FK Partizan 2009/2010
Started by
žaro
, May 27 2009 15:50:51
8621 replies to this topic
Posted 09 January 2010 - 22:36:26
snašo se
Posted 10 January 2010 - 12:17:52
Završeno - Dijara u Gacijantepu, sav novac odmah
Partizan spustio za 200 000 obeštećenje u cilju dobijanja kompletne sume. Transfer 1 800 000, toliko će dobiti i sam fudbaler za tri godine.
Priča je završena, Lamin Dijara se u sredu seli u Tursku. Pregovori su trajali par nedelja, zapelo je oko garancija, ali Gacijantep su na kraju odlučio da Partizan isplati do kraja.
Kako se saznaje, obeštećenje je 1 800 000 evra, Partizan je malo spustio cenu, u želji da dobije neophodan keš, a samom igraču će za tri godine pripasti isto toliko, znači 600 000 po godini.
To je četiri puta više nego što je imao u Partizanu, pa je razumljiva želja Senegalca da napusti crno – bele i njegovo nestrpljenje da posao bude što pre završen.
- pa ovo je smešno za prvog strelca pfc i najboljeg napadača lige u poslednje 2 godine manje od 2 milke €
- ok nije bio on neka klasa ali vredi barem duplo više...
Partizan spustio za 200 000 obeštećenje u cilju dobijanja kompletne sume. Transfer 1 800 000, toliko će dobiti i sam fudbaler za tri godine.
Priča je završena, Lamin Dijara se u sredu seli u Tursku. Pregovori su trajali par nedelja, zapelo je oko garancija, ali Gacijantep su na kraju odlučio da Partizan isplati do kraja.Kako se saznaje, obeštećenje je 1 800 000 evra, Partizan je malo spustio cenu, u želji da dobije neophodan keš, a samom igraču će za tri godine pripasti isto toliko, znači 600 000 po godini.
To je četiri puta više nego što je imao u Partizanu, pa je razumljiva želja Senegalca da napusti crno – bele i njegovo nestrpljenje da posao bude što pre završen.
- pa ovo je smešno za prvog strelca pfc i najboljeg napadača lige u poslednje 2 godine manje od 2 milke €
Posted 10 January 2010 - 12:26:43
đurić
ova "pojačanja" smrde na crnog...
đurić kroji li ga kroji...
ova "pojačanja" smrde na crnog...
đurić kroji li ga kroji...
Posted 10 January 2010 - 13:02:15
gone fishing, on Jan 10 2010, 12:17, said:
Posted 10 January 2010 - 13:33:50
beowl, on Jan 10 2010, 13:02, said:
A šta je to u vezi pfc i superlivade, što bi trebalo nekoga da natera da najboljeg strelca tog kluba i te livade plati više od 2M evara?
- pa ako računamo da je jedan balvan, po mišljenju forumaša, prodat letos za milku €, a radi se o desnom beku ništa mlađem od gipsy slayer-a koji uz to nije ni repr. nije mi logično da najboljeg našeg napadača u zadnjih 6-7 godina (ne računajući jovetića) pustimo za taj iznos
- opet ova rasprodaja svega što vredi ima smisla ako su pacovi iz uprave dobili mig od nekog iz vlade da je privatizacija planirana za ovu godinu
Posted 10 January 2010 - 13:44:50
Odita je bolje rešenje od bilo kog MSL špica.Svakako je bolji od ovog Mijića koji ima golgeterski učinak ravan čuvenom Spaleviću iz komšiluka.Ovo sve pod uslovom da je zdrav i da nije imao nekakve dugačke pauze ili da nije grejao klupu godinu dana negde.Sve ovo naravno važi kada je zvanična politika kluba da se na plati ništa a dobije nešto.Za relativno male pare mogao bi se naći znatno bolji špic od njega ali za nikakve pare teško.
Ilijev je 1Roben lično za kreature koje su delovale po krilima jesenas.Ovde ne računam Ljaju koji nije krilo ali mu to zapalo.I ovo sve važi pod uslovima koje sam naveo za Oditu.
Odita mi je bio simpatičan dok je igrao kod nas i gotivio sam ga, Ivicu nisam ali gađenje koje osećam prema nekim sadašnjim opcijama na poziciji koju pokriva Ilijev ne može se porediti sa zamerkama koje sam tada imao na njegov račun.
Ilijev je 1Roben lično za kreature koje su delovale po krilima jesenas.Ovde ne računam Ljaju koji nije krilo ali mu to zapalo.I ovo sve važi pod uslovima koje sam naveo za Oditu.
Odita mi je bio simpatičan dok je igrao kod nas i gotivio sam ga, Ivicu nisam ali gađenje koje osećam prema nekim sadašnjim opcijama na poziciji koju pokriva Ilijev ne može se porediti sa zamerkama koje sam tada imao na njegov račun.
Posted 10 January 2010 - 18:41:55
Илијев би вам стварно био појачање. Где то иде Раћа?
Posted 10 January 2010 - 19:26:47
gone fishing, on Jan 10 2010, 13:33, said:
- pa ako računamo da je jedan balvan, po mišljenju forumaša, prodat letos za milku €, a radi se o desnom beku ništa mlađem od gipsy slayer-a koji uz to nije ni repr. nije mi logično da najboljeg našeg napadača u zadnjih 6-7 godina (ne računajući jovetića) pustimo za taj iznos
Posted 10 January 2010 - 23:00:40
sve je to tačno ali gledano na duže staze pfc možda postane a.d. bez većinskog vlasnika i sa par bivših asova kao vlasnika par % akcija, dovoljnih za mesto u u.o.
- dakle tih par iskrenih partizanovaca, materijalno obezbeđenih ljudi koji ne zavise od raznih kombinacija bi mogli da angažuju računovođe da češljaju kroz finansije kluba i tako znatno otežaju dalje
od transfera igrača
- e tada bi bilo bitno za koju lovu dajemo igrače, znate svi i sami da pojedine proizvode po višoj ceni od konkurentnih prodaje samo dobra reklama odnosno hype koji se oko njih stvara, nisu ti proizvodi ništa bolji ali su brend i to važi za svu robu od jogurta do automobila, ni igrači nisu izuzetak, što ih jači klub prodaje to im je veća cena, što je jača liga u kojoj igraju to su skuplji
- ono što bi naša uprava trebalo da uradi je da postavi min cenu ispod koje ne bi ni počinjala pregovore sa zainteresovanim klubovima, npr za startere napadače i vezne igrače min 3 milke €, za golmane i odbranu min 2, rezerve bi mogle da odu i za 2-3 puta nižu sumu...
- za par godina takve prakse možda bi došli u situaciju u kojoj je danas ganchester ali opet možda bi postigli uspeh kao dinamo koji već godinama prodaje igrače za lovu koja je misaona imenica za balvane koji sede u upravi, tim šibicarima nikada neće pasti na pamet da posegnu za golubom na grani....
- šteta je da se aiskoriste zadnji uspesi repr. jer neće antić biti selektor doveka, ako bi se sada pozicionirali kao ozbiljan klub koji apada na prvu ponudu, tako stečenu reputaciju bi u neko bolje vreme mogli naplatit na opštu dobrobit milionske armije navijača...
- dakle tih par iskrenih partizanovaca, materijalno obezbeđenih ljudi koji ne zavise od raznih kombinacija bi mogli da angažuju računovođe da češljaju kroz finansije kluba i tako znatno otežaju dalje
od transfera igrača- e tada bi bilo bitno za koju lovu dajemo igrače, znate svi i sami da pojedine proizvode po višoj ceni od konkurentnih prodaje samo dobra reklama odnosno hype koji se oko njih stvara, nisu ti proizvodi ništa bolji ali su brend i to važi za svu robu od jogurta do automobila, ni igrači nisu izuzetak, što ih jači klub prodaje to im je veća cena, što je jača liga u kojoj igraju to su skuplji
- ono što bi naša uprava trebalo da uradi je da postavi min cenu ispod koje ne bi ni počinjala pregovore sa zainteresovanim klubovima, npr za startere napadače i vezne igrače min 3 milke €, za golmane i odbranu min 2, rezerve bi mogle da odu i za 2-3 puta nižu sumu...
- za par godina takve prakse možda bi došli u situaciju u kojoj je danas ganchester ali opet možda bi postigli uspeh kao dinamo koji već godinama prodaje igrače za lovu koja je misaona imenica za balvane koji sede u upravi, tim šibicarima nikada neće pasti na pamet da posegnu za golubom na grani....
- šteta je da se aiskoriste zadnji uspesi repr. jer neće antić biti selektor doveka, ako bi se sada pozicionirali kao ozbiljan klub koji apada na prvu ponudu, tako stečenu reputaciju bi u neko bolje vreme mogli naplatit na opštu dobrobit milionske armije navijača...
Posted 10 January 2010 - 23:08:15
gone fishing, on Jan 10 2010, 23:00, said:
To tako funkcioniše u normalno svetu... U svet(l)u srpske sportske mafije, sve se može svesti na jednu rečenicu:"Prodaj čim stigne bilokakva ponuda"... I tu je kraj...
Ne zna gazda šta će sa njim i klubom biti za 6 meseci, pa da se planira dugoročno... Uzme pare, bilokakve, a za 6 meseci, ako je jeoš gazda, sve ponovo, ali za malo manju lovu... Ako se pojavi neki omladinac, u međuvremenu i ako novinari od 100€ uspaju da naprave od njega zvezdu, super, ako ne, i drvna građa se može prodati za neku lovu... Bitno je da kaplje dok je glavni u klubu...
Posted 11 January 2010 - 01:09:56
Ljudi ovde još misle da postoji neka strategija, da se negde na nekom mestu neki pošteni gazda premišlja da li da uzme Partizan pa da uloži gomilu para, da postoji mogućnost da i u slučaju privatizacije klub kupi bilo ko od onih koji već nisu u njemu direktno ili indirektno, da će se praviti nekakvi timovi pa kalkulišu u vezi sa tim i sl.
Zaista ne razumem.
Zaista ne razumem.