's the secret. Took me fifty years to find out."

W. Saroyan

#43 User is offline   Jolly Roger 

• 1.6180339887
  • Member No.: 3086

Posted 31 July 2010 - 19:12:58

Nedostaje 50.000 obroka dnevno

31. jul 2010. | 18:48 | Izvor: B92

Beograd -- Samo 32 narodne kuhinje koje rade u Srbiji nisu dovoljne, jer se broj ljudi koji se hrani u narodnim kuhinjama od jeseni gotovo duplira, kažu u Crvenom krstu.

U Srbiji rade samo 32 narodne kuhinje koje spremaju obroke za više od 16 hiljada ljudi.

To je daleko ispod potrebnog broja jer se broj ljudi koji se hrani u narodnim kuhinjama od jeseni gotovo duplira, kaže stručna saradnica za socijalnu delatnost Crvenog krsta Srbije Dragica Kljajić. Postoji potreba za još 50.000 obroka dnevno.

U nastojanju da svi koji se hrane u narodnim kuhinajama dobiju obrok, B92 pokrenuo je kampanju "Hrana za sve".

Za proteklih deset meseci prikupljeno je više od osam miliona dinara i više stotina tona osnovnih životnih namirnica koje su raspodeljene najugroženijim narodnim kuhinjama.

U okviru ove akcije građani mogu kupovinom dizajniranih papirnatih tanjirića u marketima "IDEA" po ceni od 100 dinara da obezbede bar po jedan obrok za gladne u Srbiji.

Za gladne nikad para nema...

#44 User is offline   Shan Jan 

• Member No.: 3677

Posted 31 July 2010 - 19:30:08

50 000 obroka * 100 dinara * 365 dana = < 20 miliona evra godisnje da ljudi ne bi gladovali.
Valjda je nahraniti ljude prvi prioritet svakog drustva.
In reflecting upon the nature of the people, what they desire are fields and houses. Now, whereas it is probable that these are what Jin does not have, it is beyond doubt that Qin has them in surplus. Now Jin has the people, and Qin is sparing in the granting of exemptions from taxes; this is being stingy about what one has not, with the result that one loses what one might have.

#45 User is offline   Hella 

• The Captain
  • Member No.: 666

Posted 31 July 2010 - 19:46:10

Не мањка оброка него има вишка људи.
Only I am right. The others are all idiots.

• (3 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic