Budja, on 02 March 2010 - 15:26:36, said:
Nema Iraka, pre svega, a ne Kenedija.
Vince Cable se nije skidao sa medija jer je u par navrata lepo prognozir'o.
Sad, mozda LibDem ne mogu da se uhvate ni za glavu ni za rep, ali da li bi isto mogao da kazes i za Labour i Conservatives?
U svakom slucaju, u mom reonu LibDems dobijaju. Drzimo lokalnu vlast, i dva MP su odavde. Doduse, ja nisam britanski drzavljanin.
U tom ni za glavu ni za rep, svakako podrzavam LibDems jer su mozda manji licimuri i lopurde od laburista, a svakako nisu konzerve. Sto se kompetentnosti tice, osim onih zenica, Lawa, Huhne, Cable, pa i Clegg nisu nista slabiji od galerije licimura i birokrata u Labour ili inteligentnih ali antipaticnih konzervi (Gove, na primer).
Da, oko ozbiljnosti. Sad su, naprotiv, mnogo ozbiljniji nego u Kenedijevo vreme - covek je 2005 lansirao kampanju polu-janpi tako sto nije mogao da se seti sopstvenih poreskih predloga. Kakva je to blamaza bila.
to sto glavne partije ne valjaju nije nikakvo opravdanje lib dem da budu losi. taman su poceli za kenedijevog vakta da se uplicu malo vise u politiku i imali su sansu da preuzmu dosta ovih plivajucih glasova kad prdnuse u cabar. oterase coveka i od tad nista. nestali su kao da ih nikad nije ni bilo. naravno, s obzirom na izbor vodja (cambell, clegg) ne cudi me ni najmanje. i nije kenedi bio glasan samo oko iraka, bio je tip koji ima glas. njegova se dovoljno daleko cula, za razliku od naslednika.
na nacionalnom nivou lib dem nikad u zadnjih dvadeset godina nisu bili ovako jadni. a zadnjih pet-sest godina je bilo idealno vreme za uleteti i oteti glasove velikima. to je neverovatan propust, ko zna kad ce opet imati ovakvu sansu. ljudi su toliko nezadovoljni da bi glasali za bilo koga ko bi se prijavio i kupio malo vremena na tv-u da ih zamajava uz trunku sarma. oni su sve to prespavali uz razne lidere koji su harizmaticni ko mrtve krave. ko bi normalan onog campbell-a izabrao za lidera stranke? ovaj kleg, jebesga, nit smrdi nit mirise. trudi se on, prica, javlja se ali to ne ostavlja trag. sve u svemu, lib dem nikom nisu ozbiljna konkurencija. dobice nesto sitno, safe seats koje vec drze, a i tu mogu ponegde ispusiti.
sto se tice kvaliteta kadra, tu si u pravu. lib dem nisu nista gori od ostalih, samo problem je sto nisu ni mnogo bolji. a ne zaboravi da laburisti imaju iza sebe sindikate a konzervativci kapital, tako da njima kadar takav kakav je radi posao. ovima bas i ne.
sve u svemu, cini mi se da je marvin u pravu. narod bi voleo da kazni laburiste ali se boji da glasa za konzervativce, boje se da ce sebe time vise kazniti nego laburiste. vise se ni ja ne bih cudio da se laburisti opet provuku.