Jump to content

Olimpijske igre - Peking 2008

• Please log in to reply
353 replies to this topic

#31 Delija67

Delija67

Ekscentrični Rukovodilac™

• Members
  • 7,413 posts

Posted 18 July 2008 - 11:49:07

Medalje mozemo ocekivati u vaterpolu, tenisu i streljastvu, a jos se mozemo nadati medaljama u odbojci (muskoj i zenskoj), u plivanju (Cavic) i jos nekoj u streljastvu i tenisu. Od ostalih bi bilo cudo da bilo ko osvoji medalju, a tom cudu je najbliza Olivera Jevtic u maratonu, dok solidne rezultate mozemo ocekivati od veslaca, rvaca i mozda jos nekog plivaca.

#32 saveznik

saveznik

Partizan šampion

• Members
  • 1,295 posts

Posted 18 July 2008 - 11:53:10

Mislim da će Zimonjić uzeti srebro a vaterpolisti bronzu. I to je sve što će se doneti iz Kine. mmw.

#33 teacher

teacher

Influential Twitter Opinionist

• Members
  • 19,017 posts

Posted 18 July 2008 - 11:53:15

View PostDelija67, on Jul 18 2008, 12:49, said:

Medalje mozemo ocekivati u vaterpolu, tenisu i streljastvu, a jos se mozemo nadati medaljama u odbojci (muskoj i zenskoj), u plivanju (Cavic) i jos nekoj u streljastvu i tenisu. Od ostalih bi bilo cudo da bilo ko osvoji medalju, a tom cudu je najbliza Olivera Jevtic u maratonu, dok solidne rezultate mozemo ocekivati od veslaca, rvaca i mozda jos nekog plivaca.
Imam maximalan respekt za Oliveru, ali teško da će uzeti medalju. Ako ponovi uspeh iz Atine, to će biti ravno čudu. Ne treba zaboraviti da su se pored neverovatnih takmičarki iz Afrike i Pole Redklif, Kineskinje posebno spremale više od 4 godine samo za tu trku. Ako uđe u prvih 10, to je kao da je osvojila zlato.

#34 Zli Gli

Zli Gli

ShabaNaughty

• Members
  • 7,885 posts

Posted 18 July 2008 - 13:09:53

View PostDorando Pietri, on Jul 18 2008, 12:17, said:

Kajakasa nema uopste...u Atini su bili Zoric i Filipovic, a u Sidneju ih je bilo desetak.

Mali oftopić - jel zna neko sta je sa Filipovicem, da li je okacio kajak o klin? Vidjam ga cesto na plazi i cini mi se da je sitniji nego ikad (ili sam se ja odvalio, u zadnje vreme radim na masi i nabio sam jedno 500 grama cistih misica :P ). Inace, on je ozenio moju sestru od strica ali nisam je video vec par meseci a i bilo bi trulo da je pitam nesto tipa "sta je sa Ognjenom, nestalo mutogena?" :unsure:

#35 Delija67

Delija67

Ekscentrični Rukovodilac™

• Members
  • 7,413 posts

Posted 18 July 2008 - 14:22:59

View Postteacher, on Jul 18 2008, 12:53, said:

Imam maximalan respekt za Oliveru, ali teško da će uzeti medalju. Ako ponovi uspeh iz Atine, to će biti ravno čudu. Ne treba zaboraviti da su se pored neverovatnih takmičarki iz Afrike i Pole Redklif, Kineskinje posebno spremale više od 4 godine samo za tu trku. Ako uđe u prvih 10, to je kao da je osvojila zlato.
To i kazem. Od ovih nefavorita ona bi trebalo da se najvise priblizi medalji. Mislim da su vece sanse da ona udje u prvih 10 nego da Iva Obradovic udje u finale, Kristijan Fris izbori neki repasaz (ako je u rvanju sistem takmicenja kao u dzudou) ili da nedajboze fudbaleri prodju grupu.

#36 Dorando Pietri

Dorando Pietri
  • Members
  • 883 posts

Posted 18 July 2008 - 14:30:23

View PostDelija67, on Jul 18 2008, 15:22, said:

To i kazem. Od ovih nefavorita ona bi trebalo da se najvise priblizi medalji. Mislim da su vece sanse da ona udje u prvih 10 nego da Iva Obradovic udje u finale, Kristijan Fris izbori neki repasaz (ako je u rvanju sistem takmicenja kao u dzudou) ili da nedajboze fudbaleri prodju grupu.

Kristijan Fris je na SP prosle godine, kao i na EP pretprosle godine, uzimao bronzane medalje. On je definitivno u najuzem krugu kandidata za medalju u svojoj kategoriji...mada, cele ove godine ima problema s ledjima, zbog cega nije ni ucestvovao ove godine na EP.

#37 Serpico_86

Serpico_86
  • Members
  • 141 posts

Posted 20 July 2008 - 13:35:43

Znam da sam nov ovde pa ispada da zakeram,ali mislim da bi bilo kul postaviti topic, tipa spomenara svih najvecih i najuzbudljivijih momenata Igara do sad.
Podstakao me je jedan od nikova kolege parapsihopatologa Doranda Pjetrija,maratonca sa cizme, koji je vidno premoren prilikom ulaska u stadion u finisu trke,poceo da se tetura,pada, i uz pomoc sluzbenih lica jedva prodje liniju cilja.Kasnije su valjda Ameri ulozili zalbu,i oduzeli mu zlato,ali je i pored toga postao ljubimac nacije (a kako i ne bi)

#38 Krampa

Krampa
  • Members
  • 4,442 posts

Posted 21 July 2008 - 10:40:20

Imal dje raspored kada i gde nasi ucetvuju bez da kopam po kalendaru?

#39 Serpico_86

Serpico_86
  • Members
  • 141 posts

Posted 21 July 2008 - 12:07:42

View PostKrampa, on Jul 21 2008, 11:40, said:

Imal dje raspored kada i gde nasi ucetvuju bez da kopam po kalendaru?

Na ovoj strani  http://www.oks.org.yu/pek06.htm   ima u excel fajl sa rasporedom,mada mislim da ima dosta gresaka,tj. nije jos uvek sva satnica odredjena

#40 Krampa

Krampa
  • Members
  • 4,442 posts

Posted 21 July 2008 - 12:57:37

fala đe čuo, i đe ne čuo!

#41 teacher

teacher

Influential Twitter Opinionist

• Members
  • 19,017 posts

Posted 21 July 2008 - 20:35:21

smešne stvari na Olimpijadu za đecu

#42 beowl

beowl

Muwan

• Members
  • 7,605 posts

Posted 25 July 2008 - 08:29:37

MOK je isključio iračke sportiste sa Olimpijskih igara zbog mešanja iračke vlade u rad nacionalnog komiteta.

BBC vest je ovde.

Odluka je neopoziva a postoji mogućnost da četvorici od sedmorice sportista koji je trebalo da idu u Peking bude dozvoljeno da nastupaju pod olimpijskom zastavom, poput cuvenog Nezavisnog Olimpijskog Tima™ iz 1992. godine.

#43 Dorando Pietri

Dorando Pietri
  • Members
  • 883 posts

Posted 26 July 2008 - 12:48:38

100 Olympic Athletes To Watch

Amerocentricna lista, ali to je za ocekivati. Nole na broju 91, cini mi se jedini od tenisera.

#44 Patrick Mbomba

Patrick Mbomba
  • Members
  • 568 posts

Posted 26 July 2008 - 16:47:56

View PostDorando Pietri, on Jul 26 2008, 13:48, said:

100 Olympic Athletes To Watch

Amerocentricna lista, ali to je za ocekivati. Nole na broju 91, cini mi se jedini od tenisera.
"Nasa" je za 1 mjesto bolja

http://www.time.com/...1826051,00.html

90. Blanka Vlasic
By DEJAN ANASTASIJEVIC

High Jump
Croatia

The current world champion in high jump. Blanka Vlasic comes from the eastern Adriatic port of Split. Her father and coach, the current national decathlon champion Josko Vlasic, named her after Casablanca, another famous Mediterranean port, where he competed in 1983, the year of Blanka's birth. In May of 2007, Vlasic raised her own national record to 2.04m in Doha, and then to 2.07 m in August same year, getting steadily closer to the 2.10 dream jump. "I think it will come eventually", she said in a 2007 interview. "I don't want to limit myself and say I that I need to jump it next year, or the year after." She has already jumped her way through two Olympics; she competed in 2000, when she was just 16, and also in 2004, but she failed to medal. She keeps her cool about the upcoming games. "I don't rank competitions every single one is the Olympics to me", she said in a recent interview. "Since I became a favorite in every race, it's just another burden that I have to bear."

#45 El Mago

El Mago
  • Members
  • 2,688 posts

Posted 27 July 2008 - 22:42:48

View PostPatrick Mbomba, on Jul 26 2008, 17:47, said:

"Nasa" je za 1 mjesto bolja

http://www.time.com/...1826051,00.html

Da li ti je neko vec rekao da preterano smaras sa 1 Blankom? Jel ti je ona neki rod?